Παντού αναψυκτήρια και πολιτιστικά
κέντρα βλέπει το ΥΠΕΧΩΔΕ
Δημοτική Συνεδρίαση για τις Ζώνες Οικιστικού Ελέγχου, που έχει στείλει για διαβούλευση το Υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ και τους Οδικούς Αξονες πραγματοποίησε το Κορωπί την περασμένη Παρασκευή 20/3 στο αμφιθέατρο του Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου...

ΖΩΝΕΣ ΟΙΚΙΣΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΤΟ ΚΟΡΩΠΙ

 

Παντού αναψυκτήρια και πολιτιστικά

κέντρα βλέπει το ΥΠΕΧΩΔΕ


Δημοτική Συνεδρίαση για τις Ζώνες Οικιστικού Ελέγχου, που έχει στείλει για διαβούλευση το Υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ και τους Οδικούς Αξονες πραγματοποίησε το Κορωπί την περασμένη Παρασκευή 20/3 στο αμφιθέατρο του Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου.

Εκπρόσωποι της Νομαρχίας, Σύλλογοι και πλήθος κόσμου γέμισε το αμφιθέατρο περιμένοντας με αγωνία να ακούσουν.


Απειρία προέδρου;


Θα περίμενε κανείς ότι το Δημοτικό Συμβούλιο θα είχε ως μοναδικό θέμα τους οδικούς άξονες και τις ΖΟΕ Υμηττού, αφού το θέμα, ιδιαίτερα των οδικών αξόνων, μονοπωλούσε το ενδιαφέρον του ακροατηρίου.

Όμως ο πρόεδρος Αντώνης Ντούνης είχε προτάξει άλλα δέκα θέματα πριν. Επίσης ζήτησε από το σώμα να συζητηθούν άλλα 3 ως έκτακτα.

Και τα έκτακτα τα καταλαβαίνουμε, γιατί προκύπτουν, γι’ αυτό άλλωστε λέγονται και έκτακτα. Αλλά θεωρούμε λάθος την πρόταξη τόσων πολλών θεμάτων πριν από το καίριο, για την περιοχή, των οδικών αξόνων.

Ο επικεφαλής της μειοψηφίας Δ. Κιούσης ζήτησε να προταχθούν οι οδικοί άξονες και οι ΖΟΕ για να μην ταλαιπωρηθεί ο κόσμος, πράγμα που δεν έγινε αποδεκτό από το προεδρείο.

Ετσι βρήκε την ευκαιρία η μειοψηφία να «κάνει παιχνίδι» με τα θέματα.

Ο κόσμος δυσανασχέτησε, έκανε παρατηρήσεις από κάτω, υποχρεώνοντας τον πρόεδρο, αφού είχε συζητήσει τα έκτακτα και τα 4 πρώτα, να αναβάλλει τα επόμενα και να προχωρήσει στις ΖΟΕ και τους οδικούς άξονες, προκαλώντας τα χειροκροτήματα.

 

Το θέμα ανέπτυξε ο Αντιδήμαρχος Σεραφείμ Κόλλιας.

Παρευρέθηκαν στη συνεδρίαση  οι Αντινομάρχες Αθαν. Αυγερινός, Πάρις Ευαγγελίου και οι νομαρχιακοί σύμβουλοι Θεοδ. Γρίβας και Αθ. Μπαλής (επικεφαλής παράταξης).

Παρευρέθηκαν ακόμη η  Πολιτική Κίνηση Κορωπίου του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, η Δημοτική Κίνηση ΠΑΣΟΚ, το Περιφερειακό και το Νομαρχιακό ΠΑΣΟΚ και η Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση Κορωπίου (Δ.Α.Κ.) που δεν συμμετέχει στο Δ.Σ.

Από τους συλλόγους παρευρέθηκαν οι:

Εξωραϊστικοί Προοδευτικοί Σύλλογοι: Αγίας Μαρίνας, Προφάρτας, «Αμπελώνα», Πανοράματος «Πρόοδος, Aλθέας, «Δημοσθένης», Αγίου Γεωργίου, «Ανάπλαση» Αγίου Νικολάου, «Αγιος Νικόλαος», «Φιλία» Καρελλά, «Ανοιξη» Κιτσίου, ο Ναυτικός Σύλλογος «Κέκρωψ», ο Περιβαλλοντολογικός Σύλλογος «Μεσοσπορίτισα» Σύλλογος «ΑΪ Γιάννης», Σύλλογος ΠΟΝΤΙΩΝ, Σύλλογος Επαγγελματιών Κορωπίου.


Τροποποίηση Προεδρικού

Διατάγματος για τις ΖΟΕ Υμηττού


O Αντιδήμαρχος Σ. Κόλλιας, ενημέρωσε για το παλιό Πρ. Διάταγμα που όριζε δύο ζώνες την Α και Β. Εκτοτε έχουν γίνει διάφορες παρεμβάσεις για τροποποίηση του παλιού Πρ. Διατάγματος.

Τα αυθαίρετα πυκνώνουν καθώς και οι παράνομες χρήσεις, και γι’ αυτό περίμεναν διορθωτικές διατάξεις ως προς τον οικιστικό χαρακτήρα της περιοχής, να επιτραπεί η χρήση κατοικίας, μας ήρθαν εντελώς απαγορευτικές ζώνες.


Τόνισε ο Σ. Κόλλιας ότι «για άλλη μια φορά απαξιώνεται η Ανατολική πλευρά του Υμηττού. Νομιμοποιούνται τα αυθαίρετα με απαγορευτικές και έως το δυσμενέστερο προτάσεις του. Εμείς  άλλα  είχαμε προτείνει».


Εκείνο που επισημάναμε και μας εντυπωσίασε, θα έλεγα, είναι τα πολλά αναψυκτήρια που τοποθετεί ο μελετητής σε κάθε ζώνη (Α1, Β1, Β2, Β3)

Η Α1 ζώνη ενώ ονομάζεται απόλυτης προστασίας, τσουπ και αναψυκτήρια μέσα!

Η Α2 είναι απόλυτης προστασίας, αναψυχής και πολιτισμού, και …αναψυκτηρίων(!) και περιαστικό πάρκο(!)

Η Β1 προβλέπεται για εγκαταστάσεις επιχειρήσεων με κοινωφελή σκοπό και ευαγών ιδρυμάτων, και αναψυκτηρίων με αρτιότητα τα 4 στρέμματα.

Η Β2 προβλέπεται για χώρους πολιτιστικών εγκαταστάσεων, εκπαίδευσης και αναψυχής!

Η Β3 για Αθλητικές εγκαταστάσεις, Εκπαιδευτήρια μικρής κλίμακας και Αναψυκτήρια με μέγιστο ύψος τα 3,5 μέτρα και αρτιότητα τα 20 στρέμματα.


80 Πολιτιστικά Κέντρα έχουν αδειοδοτηθεί στον Υμηττό και τα 30 είναι στην περοχή του Κορωπίου.

(Σ.Σ.: τόσος πολιτισμός πια θα μας πνίξει).


Ο Δήμαρχος Θ. Αθανασόπουλος δήλωσε ότι οι προτάσεις του ΟΡΣΑ  απηχούν παρωχημένες αντιλήψεις για τα δεδομένα της προστασίας του Υμηττού καθώς και της αντιμετώπισης της αυθαίρετης δόμησης αλλά και δεδομένων, που ήδη υπάρχουν δηλ. των  οικισμών που έχουν δημιουργηθεί πριν το Π.Δ του 1978.

«Εχουμε εξαντλήσει τα όριά μας», τόνισε. «Είναι καθοριστικές οι αποφάσεις για τα Μεσόγεια. Πρέπει να αποφασίσουμε πού θα ζήσουν αν όχι τα παιδιά μας, σίγουρα τα εγγόνια μας».

… «Θα κληθούν όλοι οι πολιτικοί να ενημερωθούν για τις αποφάσεις που θα πάρουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο και θα ζητήσουμε να τις στηρίξουν στο Υπουργείο», κατέληξε.


Ο Δ. Κιούσης τόνισε ότι έχουν αγνοηθεί παντελώς οι Ανατολικές περιοχές, όταν υπογράφηκε το Πρ. Διάταγμα (1998) για τον Υμηττό, με αποτέλεσμα να το δεχθούν οι δυτικές περιοχές και όλες έχουν ανέβει μέχρι τις υψηλές υπώρειες του Υμηττού. Η δε Βούλα έχει περάσει την κορυφογραμμή και έχει κατέβει πίσω (Κοιμητήριο).

Και σήμερα έρχονται δυσμενέστερες προτάσεις με το σχέδιο του Πρ. Διατάγματος.

Τάχθηκε κατά του Οργανισμού της Αθήνας (ΟΡΣΑ) και στη δυνατότητά του να εισηγείται νομοθετικά χωρίς να γνωρίζει τις δράσεις και τα δεδομένα της περιοχής.


Ζήτησε δε, επειδή το θέμα είναι σοβαρό, να τοποθετηθούν οι πολιτειακοί παράγοντες.

Θεωρεί ότι το σχέδιο δεν περιλαμβάνει την πραγματική εικόνα, γιατί χρησιμοποιεί χάρτες του 1967, «πιθανά για να παραπλανήσει ίσως άλλες υπηρεσίες», εξήγησε.

Με το θέμα όμως θα ξανασχοληθούμε αφού και ο Δήμος θα καταθέσει τις δικές του προτάσεις.

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 266 guests και κανένα μέλος