Μέτρα ενόψει της χειμερινής περιόδου

Θέματα Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση έκτακτων συμβάντων κατά τη χειμερινή περίοδο καθώς και ο απολογισμός της αντιπυρικής περιόδου, συζητήθηκαν εκτενώς κατά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, υπό την Προεδρία του Δημάρχου Διονύσου Δ. Ζαμάνη, την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018, στο Δημοτικό Κατάστημα Σταμάτας.

Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος κ. Διονύσης Ζαμάνης  τόνισε ότι η Πολιτική Προστασία του Δήμου Διονύσου με την πολύτιμη βοήθεια των κλιμακίων των εθελοντών είναι μία καλά οργανωμένη ομάδα και υπογράμμισε ότι υπάρχει στενή συνεργασία, συντονισμός και ετοιμότητα  όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ώστε να μπορούν να αντιμετωπισθούν αποτελεσματικά πιθανά ακραία καιρικά φαινόμενα. 

Ο Δ. Ζαμάνης ζήτησε να επισπευσθεί από την Περιφέρεια ο καθαρισμός όλων των ρεμάτων, ο οποίος είναι αρμοδιότητά της και σημείωσε ότι λόγω κατασκευής, την τωρινή χρονική περίοδο, του μεγάλου αντιπλημμυρικού έργου «Βρυσάκι» στον Άγιο Στέφανο απαιτείται αυξημένη ετοιμότητα. Ανέφερε, επίσης, ότι έχουν καθαρισθεί τα φρεάτια ομβρίων, τα οχήματα του Δήμου είναι σε πολύ καλή κατάσταση και πως υπάρχει ήδη επάρκεια σε αλάτι για περίπτωση χιονόπτωσης.

«Έχουμε κάνει την κατάλληλη προετοιμασία» επεσήμανε «αλλά με τα ιδιαίτερα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ετών, δεν εφησυχάζουμε και είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει συνολικός σχεδιασμός ώστε την κρίσιμη στιγμή να μπορούμε να τον εφαρμόσουμε».

Η αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Κ. Ταουξή αναφέρθηκε σε επί μέρους θέματα λειτουργίας και οργάνωσης του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας λέγοντας ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες πρόληψης και προετοιμασίας για τη μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα, ενόψει της χειμερινής περιόδου.

Η αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Αγγ. Πέππα έκανε απολογισμό των ενεργειών του Δήμου κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περίοδο και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η υπηρεσία Περιβάλλοντος, μετά την τραγική πυρκαγιά στο Μάτι και την ανησυχία των δημοτών, έφερε σε πέρας ένα τεράστιο έργο, αποκομιδώντας χιλιάδες κυβικά μέτρα κλαδιών.

Οι παριστάμενοι εκπρόσωποι, μετά από ένα σύντομο απολογισμό των δράσεων του φορέα που εκπροσωπούσαν, αναφέρθηκαν στο σχεδιασμό των ενεργειών Πολιτικής Προστασίας, ενόψει της χειμερινής περιόδου.

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 577 επισκέπτες και κανένα μέλος