Δούρου: λοιπόν για να τελειώνουμε. Θα χωροθετηθούν 6 σημεία. Το Γραμματικό θα ανοίξει και άλλα 4

Ο ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ είναι υπερκορεσμένος. Αυτό το ακούμε εδώ και δύο περίπου χρόνια, όπως ακούμε και ότι ο ΧΥΤΑ Φυλής κλείνει οριστικά το 2019.

Το “ατύχημα” που συνέβη πριν δέκα ημέρες με το ρήγμα που προκλήθηκε ήταν αναμενόμενο και όπως αναφέρουν ειδικοί, σύντομα θα ξανασυμβεί.

Το θέμα, όπως ήταν φυσικό, συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, την Πέμπτη 21 Ιουνίου (Ενημέρωση - Συζήτηση. Κατάσταση στο ΧΥΤΑ Φυλής), με την παρουσία πλήθους κατοίκων από την περιοχή των Λιοσίων, αλλά και φορέων και συλλογικοτήτων, οι οποίοι άνοιξαν πανό απαιτώντας να σταματήσει το έγκλημα της Φυλής, γιατί όπως υποστήριξαν υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης και του τελευταίου κυττάρου στο ΧΥΤΥ.

Η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, αναφέρθηκε στους δημάρχους που δεν έχουν προχωρήσει στη μείωση των απορριμμάτων, με την αύξηση της ανακύκλωσης, στο πλαίσιο του μοντέλου του νέου περιφερειακού σχεδιασμού, που ανακοινώθηκε επί ημερών της.

Θεωρεί ότι ο ΕΣΔΝΑ έδειξε ετοιμότητα στην αντιμετώπιση του ρήγματος και ενήργησε με «ασφάλεια και αποτελεσματικότητα». Οσο για το ατύχημα στη Φυλής, σημείωσε ότι έχει ξαναδοκιμαστεί ο ΧΥΤΑ το 2003, το 2008, το 2009 και το 2011, «σημειώνω ότι παλαιότερα χρειάστηκαν να περάσουν δύο ολόκληρα χρόνια για να αποκατασταθεί, και όχι μόνο μια εβδομάδα»!!!

Ενοχλήθηκε (η Δούρου) ιδιαίτερα από την κινητοποίηση των φορέων και των συνθημάτων που φώναζαν.

Πολλοί την έψεξαν γιατί δεν ήταν παρούσα, αλλά «άκουγε από άλλο δωμάτιο» και επεσήμαναν ότι ήρθαν να ακούσουν προτάσεις. «Tέσσερα χρόνια είστε διοίκηση και δεν μπορεί να αναφέρεστε σε ιστορίες» τόνισαν.

 

Το Γραμματικό θα ανοίξει και άλλα 4!!!

dourou filisΗ Δούρου εμφανίστηκε στο βήμα και ιδιαίτερα ενοχλημένη τόνισε: «Εγώ ανεβαίνω στο βήμα για να επανεπιβεβαιώσω ένα συμβόλαιο που έχει υπογραφεί μεταξύ της διοικούσας παράταξης και των συμπολιτών μας και δεν αφορά αυτούς που θέλουν να φέρουν τα ΣΔΙΤ από την πίσω πόρτα. Δεν αφορά αυτούς οι οποίοι θέλουν να στείλουν τα σκουπίδια στην Κίνα. Δεν αφορά αυτούς, που εκατό χρόνια κόμμα (εννοεί το ΚΚΕ) δεν έχουν μία θέση για την διαχείριση των απορριμμάτων. Γιορτάζουν τα 100 χρόνια και στέλνουν τα σκουπίδια αλλού. Συνεννοηθήκαμε κύριε Μανουσογιαννάκη».

Υπάρχουν δύο ειδών πολιτικοί αυτοί που ασχολούνται με τα κοινά και αυτοί που βάζουνε ραντεβού με την επόμενη εκλογική μάχη και την επιβίωσή τους. Εμείς ασχολούμαστε με τα κοινά και δεν μας ενδιαφέρει η επανεκλογή μας.

 Σας λέω λοιπόν το εξής για να τελειώνουμε. Θα χωροθετηθούν 6 σημεία. Τα ψηφίσαμε το Δεκέμβρη του 2016. Είναι ψηφισμένα. Κανονείστε να πηγαίνετε να κάνετε ασφαλιστικά. Θα χωροθετηθούν 6 σημεία.

Σας το λέω να το καταλάβετε. Το Γραμματικό θα ανοίξει και θα ανοίξουν και άλλα τέσσερα. Τελεία, παύλα, παρένθεση.

...Η Δούρου θα χωροθετήσει και κανονίστε να είστε με τις μαύρες σημαίες. Εγώ θα είμαι απέναντι».

Ο περιφερειακός σύμβουλος της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Μανουσογιαννάκης απάντησε: «Κυρία Δούρου, το ανάστημα και την εκατοντάχρονη ιστορία να πιάνετε στο στόμα σας το ΚΚΕ δεν το έχετε. Το ότι έχουμε πρόταση για τη διαχείριση των απορριμάτων το ξέρει. Το ότι δεν βολεύει τα αφεντικά της και τα συμφέροντα που εκφράζει αυτό ναι. Τέτοια πρόταση από μας δεν θα ακούσει».

Ο Χρ. Kαπάταης, αντιπεριφερειάρχης Ν.Τ. Αθηνών ενημέρωσε ότι έχουν κάνει μετρήσεις στις εισροές και βλέπουν ότι είναι πολύ αργός ο ρυθμός μείωσης των σκουπιδιών.

Γίνεται τιτάνιος αγώνας στον ΧΥΤΑ να αυξήσουμε τα ποσοστά. Έχουμε φτάσει στο 23%, από 10% που ήταν. Αλλοι δήμοι συμμετέχουν άλλοι καθόλου. Με τα πράσινα σημεία, με τη διαχείριση στην πηγή που πρέπει να είναι η πρώτη δράση. Αν δεν πετύχει η διαλογή στην πηγή και δεν μειώσουμε τα σκουπίδια, θα έχουμε χάσει όλοι.

Οπως φαίνεται η Δούρου εγκαταλείπει την περιφέρεια. Θέλει να φύγει «και αφήνει πίσω της συντρίμμια» δήλωσε ο Κων. Καράμπελας.

Να μπαίνουν πρόστιμα στους Δήμους που δεν θα μειώνουν και να καταγράφονται με κωδικούς, ήταν μια πρόταση που κατατέθηκε. Όσοι δεν μειώνουν τον όγκο θα έχουν πρόστιμα.

Τελικά παρά τις επίμονες ερωτήσεις από συμβούλους, δεν αναφέρθηκαν τα 6 σημεία, που τόνισε μετ’ επιτάσεως η Δούρου ότι έχουν χωροθετηθεί.

H ανακύκλωση πρέπει να γίνει συνείδηση του καθενός από εμάς, με τη διαλογή στο σπίτι μας, αλλιώς θα χωθούμε στα ίδια μας τα σκουπίδια...

Αννα Μπουζιάνη

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 263 επισκέπτες και κανένα μέλος