γιορτάζει ο πολιούχος της Βάρης, τα Εισόδια της Θεοτόκου

Όπως κάθε χρόνο, κλειστά θα παραμείνουν την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου τα σχολεία όλων των βαθμίδων της Βάρης λόγω του εορτασμού των Εισοδίων της Θεοτόκου, που είναι και η πολιούχος της.

Ερωτηματικό παρέμενε μέχρι χθες αν θα κλείσουν, μετά τη συνένωση των τριών δήμων σε έναν δεν έχει χαρακτηριστεί πολιούχος του τρίδημου Δήμου, όπως απάντησε ο δήμαρχος στη δημοτική συνεδρίαση της 19ης/11/18 στον δημοτικό σύμβουλο Δημήτρη Δαβάκη, που έκανε και την ερώτηση.

Αφησε ανοιχτό το θέμα για να διερευνηθεί και ήδη εξέδωσε ανακοίνωση ότι θα παραμείνουν κλειστά, «ασπαζόμενος τη βούληση της εκπαιδευτικής κοινότητας της Βάρης», όπως σημειώνει το δελτίο Τύπου καθώς η απόφαση αυτή «συμπληρώνει προηγούμενη απόφασή του βάσει της οποίας θα παραμείνουν κλειστές όλες οι δημοτικές υπηρεσίες, (Τεχνική Υπηρεσία, Πολεοδομία και ΚΕΠ) που λειτουργούν εντός των ορίων της Δ.Ε. Βάρης».

Το αίτημα είχαν καταθέσει και οι διευθυντές των σχολείων,  να τηρηθεί και φέτος το τοπικό έθιμο και η τήρηση της αργίας κατά τον εορτασμό της πολιούχου της Βάρης και της ομώνυμης εκκλησίας, αλλά οι αρμόδιοι φορείς του Υπουργείου Παιδείας είχαν αντίθετη άποψη, χωρίς ωστόσο να έχουν εκδώσει κάποια σχετική απόφαση ή οδηγία προς την εκπαιδευτική κοινότητα.

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 205 επισκέπτες και κανένα μέλος