Δεν μπορεί ένα θεϊκό αγαθό να γίνεται εμπόρευμα!

Αυξήθηκαν απαγορευτικά οι τιμές στη Λίμνη Βουλιαγμένης, προκειμένου να κολυμπήσει ένας πολίτης για τις ιαματικές της ιδιότητες. Μέσα σε μία δεκαετία περίπου έχει τριπλασιστεί η τιμή της!

Ετσι οι νέες τιμές στην είσοδο της Λίμνης Βουλιαγμένης είναι: 12 € τις καθημερινές, 15 € Σαββατοκύριο

Με την κάρτα δημότη 9 € καθημερινές, 12 Σαββατοκύριακο.

Οι κάτοικοι του Λεκανοπεδίου Αττικής, έχουν αυτό το μοναδικό αγαθό στα “πόδια τους” και κολυμπάνε, αλλά θα πρέπει να κόψουν το “σπoρ”, αφού η τιμή έχει γίνει πλέον απολύτως απαγορευτική.

Συζητήθηκε και στο Δημοτικό Συμβούλιο των 3Β (4/6), μιας που ανήκει χωροταξικά στο Δήμο, δεν τη διαχειρίζεται ο Δήμος, αλλά κάποια “οφ σορ;” για 28 χρόνια...

Η Λίμνη “ιδιοκτησιακά”(!!!) ανήκει στην εκκλησία και θα έπρεπε να έχει βάλει όρους στους επιχειρηματίες που την εκμεταλλεύονται. Δεν μπορεί ένα θεϊκό αγαθό να γίνεται εμπόρευμα!

Ο δήμαρχος των 3Β απάντησε στη σύμβουλο Μ. Σίνα που έθεσε το θέμα, ότι έκαναν παρέμβαση αλλά δεν κατάφεραν κάτι. Ενημέρωσε δε ότι ο Δήμος λαμβάνει το 15%, κάτι που ισχύει για όλες τις ιαματικές εγκαταστάσεις. Μας λένε λοιπόν να παραιτηθούμε από το ποσοστό αυτό αν θέλουμε να μειώσουν τις τιμές, κάτι που είναι για το Δήμο ένα έσοδο 150 χιλιάδων ευρώ το χρόνο. Αν θέλετε να το προτείνετε, φέρτε εννέα υπογραφές να το συζητήσουμε, κατέληξε ο δήμαρχος.

Τα ίδια περίπου γράφαμε και τον Ιούνιο του 2014, όταν έκαναν τις προηγούμενες αυξήσεις: «Χαρακτηρισμένη ως μνημείο της φύσης η Λίμνη Βουλιαγμένης, έχει εξελιχθεί σε μία επιχείρηση, που αυξάνει συνεχώς τις εμπορευματικές δραστηριότητες με αποτέλεσμα μόνο ως “μνημείο της φύσης” να μην αντιμετωπίζεται. Μία τέτοια πηγή θα έπρεπε να προσφέρεται δωρεάν, αφού δωρεάν μας ήρθε από τον ουρανό ή με ένα ελάχιστο αντίτιμο για να εξυπηρετεί τις ανάγκες συντήρησης, καθαρισμού και το ναυαγοσώστη», γράφαμε τότε και επιμένουμε ότι η λίμνη έπρεπε να έχει ελεύθερη είσοδο για κολύμπι. Αντ’ αυτού η λίμνη εξελίσσεται σε μία πηγή εσόδων και αφαίμαξης των πολιτών, και μάλιστα πολιτών που κολυμπάνε για λόγους υγείας κατά κύριο λόγο και όχι από χόμπι...

Η εκκλησία οφείλει να παρέμβει... Δεν μπορεί να μετατρέπεται ο “ναός” σε χώρο εμπορίου...

Σχόλιο αναγνώστη: ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΕΙΝΑΙ 12 ΕΥΡΩ!! ΗΤΑΝ 8 ΕΓΙΝΕ 9 ...10...ΚΑΙ ΤΩΡΑ 12!! ΓΙΑΤΙ, ΤΙ ΑΛΛΑΞΕ ΜΗΠΩΣ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΑΜΠΑΝΙΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ?? ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ - ΕΙΔΟΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ!! ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΕ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ... ΑΣΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ΦΥΣΙΚΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ. ΝΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΞΟΔΑ ΣΥΜΦΩΝΟΙ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ. ΕΛΕΟΣ!!!

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 92 επισκέπτες και κανένα μέλος