ανασύνταξη και αναδημιουργία των εμπορικών ζωνών

Στη δημοτική συνεδρίαση των 3Β, 16/7/18, στο 4ο θέμα που αφορούσε τροποποίηση του προϋπολογισμού, ο δήμαρχος ενημέρωσε ότι θα συμμετέχει στο open mall με τη συνεργασία άλλων τριών Δήμων.

Ενημέρωσε δε ότι είναι: «μεγάλη χρηματοδότηση ύψους 1.900.000 και δίνεται στο Δήμο για την ανασύνταξη και αναδημιουργία των εμπορικών ζωνών που υπάρχουν στην πόλη, με χρήματα που δίδονται για κατασκευές υποδομών στο Δήμο υπό την έννοια ότι θα γίνουν ήπιας κυκλοφορίας οι πεζόδρομοι, αλλά και τη χρηματοδότηση των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται με την υποχρέωσή τους να κατασκευάσουν κοινές προσόψεις καταστημάτων και ενιαία εμπορική διάταξη και εικόνα.

Εμείς είμαστε ένας από τους 4 Δήμου, που επειδή δεν έχουμε οργανωμένο Εμπορικό Σύλλογο, έχουμε κάνει αίτημα και έχει αποδεχθεί το ΕΒΕΑ να συνδράμει το Δήμο» είπε ολοκληρώνοντας ο δήμαρχος.

Στο διαδίκτυο που ανατρέψαμε, μάθαμε περίπου τι είναι το Open Mall.

Το open mall είναι πρωτοβουλία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, από το Ευρωπαϊκό Ταμείο. Είναι πιλοτική Ευρωπαϊκή Δράση με τίτλο «Ενίσχυση Ανοικτών Κέντρων Εμπορίου».

Για το σκοπό αυτό εργάζεται η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (Ε.Σ.Ε.Ε.). Σε κάθε πόλη που θα συμμετέχει στο open mall, δραστηριοποιείται ο εκεί Σύλλογος επαγγελματιών.

Προσφέρει μια σειρά από υπηρεσίες για να κάνετε τα «διαδικτυακά» σας ψώνια και να ζήσετε μια μοναδική εμπειρία! Σύντομα θα έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε ανάμεσα σε περισσότερες πόλεις και καταστήματα, καθώς ο θεσμός γίνεται όλο και πιο γνωστός, τόσο σε επιχειρήσεις όσο και σε καταναλωτές σε όλη τη χώρα.

Oι στόχοι της δημιουργίας μιας αγοράς που θα λειτουργεί σαν open mall είναι:

1) Ενίσχυση της αγοράς της πόλης

2) Οικονομική ενίσχυση των επιχειρήσεων της πόλης σε περίοδο κρίσης

3) Καθιέρωση και καταξίωση της αγοράς της πόλης ως εμπορικός προορισμός των καταναλωτών της, αλλά και άλλων περιοχών.

4) Δημιουργία αγοράς που να συνδυάζει την εμπορική δραστηριότητα με την ψυχαγωγία

Το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 199 guests και κανένα μέλος