Όπως είχαμε γράψει σε προηγούμενα φύλλα μας οι οδικοί άξονες που έρχονται στην Ανατολική Αττική, εξυπηρετούν μόνο τη Δυτική Αττική επιβαρύνοντας κατάφορα την περιοχή των Σπάτων, της Αγίας Μαρίνας και του Κιτσίου στο Κορωπί.
Ετσι το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάτων σε μια ιδιαίτερα σοβαρή και προβληματισμένη συνεδρίαση απέρριψε ομόφωνα το σχέδιο των οδικών αξόνων όπως προτείνεται για την περιοχή του, προτείνοντας άλλες εναλλακτικές λύσεις...

Νέοι Οδικοί άξονες για εμάς αλλά, αδιαφορώντας για εμάς!

 

Όπως είχαμε γράψει σε προηγούμενα φύλλα μας οι οδικοί άξονες που έρχονται στην Ανατολική Αττική, εξυπηρετούν μόνο τη Δυτική Αττική επιβαρύνοντας κατάφορα την περιοχή των Σπάτων, της Αγίας Μαρίνας και του Κιτσίου στο Κορωπί.

Ετσι το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάτων σε μια ιδιαίτερα σοβαρή και προβληματισμένη συνεδρίαση απέρριψε ομόφωνα το σχέδιο των οδικών αξόνων όπως προτείνεται για την περιοχή του, προτείνοντας άλλες εναλλακτικές λύσεις.

Το ίδιο έκανε και το Κορωπί (γράφουμε σε άλλη στήλη) και τέλος το Νομαρχιακό Συμβούλιο συνεδρίασε την περασμένη Δευτέρα 23/3 με το ίδιο θέμα.

Λόγω της σοβαρότητας του θέματος παρευρέθηκαν οι Δήμαρχοι των οποίων  πλήττεται, από τα έργα, η πόλη τους,   αλλά και πολλοί εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων.

Ο Δήμαρχος Σπάτων Αθαν. Τούντας που ήταν από την αρχή της συνεδρίασης, ιδιαίτερα ανήσυχος, θα έλεγα, παρέμεινε μέχρι να ακούσει την απόφαση. Ο πρόεδρος της Κοινότητας Πικερμίου Αδαμόπουλος, ο Δήμαρχος  Αρτέμιδας Αλτιπαρμάκης, Παιανίας Δ. Δάβαρης, Κορωπίου Θ. Αθανασόπουλος και ο πρόεδρος Αντ. Ντούνης, ο Αντιδήμαρχος Ραφήνας Β. Πιστικίδης, από την Παλλήνη ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής παράταξης Θ. Γκοτσόπουλος, η δημοτική σύμβουλος Μαρία Λεβαντή, από τη Βάρη οι δημοτικοί σύμβουλοι Δ. Κυπριώτης (επικεφαλής παράταξης) και η Λυδία Αργυροπούλου.

Παρευρίσκοντο και οι μελετητές της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου από το ΥΠΕΧΩΔΕ Νασιόπουλος, Αντωνίου, Ζέκος, Καϊμάκη και Παρασκευόπουλος.

 

Γλώσσα λανθάνουσα τ’ αληθή λέγει….

 


Ο μελετητής Γ. Νασιόπουλος στην έναρξη της παρουσίασης των βασικών αξόνων ξεκίνησε λέγοντας «προχωράει αυτή τη στιγμή» και διορθώνει λέγοντας «θα προχωρήσει με σύμβαση παραχώρησης το έργο, για να συνθέσει το λεκανοπέδιο Αθήνας με το Λεκανοπέδιο Μεσογείων μηδενίζοντας τις αποστάσεις σε ελάχιστα λεπτά».

Μ’ αυτό το έργο ολοκληρώνονται οι δακτύλιοι της Αττικής ο μικρός, ο μεσαίος και ο μεγάλος, τμήμα του οποίου περιλαμβάνεται μέσα σ’ αυτό το έργο από τον κόμβο της Λ. Μεσογείων μέχρι τον κόμβο της Λ. Μαραθώνος. Με 4 ανισόπεδους κόσμους.

  • 3 λωρίδες ανά κατεύθυνση και βοηθητική,
  • 2 λωρίδες ανά κατεύθυνση με Ανισόπεδο Κόμβο (ΑΚ) στο Κορωπί μέχρι τον ημικόμβο του Λατομείου και  από τον ημικόμβο Λατομείου μέχρι την  Αγία Μαρίνα με μία λωρίδα ανά κατεύθυνση και από εκεί και πέρα η κυκλοφορία διαχέεται στην ευρύτερη περιοχή.
  • Διόδια θα καταβάλλονται με τμήμα ανά χιλιόμετρο ηλεκτρονικά ή χειροκίνητα, σε 6 σταθμούς κατ’ ουσία 3 αμφίπλευρους, 1 μονόπλευρο και 2 πλευρικούς. Στην Υμηττού, στην έξοδο της μεγάλης σήραγγας, στον κόμβο Αττικής Οδού και Αρτέμιδος, ένας μονόπλευρος στην επέκταση της Περιφερειακής και 2 πλευρικοί στον ΑΚ Μεσογείων, και από και προς Αγ. Μαρίνα.

Εχει σχεδιαστεί το έργο, έχει ολοκληρωθεί και τίθενται οι περιβαλλοντικοί όροι σε δημόσια διαβούλευση(!), όπως προβλέπεται από νομικές διατάξεις η διαδικασία, τόνισε ο μελετητής, σε αντιδράσεις συμβούλων για την απουσία ενημέρωσης πριν από το σχεδιασμό. «Οι φορείς έχουν τη δυνατότητα να προτείνουν», κατέληξε.


Βέβαια αν λάβουμε υπ’ όψιν μας τα όσα ακούστηκαν στην αίθουσα, το έργο έχει αποφασιστεί και «για τα μάτια του κόσμου» εστάλη για …διαβούλευση, αφού ούτε το Νομάρχη, ούτε τους Δημάρχους, που προσπάθησαν, δεν δέχτηκε να δει ο Υπουργός Γ. Σουφλιάς για το έργο.

Με τους μελετητές των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, τι να συζητήσουν, ήταν η φράση του Δημάρχου.


Αυτό άλλωστε επεσήμανε και ο Παντελής Ασπραδάκης λέγοντας: «σήμερα δηλαδή καλούμαστε να εγκρίνουμε τους περιβαλλοντικούς όρους και μόνο, και τίποτα άλλο!»

Όπως και ο Δημ. Μπαρούτας που διαπίστωσε ότι  «ενώ έχει αναγγελθεί πομπωδώς το έργο δεν έχει γίνει κάποια ενημέρωση, όταν βρισκόταν στην προμελέτη, με τις τοπικές κοινωνίες».

Εξόργισε το ακροατήριο η μελετήτρια Καϊμάκη, η οποία απάντησε ότι «έγιναν έλεγχοι και δεν βρήκαμε υπέρβαση θορύβου και ότι υποχρεούται ο ανάδοχος να στήσει σύστημα ελέγχου θορύβου».


Σ.Σ.: “Βάλανε το λύκο να φυλάει τα πρόβατα”, όπως και στο αεροδρόμιο που τρέχουν σήμερα οι κάτοικοι προσφεύγοντας προς κάθε αρμόδια αρχή για τα αυτονόητα.

Ο Αθ. Μπαλής, αναρωτήθηκε: «Εχετε από κανέναν φορέα αίτημα κατασκευής αυτού του έργου;» Και σημείωσε: «Ο σχεδιασμός είναι το 1985, μας είπαν. Να θυμίσω ότι ο σχεδιασμός αυτός προέβλεπε τον οικιστικό σχεδιασμό, που δεν έγινε. Δεν μπορεί 600.000 και 1.000.000 κάτοικοι τους καλοκαιρινούς μήνες να μην έχουν αποχέτευση!».

… «Είμαστε σκλάβοι σε μια πειρατική γαλέρα στο Νομό», κατέληξε.


Γ. Πάντζας: «Σχεδιάζεται ο δρόμος μέχρι τη Ραφήνα και …τέρμα. Αυτό το έργο δίνεται σε κάποιους για να πέσουν οι μίζες.  Ένα έργο καθαρά εισπρακτικό και με τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή».

Ολοι οι σύμβουλοι που πήραν το λόγο και μίλησαν διαπίστωσαν την απουσία διαβούλευσης όχι μόνο με τις τοπικές κοινωνίες, αλλά και με τους θεσμικούς εκπροσώπους, τους Δημάρχους και το Νομάρχη της Ανατ. Αττικής που ουσιαστικά περνούν οι οδικοί άξονες.

Ολοι, ο καθένας ξεχωριστά, επεσήμαναν δραματική επιβάρυνση της περιοχής, χωρίς κανένα όφελος των κατοίκων. Αντιθέτως μάλιστα βλάπτει τους κατοίκους αφού περνάει μέσα από σπίτια, δίπλα από σχολεία, μέσα από αρχαιολογικούς χώρους και δασικές περιοχές, χωρίς καμία αντιπλημμυρική προστασία και… και…

 

Διπλωματική απόφαση

 

Παρά τα όσα ακούστηκαν κατηγορηματικά, καταγγελτικά και ομόθυμα. Το Ν.Σ. με πρόταση του Νομάρχη και κατά πλειοψηφια, ΔΕΝ απέρριψε απερίφραστα τη ΜΠΕ, αλλά με διπλωματικη διατύπωση. “...το Ν.Σ. διαπίστωσε σοβαρές ελλείψεις στην υποβληθείσα ΜΠΕ και την επιστρέφει”. (διπλανή σελίδα).

Η προθεσμία απάντησης λήγει στις 27 Μαρτίου, δηλαδή χθες. Ομως,  δεν τους δέχθηκε εδώ και ένα μήνα, Νομάρχη και Δημάρχους, ο Υπουργός για το θέμα, θα τους περιμένει να ξανασυνεδριάσουν, όταν τους έχει ορίσει καταληκτική ημερομηνία και όταν έχει εξαγγελθεί ότι το Μάιο θα γίνει η δημοπράτηση του έργου; Περιμένετε να κάνει διορθώσεις! 


Μήπως είχε δίκηο η Χριστιάνα Φράγκου που “έσκιζε τα ιμάτιά της” και μιλούσε για διγλωσσία; Κατέθεσε δε πρόταση να απορριφθεί με τους συγκεκριμένους λόγους και τις συγκεκριμένες παρατηρήσεις, όπως και όλη η μειοψηφία. Πρόταση όμως που καταψηφίστηκε, αφού δεν την υποστήριξε η πλειοψηφούσα παράταξη, και πέρασε μόνο με 2 ψήφους η πρόταση της αναβολής. Ολες οι παρατάξεις της μειοψηφίας απόρριψαν την πρόταση της αναβολής.

 

Μη τήρηση θεσμοθετημένων κανόνων από την πολιτεία

 


Ο Δήμαρχος Σπάτων Αθ. Τούντας, εμφανώς αγχωμένος με την εξέλιξη της συνεδρίασης και την τύχη της πόλης των Σπάτων, προσπάθησε να καταθέσει τον προβληματισμό τους.

«Στόχος είναι η μεταφορά της Αθήνας στα Μεσόγεια».

Το βασικότερο σημείο είναι η μη τήρηση θεσμοθετημένων κανόνων της πολιτείας. Δεν τηρούν τις ΖΟΕ του 1993, που κάποιοι κάτοικοι έκαναν επενδύσεις πάνω σ’ αυτό το σχέδιο που σήμερα ανατρέπεται.

 

“Κοινό” για τον Υπουργό οι Δήμαρχοι!

 


Ο Δήμαρχος Κορωπίου Θ. Αθανασόπουλος, απογοητευμένος από το κράτος – εργοδότη, που παρουσιάζει το φαινόμενο να «αναθέτει μελέτες χωρίς να ξέρουν πού τις τοποθετούν!». Επεσήμανε ότι ζήτησε ραντεβού μαζί με άλλους 3 Δημάρχους της περιοχής από τον Υπουργό, όπου πήραν την απάντηση από τη γραμματέα ότι: «ο Υπουργός δεν δέχεται κοινό».

2 εκατομμύρια επιβάτες περνούν σήμερα από τη Ραφήνα, επεσήμανε ο Αντιδήμαρχος Πιστικίδης. Ανοίγοντας η Υμηττού θα έρθουν πολλαπλάσιοι. Με ποια πρόβλεψη!


«Ως αντισταθμιστικό μέτρο για την υλοποίηση του έργου της Αγ. Μαρίνας απαιτείται η πλήρης αποκατάσταση του λατομείου Ζωίτσα», γράφει η μελέτη. Αλήθεια γιατί ένα τόσο σπουδαίο και καλό έργο για μας, απαιτεί αντισταθμιστικά, αναρωτήθηκε ο πρόεδρος της Αγ. Μαρίνας Θεόδωρος Αγγούρης.

 

Για 22 οχήματα/ώρα

καταστρέφουν Ολη την Αγία Μαρίνα!


Οι μελετητές σημειώνουν ότι το 2020 η ωριαία διέλευση οχημάτων από την Αγία Μαρίνα στον ημικόμβο του Λατομείου θα είναι 19 ελαφρά οχήματα και 3 βαρέα. (πίνακας 7.11.1).

Και αναρωτιέται ο αναγνώστης: είναι δυνατόν να επιφέρουν τέτοια καταστροφή στην περιοχή για 22 οχήματα; Πώς είναι δυνατόν να πείσουν!

Όταν με το δρόμο αυτό επέρχεται ολική καταστροφή στην παραλία της Αγίας Μαρίνας (Λουμπάρδας) και της περιοχής γενικότερα, αφού ο οδικός άξονας θα καταλήγει σε έναν τεράστιο «πολυόροφο» κόμβο της Λουμπάρδας. Τα δε απόνερα από τους οδικούς άξονες (με βαρέα μέταλλα και άλλες  ρυπογόνες ουσίες) θα καταλήγουν στον πλησιέστερο χείμαρρο (δηλαδή τον απόλυτης προστασίας Ξερέα!) και από εκεί,  απορροή στη θάλασσα, (δηλαδή στη Λουμπάρδα).


Και ων ουκ έστι τέλος, με όλα τα αρνητικά που ακούστηκαν για τους οδικούς άξονες, ιδιαίτερα για τις περιοχές Αγία Μαρίνα, Κίτσι, Σπάτα και Καισαριανή.

Κατά τ’ άλλα γίνονται για μας, αλλά χωρίς εμάς.

 


Υ.Γ.: Την ώρα που κλείναμε και την τελευταία σελίδα της εφημερίδας μας, ήρθε δελτίο τύπου από τη Νομαρχία, που επιβεβαίωσε τους φόβους μας.


Το Υπουργείο με αστραπιαία ενεργητικότητα, απάντησε κιόλας στη Νομαρχία, αυτό που φοβόμαστε. 

Μας αγνοεί και προχωράει!!

Διαβάστε τη μαύρη στήλη!


Εκείνο που απομένει· όλοι να πάρουμε την τύχη μας στα χέρια μας, με κινητοποιήσεις από τους κατοίκους, το Δήμο, τη Νομαρχία να ξαναδούν όλο αυτό το τερατούργημα που επιχειρείται και προωθείται κατά πως φαίνεται με ταχείς ρυθμούς.

 

 

kouris.-l.jpgΟ Νομάρχης Λεων. Κουρής επεσήμανε βασικά στοιχεία που απουσιάζουν από τη μελέτη:

– Οι κυκλοφοριακοί φόρτοι με προβολή στα επόμενα χρόνια.

– Τα μέσα Σταθερής Τροχιάς

– Από κανέναν ανισόπεδο κόμβο δεν θα μπορούν να επικοινωνήσουν με το Αεροδρόμιο!

– Η απουσία της αντιπλημμυρικής θωράκισης.

– η είσοδος του αεροδρομίου από τη βόρεια πύλη.

– η ηχορύπανση και ο έλεγχός της.

– φαραωνικό κατασκεύασμα 40 στρεμμάτων ο κόμβος Ραφήνας που δεν οδηγεί πουθενά!

 

 

Ποιούς εξυπηρετεί το έργο;


Δεν απάντησαν στο καίριο ερώτημα της Ι. Στεργίου: «ποιους εξυπηρετεί αυτή η χάραξη;», η οποία καταστρέφει ένα μεγάλο τμήμα του δάσους της Καισαριανής. Είναι επεκτάσεις χωρίς χωροταξικό σχεδιασμό και ουσιαστικά έργα υποδομής στα Μεσόγεια (αντιπλημμυρικά, αποχέτευση, νοσοκομείο κλπ.), οικιστικές πιέσεις παντού και ιδιαίτερα στον Υμηττό και δημιουργία μεγάλων υπερτοπικών εμπορικών χρήσεων με την ανάπτυξη παράλληλα τερατωδών εμπορικών κέντρων.

Αντί οι όποιοι οδικοί άξονες να συνοδεύουν κεντρικές χωροταξικές και πολεοδομικές επιλογές, εδώ προηγούνται του πολεοδομικού σχεδιασμού και δημιουργούν προϋποθέσεις. Με την απόλυτη κυριαρχία τελικά των ΙΧ και των σοβαρών περιβαλλοντικών, οικονομικών επιπτώσεων που δημιουργούν και αδυναμία ενίσχυσης των έργων του Μετρό και γενικά ανάπτυξης ενός ενιαίου δικτύου δημοσίων μέσων σταθερής τροχιάς, το έργο αυτό θα δημιουργήσει πολύ περισσότερα προβλήματα, περιβαλλοντικά, οικονομικά, πολεοδομικά και συγκοινωνιακά ακόμη, από αυτά πο προσπαθεί να λύσει».

 

 

Θετική η εισήγηση της Επιτροπής

 


Η εισήγηση της 3ης Νομαρχιακής Επιτροπής που επεξεργάστηκε το θέμα ήταν κατ’ αρχήν θετική, με δύο συμβούλους της μειοψηφίας (Στεφανίδη και Καλαποθαράκο) να καταψηφίζουν.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει: «…έπειτα από διαλογική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των μελών της 3ης Ν.Ε. κατά πλειοψηφία γνωμοδοτεί υπέρ της αναγκαιότητας κατασκευής του έργου διότι:

Θα συμβάλλει στην εξομάλυνση του κυκλοφοριακού φόρτου της περιοχής

Θα διευκολύνει την προσβασιμότητα των κατοίκων της Αν. Αττικής».

Βέβαια βάζει και την «σάλτσα» παράγραφο: «να ληφθούν υπόψη οι παρατηρήσεις και προτάσεις των αποφάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων των περιοχών από τις οποίες διέρχονται οι οδικοί άξονες τόσο ως προς τη χάραξη των συγκεκριμένων οδών όσο και προς τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις τις οποίες προκαλούν», και… καθάρισε.

«Και σ’ όποιον αρέσει στο κάτω – κάτω,» όπως χαρακτηριστικά είπε ο πρόεδρος της Ν.Ε. Χαρ. Δαμάσκος.

 

 

Με Υπόμνημα 4 Σύλλογοι του

Κορωπίου καταγγέλουν


4 Σύλλογοι της περιοχής Κορωπίου,  Αγίας Μαρίνας, Κιτσίου «Η Ανοιξη», Ποντίων ο «Εύξεινος Πόντος» και η «Αλθέα»  κατέθεσαν υπόμνημα αναλυτικότατο, που πιάνει παράγραφο παράγραφο τη μελέτη και επισημαίνει παραλείψεις, αστοχίες και καταστροφικές παρεμβάσεις.


«Επιχειρείται να λυθεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα του Δυτικού λεκανοπεδίου και όχι το ανύπαρκτο της Περιφέρειας Αττικής.

…Είναι προφανές ότι με τον προτεινόμενο σχεδιασμό του συγκεκριμένους τμήματος της οδικής αρτηρίας αυτής, δεν εξυπηρετείται ούτε κατ’ ελάχιστον η κυκλοφοριακή ανακούφιση των κατοίκων της περιοχής.

Επισημαίνουν με τις ίδιες λέξεις των μελετητών, μεταξύ άλλων ότι:

- Προσφέρουν προσπέλαση στις παραλίες.

- 8.000.000 κυβικά μέτρα ορυγμάτων θα οδηγηθούν προς απόθεση σε αργούντα λατομεία της περιοχής (για τη αποκατάστασή τους), και σημειώνει το Λατομείο Ζωίτσα, “το οποίο μπορεί να δεχθεί 4.595.570m3)” κατά το μελετητή!

«Τα ορύγματα αυτά (κατά το μελετητή)  λόγω της εξαιρετικής ποιότητάς τους είναι πιθανόν στο μεγαλύτερο μέρος τους να χρησιμοποιηθούν για ανάγκες άλλων έργων, μελλοντικά!!

- Θα διακινηθούν 800.000 κινήσεις φορτηγών, οι διαδρομές των οποίων κατά το μελετητή θα είναι:

1. Λ. Μαραθώνος, Αττική οδός, Λ. Βάρης-Κορωπίου, Αγ. Μαρίνας

2. Λ. Βουλιαγμένης ή Λεωφ. Ποσειδώνος – Λεωφ. Βάρης-Κορωπίου – Αγ. Μαρίνας Κορωπίου.

- Οι περιοχές που γειτνιάζουν με κεντρικούς ή και ημικεντρικούς οδικούς άξονες παρουσιάζουν υψηλές στάθμες θορύβου. Οι πιο υψηλές στάθμες έχουν καταγραφεί στην Αγία Μαρίνα,  (αποτελέσματα ηχομετρήσων κατά τους μελετητές).

Περνάει 200 μέτρα από το νέο σχολείο ο κόμβος, διχοτομώντας το Κίτσι και αποκλείοντας στα παιδιά του Κιτσίου την πρόσβασή τους σ’ αυτό.

Σε μήκος 350 μέτρα από τον κόμβο Κιτσίου, σχεδιάστηκαν επιχώσεις που φτάνουν τα 3-4 μέτρα και στη συνέχεια από την έξοδο των σηράγγων μέχρι τον κόμβο του Λατομείου (για 500 μ.) επιχώσεις ύψους 7 μ.. Δηλαδή για 1,5- 2 χλμ. συμπεριλαμβανομένου και του ενδιάμεσου λόφου, θα υπάρχει ένα «φράγμα», που τα δύο τμήματα του Κιτσίου θα βρίσκονται στον πάτο μιας …τεχνητής λίμνης.

Δίνει όμως αντισταθμιστικά οφέλη (κατά τους μελετητές)· την αποκατάσταση του λατομείου Ζωίτσα!

 

 

Η ΑΠΟΦΑΣΗ

 


Το Νομαρχιακό Συμβούλιο διαπίστωσε σοβαρές ελλείψεις στην υποβληθείσα ΜΠΕ και την επιστρέφει προκειμένου να επανυποβληθεί ώστε να συμπεριλαμβάνει:

• την πλήρη κυκλοφοριακή μελέτη, που θα περιλαμβάνει τους λεπτομερείς μελλοντικούς κυκλοφοριακούς φόρτους, ούτως ώστε να εκτιμηθούν οι  συνεπακόλουθες επιπτώσεις στη ρύπανση, στο θόρυβο κλπ.

• τα απαραίτητα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας που πρέπει να ενσωματωθούν στο υπό μελέτη έργο και να εκτελεσθούν ταυτόχρονα με αυτό.

• την πλήρη μελέτη φυτοτεχνικών εργασιών και αποκατάστασης του τοπίου.

• τους απαραίτητους τοπικούς οδικούς άξονες που θα ενσωματωθούν στο υπό μελέτη έργο προκειμένου να διευκολυνθεί η κυκλοφορία στην περιοχή.

• την ενδελεχή μελέτη των προταθεισών εναλλακτικών λύσεων για συγκεκριμένα έργα (χάραξη Έτους, κόμβος Ζωΐτσα, κατάργηση Α/K Πικερμίου κλπ).

• το λεπτομερές σχέδιο απόθεσης των υλικών εκσκαφής δεδομένου ότι οι προτεινόμενες λύσεις είτε δεν επαρκούν είτε δεν είναι τεκμηριωμένες.

• την τήρηση των προβλεπόμενων ΖΟΕ Μεσογείων για τη χάραξη των οδ.αξ.

• την ταύτιση χάραξης οδ. αξόν. με τις προτεινόμενες γραμμές του προαστιακού.

• την άμεση κατασκευή του τμήματος από Α/Κ Σπάτων έως τη Λεωφόρο Σπάτων–Λούτσας με ταυτόχρονη στάση του προαστιακού στην έξοδο του από το  αεροδρόμιο.

• την αναλυτική εξέταση της προταθείσης λύσης προς την Ν.Α. Αττική (μελέτη Σμιτ) σε αντικατάσταση της εξόδου προς παραλιακή στην Αγία Μαρίνα.

 

 

ΝΟΜΑΡΧΙΑ

 

Σε απάντηση του δελτίου τύπου του ΥΠΕΧΩΔΕ για την απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, σχετικά με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των νέων οδικών αξόνων της Αττικής ανακοινώνονται τα εξής:


«Οι θέσεις που διατυπώνονται στο χθεσινό δ.τ. του ΥΠΕΧΩΔΕ επιβεβαιώνουν για μια ακόμη φορά την άρνηση των υπεύθυνων να προχωρήσουν έστω και σε ένα στοιχειώδη διάλογο με την αυτοδιοίκηση προκειμένου να αντιμετωπιστούν συγκεκριμένα προβλήματα που δημιουργούνται εξαιτίας του ότι κάποιοι επιμένουν να σχεδιάζουν για μας χωρίς εμάς.

Όσοι προσπαθούν να προωθήσουν έργα που ο σχεδιασμός τους γίνεται με συστηματική αγνόηση των απόψεων των τοπικών κοινωνιών καιρός είναι να αντιληφθούν ότι ο ρόλος της αυτοδιοίκησης δεν είναι του βωβού παρατηρητή, όπως επιδιώκουν, αλλά του εκφραστή τεκμηριωμένων προτάσεων που θα διεκδικηθούν αταλάντευτα μέχρι τέλους»

 


Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 500 επισκέπτες και κανένα μέλος