Όλοι μπήκαν σε μία σκυταλοδρομία προκειμένου να κερδίσουν το στοίχημα

Παρά τις αρχικές προβλέψεις ότι το έργο στατικής ενίσχυσης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βάρης θα ήταν έτοιμο περίπου 45 ημέρες μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, το έργο ολοκληρώθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου και δεν θα χρειαστούν προκατασκευασμένες αίθουσες για να στεγαστούν οι μαθητές όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί.

Το έργο αυτό κρίθηκε απαραίτητο αφού το 1ο Δημοτικό Σχολείο Βάρης είναι κτίριο κατασκευασμένο το 1958 και δεν διέθετε καμία αντισεισμική θωράκιση.

Μετά από σχετική μελέτη, προκηρύχτηκε διαγωνισμός με αρχικό προϋπολογισμό 400 000 € και υπογράφτηκε η σχετική σύμβαση με τον ανάδοχο τον Ιανουάριο του 2018, ενώ οι εργασίες προγραμματίστηκαν να ξεκινήσουν στη λήξη της προηγούμενης σχολικής χρονιάς. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ενισχύθηκε ο φέρων οργανισμός του κτιρίου σύμφωνα με τους νέους πολεοδομικούς κανονισμούς. Τοποθετήθηκαν επίσης νέες υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, αντικαταστάθηκαν τα κουφώματα με νέα ενεργειακά και έγινε βάψιμο όλου του κτιρίου.

Όλοι μπήκαν σε μία σκυταλοδρομία προκειμένου να κερδίσουν το στοίχημα και να είναι έτοιμο το σχολείο, ώστε να μη χρειαστεί να μπουν τα παιδιά σε προκατασκευασμένες αίθουσες, και το πέτυχαν!

Το εγχείρημα δεν ήταν εύκολο αν σκεφθεί κανείς ότι μεσολαβούν πολλές υπηρεσίες και το κτίριο “γδύθηκε” στην κυριολεξία και ξανάγινε καινούργιο.

Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος παρευρέθηκ στον αγιασμό του σχολείου και στο χαιρετισμό του ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στην ολοκλήρωση του έργου, για το «μικρό θαύμα, που πραγματοποιήθηκε και την παράδοση του σχολείου 45 μέρες πριν την προγραμματισμένη προθεσμία».

σ.σ. Τελικά μπορούμε να κάνουμε θαύματα ως λαός, αλλά προφανώς μας λείπει η “σκυτάλη”.

Αφήστε σχόλιο...

Προσεχή Γεγονότα

Καμία εκδήλωση

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 277 επισκέπτες και κανένα μέλος