117 Δήμοι από όλη την Ελλάδα, επιλέχθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να εγκαταστήσουν στους χώρους τους (πλατείες, δημαρχεία, βιβλιοθήκες και άλλους), δωρεάν υπηρεσία WiFi4EU.

Το πρόγραμμα παρέχει σε κάθε ωφελούμενο Δήμο ένα κουπόνι αξίας 15.000 € για τη δημιουργία ασύρματων hotspots WI FI σε δημόσιους χώρους με μεγάλη επισκεψιμότητα.

Από τις 16 αιτήσεις Δήμων, που υποβλήθηκαν μέσω προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Π.Ε.Δ.Α και του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης εγκρίθηκαν οι 14 και μόλις 2 αποκλείστηκαν στην τρέχουσα φάση για τυπικούς λόγους.

Οι Δήμοι της Ανατολικής Αττικής που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα είναι:

Δήμος Αχαρνών
Δήμος Κρωπίας
Δήμος Λαυρεωτικής
Δήμος Μαρκοπούλου Μεσογαίας
Δήμος Γλυφάδας
Δήμος Ραφήνας - Πικερμίου,
Δήμος Σαρωνικού
Δήμος Ωρωπού
 

Οι πολίτες μπορούν να συνδέονται για χρονικό διάστημα 30 λεπτών, υπό την προϋπόθεση ότι βρίσκονται σε απόσταση 20 μέτρων από το σημείο πρόσβασης για εσωτερικούς χώρους και σε απόσταση 100 μέτρων για τα εξωτερικά σημεία. Κάθε σημείο θα έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετεί περίπου 40 έως 50 χρήστες ταυτόχρονα.

Αναφερόμενος ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ.Α. Γιώργος Ιωακειμίδης, εξέφρασε την ικανοποίηση του γιατί «η Π.Ε.Δ.Α. μπόρεσε να φανεί χρήσιμη προς τους συγκεκριμένους Δήμους και να δικαιώσει την εμπιστοσύνη με την οποία την περιβάλλουν οι αντίστοιχες Δημοτικές Αρχές. Τι ωραιότερο συναίσθημα από τη χαρά που νοιώθεις όταν μπορείς να υποστηρίξεις αποτελεσματικά μια προσπάθεια που ο καρπός της ενδυναμώνει την χρηστική καθημερινότητα των πολιτών κάθε Δήμου χωριστά. Συνεχίζουμε το έργο μας με το ίδιο κέφι…!»

Σημειώνεται ότι η δεύτερη αντίστοιχη πρόσκληση για ένταξη στο πρόγραμμα WI FI 4EU θα ξεκινήσει στις αρχές του 2019 με την Π.Ε.Δ.Α να είναι έτοιμη να υποστηρίξει τις προσπάθειες όσων Δήμων από το σύνολο των 23 που έμειναν εκτός προγράμματος ζητήσουν τη συνδρομή της.

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 51 guests και κανένα μέλος