Το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ προβλέπεται να λειτουργήσει από τον προσεχή Σεπτέμβριο

Ο Δήμος Kρωπίας ενημερώνει τους γονείς των μαθητών των ειδικών σχολείων ότι η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Κρωπίας (Κ.Ε.Δ.Κ.) θα λειτουργήσει Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών με αναπηρία (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ) που απευθύνεται σε παιδιά άνω των 6 ετών και εφήβους.

Το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ προβλέπεται να λειτουργήσει από τον προσεχή Σεπτέμβριο στα πλαίσια της δράσης “Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής”, από Δευτέρα έως και Παρασκευή έντεκα (11) μήνες το χρόνο.

Σκοπός τους είναι η δημιουργική απασχόληση των παιδιών από ειδικευμένο προσωπικό, σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα της ημέρας, με έμφαση στην ασφαλή απασχόληση και αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών με την ανάπτυξη της ατομικής και ομαδικής δραστηριότητας, στην ανάπτυξη δεξιοτήτων, στην κοινωνικοποίηση και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών/εφήβων με αναπηρίες και των οικογενειών τους.

Ενδεικτικές δραστηριότητες

― Ειδική φυσική αγωγή (Παιδαγωγικά παιχνίδια, χοροί)

― Εργοθεραπεία

― Εικαστικά (Ζωγραφική, χειροτεχνία, κόσμημα}

― Κηπουρική

― Μουσική

― Άσκηση του λόγου

― Συμβουλευτική

― Ανάπτυξη ατομικών και κοινωνικών δεξιοτήτων

Το κόστος συμμετοχής των παιδιών θα καλύπτεται από Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα με Φορέα Διαχείρισης την Ε.Ε.Τ.Α.Α. ΑΕ και συνεπώς η συμμετοχή των παιδιών που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ.

Όσοι γονείς ενδιαφέρονται να εγγράψουν τα παιδιά τους στο ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, συμπληρώνουν αίτηση και πρέπει να την παραδώσουν άμεσα στην Κ.Ε.Δ.Κ. μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ώστε να ετοιμάσουν τον σχετικό φάκελο για έγκριση από την Ε.Ε.Τ.Α.Α. ΑΕ.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 398 guests και κανένα μέλος