Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου 3Β, συνεδρίασε την 1η Οκτωβρίου. Προ ημερησίας ο δήμαρχός προχώρησε σε ενημέρωση, για πως αντιμετωπίστηκαν τα προβλήματα που μας έφερε ο κυκλώνας και ευχαρίστησε τις υπηρεσίες, που όλο το τριήμερο βρίσκονταν επί ποδός.

Επεσαν δέντρα σε διάφορα σημεία του Δήμου και χρειάστηκε να καθαρίσουν φρεάτια σε πολλά σημεία.
 
 
 
“Λάθος οι μονοδρομήσεις”
 
Στη συνεδρίαση, είχαμε την τιμή, να δεχθούμε κριτική από το δήμαρχο Γρ. Κωνσταντέλλο, κρατώντας το φύλλο της ΕΒΔΟΜΗΣ στον αέρα, γιατί παρουσιάσαμε την Κυκλοφοριακή μελέτη στα Δικηγορικά και Πανόραμα, σε πρωτοσέλιδο, ενώ δεν το κάναμε όταν συζητιόταν η Κυκλοφοριακή μελέτη.
 
mea culpa
 
konstantelos ebdomi
 
 

 

Αρχικά ο δήμαρχος, δήλωσε ότι έδωσε λάθος πληροφορία όσον αφορά τις μονοδρομήσεις στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (17.9.18). Έτσι κι εμείς καταγράψαμε λάθος τις κατευθύνσεις. Δηλαδή η Πειραιώς είναι κάθοδος και η Προόδου άνοδος.

Είπε συγκεκριμένα: «Η πρόσκαιρη αντιδρόμηση εν τη ρίμη του λόγου, όπως ανέλυσα το θέμα αυτό ανέφερα ότι η Πειραιώς θα κινείται προς τα πάνω και η Προόδου προς τα κάτω, ενώ στην πραγματικότητα είναι ακριβώς το αντίθετο. Κι αυτό το λάθος το οποίο έγινε, αποτέλεσε πρωτοσέλιδο και πιο είναι το οξύμωρο, έδωσε τον χώρο, που έπρεπε να δοθεί σε ένα τόσο μεγάλο θέμα.

Θεωρώ λοιπόν ότι αυτό το οποίο δεν έγινε τότε, καθ’ ότι το θέμα πέρασε στα ψιλά, γιατί πραγματικά η μονοδρόμηση της Πειραιώς και της Προόδου αλλάζει τα κυκλοφοριακά δεδομένα στο υψηλό τμήμα της Δημοτικής Ενότητας της Βούλας.

«Η πρόσκαιρη αντιδρόμηση εν τη ρίμη του λόγου μου, κατάφερε να δημιουργήσει πρωτοσέλιδο και σαλόνι, όπου επιτέλους παρουσιάστηκαν οι προτάσεις των μελετητών και οι διαδικασίες, οι οποίες τελικά θα ισχύουν το επόμενο διάστημα».
 
 
και δεύτερο λάθος...
 
f.992.8.7Κύριε δήμαρχε το να κάνετε ένα λάθος είναι ανθρώπινο, αλλά να μας ψέγετε γιατί γράψαμε εκτενώς, κάνετε και δεύτερο λάθος. Γιατί η ΕΒΔΟΜΗ έχει ασχοληθεί πολλάκις με την κυκλοφοριακή μελέτη. Για του λόγου το αληθές σας παραπέμπουμε σε άλλο ένα πρωτοσέλιδό μας, που αφορά την Κυκλοφοριακή μελέτη στα 3Β, με τίτλο: «Mελέτη κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στα»
Και συνεχίζει ο δήμαρχος: «Θεωρώντας ότι ο τοπικός Τύπος έχει ρόλο και αποστολή, ζητώ τα μεγάλα θέματα αυτού του τύπου, να αναδεικνύονται σε πρώτο χρόνο, ούτως ώστε να ενημερώνεται καλύτερα η τοπική κοινωνία».
 
 
 
«Η μετά Χριστόν προφητεία»
 
 

Όσο για την “μετά Χριστόν προφητεία” που είπατε κύριε Δήμαρχε, φαίνεται ότι πέσατε και σε τρίτο λάθος, γιατί για άλλη μια φορά δεν μας διαβάζετε. Αν μας είχατε διαβάσει στο ακριβώς προηγούμενο φύλλο (αρ. 1051/22/9/18) στη σελ. 6 γράφαμε με μία πολύ μικρή παράγραφο, ό,τι είπατε στο συμβούλιο της 17ης Σεπτεμβρίου για τις μονοδρομήσεις. Αν το είχατε διαβάσει θα το είχαμε ...προλάβει. Αυτό ξεσήκωσε μεγάλες αντιδράσεις από κατοίκους που μας τηλεφωνούσαν και ρωτούσαν αν όντως γίνονται οι μονοδρομήσεις, κάτι που μας υποχρέωσε να γράψουμε εκτενώς για την κυκλοφοριακή ρύθμιση.

 

Δεν θα συνεχιστούν οι συναντήσεις για τη διαχείριση απορριμμάτων

Σε ερώτηση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΡΙ.Κ.Π. Θ. Ματόπουλου αν θα συνεχιστούν οι συναντήσεις κάθε πρώτη Τετάρτη του μήνα, με θέμα τη διαχείριση των απορριμμάτων, ο δήμαρχος απάντησε: 

«Η ενημέρωση αυτή δυστυχώς, έδειξε ότι δεν έχει ούτε ουσία ούτε έδειξε ενδιαφέρον, με τέσσερις ανθρώπους που έρχονταν και όλο αυτό ευτέλιζε την όλη προσπάθεια. Γι’ αυτό το λόγο και αφού δεν είχαμε καμιά εξέλιξη για τη διαδικασία, θεωρήσαμε σωστό να τη σταματήσουμε.

Η ενημέρωση αυτή θα επανέλθει από τη στιγμή που πλέον θα υπάρξουν κάποιες εξελίξεις στη διαδικασία για το θέμα αυτό. Παρασταθήκατε την προηγουμενη Παρασκευή στην πρώτη συνάντηση της επιτροπής με το Υπ. Εθν. Αμύνης, όπου συζητήθηκαν θέματα τεχνικού χαρακτήρα και εστάλησαν μια σειρά ερωτημάτων στους επτά αρμόδιους εμπλεκόμενους φορείς. Η επόμενη συζήτηση θα γίνει στις 20 Οκτωβρίου», ολοκλήρωσε την απάντησή του ο δήμαρχος.

Αννα Μπουζιάνη

Αφήστε σχόλιο...

Προσεχή Γεγονότα

Καμία εκδήλωση

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 252 επισκέπτες και κανένα μέλος