Οι Μπλε Κώδωνες αποτελούν ένα χωριστό ρεύμα ανακύκλωσης γυάλινων συσκευασιών

Ενημερωτική δράση με θέμα την ανακύκλωση γυάλινων συσκευασιών από τις επιχειρήσεις εστίασης του Δήμου Σαρωνικού πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26 Ιουνίου, με πρωτοβουλία της Ελληνικής Εταιρίας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Α.Α.Ε.) και την υποστήριξη του Δήμου Σαρωνικού.

Στόχος αυτής της δράσης, ήταν η ευαισθητοποίηση των επιχειρηματιών σε θέματα ανακύκλωσης γυαλιού και η ενημέρωσή τους σχετικά με τον τρόπο χρήσης του ειδικού Μπλε Κώδωνα.

Στο πλαίσιο αυτό, εκπρόσωπος της Ε.Ε.Α.Α., και η εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Σαρωνικού για θέματα Προαγωγής της Προστασίας του Περιβάλλοντος, Αικατερίνη Παπασταμέλου - Γκούμα, επισκέφθηκαν επιχειρήσεις εστίασης στις Δημοτικές Κοινότητες Καλυβίων, Σαρωνίδας και Παλαιάς Φώκαιας, όπου παρείχαν χρήσιμες πληροφορίες σε επιχειρηματίες και εργαζόμενους και απάντησαν σε σχετικές ερωτήσεις.

Οι Μπλε Κώδωνες αποτελούν ένα χωριστό ρεύμα ανακύκλωσης γυάλινων συσκευασιών, που εξυπηρετεί μεγάλους παραγωγούς και σημεία επαγγελματικών δραστηριοτήτων – όπως καφετέριες, εστιατόρια, μπαρ και κέντρα διασκέδασης – όπου καταναλώνονται μεγάλες ποσότητες προϊόντων σε γυάλινες συσκευασίες, οι οποίες θα κατέληγαν στα κοινά απορρίμματα. Η Ε.Ε.Α.Α. διαθέτει στις επιχειρήσεις τον απαιτούμενο εξοπλισμό συλλογής, ενώ πραγματοποιεί ενημερωτικές δράσεις, για τον τρόπο συμμετοχής στο πρόγραμμα.

 

σ.ε. Πρέπει να κατανοήσουμε όλοι μας, ότι η μόνη λύση για καθαρό περιβάλλον και καθαρές πόλεις είναι η ανακύκλωση.

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 332 επισκέπτες και κανένα μέλος