Μετά την πρώτη κρούση από τον πρ. Αντιδήμαρχο Κώστα Βενετσάνο, προς τον Υφυπουργό Οικονομικών Θανάση synantisi-me-mpoyra.jpgΜπούρα της τακτοποίησης της εκκρεμότητας του Διαμαντοπούλειου Γηροκομείου, με την παραχώρησή του στο Δήμο Βούλας, [...] ακολούθησε ραντεβού με τον Υπουργό, για το ίδιο θέμα, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ανδρέα Κάσδαγλη συνοδευόμενου από τον Αντιδήμαρχο Ευθ. Ρουσσάκη και τον Δημ. Σύμβουλο Δημ. Κιούκη, την περασμένη Πέμπτη 19 Μαρτίου...
ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ
για την παραχώρηση του Γηροκομείου

Το αίτημα επαναδιατύπωσε αντιπροσωπεία του Δ.Σ.

στον Υφ. Οικονομικών Θανάση ΜπούραΜετά την πρώτη κρούση από τον πρ. Αντιδήμαρχο Κώστα Βενετσάνο, προς τον Υφυπουργό Οικονομικών Θανάση Μπούρα της τακτοποίησης της εκκρεμότητας του Διαμαντοπούλειου Γηροκομείου, με την παραχώρησή του στο Δήμο Βούλας, σύμφωνα με την πραγματική βούληση του διαθέτη και την επίδοση σχετικού υπομνήματος, στοιχείων girokomeio.jpgκαι δημοσιευμάτων (κοίτα 7η αρ.φ.574 της 14/3/09) ακολούθησε ραντεβού με τον Υπουργό, για το ίδιο θέμα, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ανδρέα Κάσδαγλη συνοδευόμενου από τον Αντιδήμαρχο Ευθ. Ρουσσάκη και τον Δημ. Σύμβουλο Δημ. Κιούκη, την περασμένη Πέμπτη 19 Μαρτίου.
Ο Υφυπουργός γνώστης πλέον του θέματος κατέδειξε την πρόθεσή του να επιλύσει το θέμα ακούγοντας και τις απόψεις των εκπροσώπων του Δημοτικού Συμβουλίου και του Δημάρχου προφανώς, οι οποίες βεβαίως ήταν ταυτόσημες με τις διατυπωμένες ήδη προ εβδομάδας από τον Κ. Βενετσάνο. Δηλαδή η παραχώρηση με Υπουργική Απόφαση.

Σημειωτέον ότι όλοι συμφωνούν πως οποιαδήποτε άλλη μεθόδευση θα είναι παραπλανητική, χρονοβόρα και πιθανότατα ν’ αποβεί άκαρπη, όπως και κατά το παρελθόν.


Το θέατρο Βέμπο και το οικόπεδο της οδού Σολωμού

Η αντιπροσωπεία πλην του καυτού θέματος του Γηροκομείου, έθεσαν υπ’ όψιν του Υπουργού, αφ’ ενός τη νομιμοποίηση του θεάτρου Βέμπο ως Πολιτιστικού Κέντρου, αφ’ ετέρου δε την παραχώρηση του οικοπέδου της οδού Σολωμού, για το οποίο είχε ενδιαφερθεί και ο Αγγ. Αποστολάτος, αλλά ο νέος πρόεδρος της ΚΕΔ ζήτησε πίστωση χρόνου για να ενημερωθεί.


Επειδή το εύλογο ερώτημα κάθε καλοπροαίρετου, αλλά και το πρόσχημα κάθε κακοπροαίρετου είναι οι πόροι λειτουργίας του Γηροκομείου, θα κάνουμε κι αυτή τη δουλειά, που έπρεπε πρώτιστα να την κάνει εκείνος που επικαλείται το κόστος λειτουργίας, είτε από σκεπτικισμό, είτε προσχηματικά.
Δεν θα το κάνουμε εκ του προχείρου, σήμερα. Θα το κάνουμε ερευνώντας την αγορά. Σήμερα θα πούμε δυο πράγματα:
Πρώτον ότι είναι κοινωνική ανάγκη και υποχρέωση προς την τρίτη ηλικία, άρα πρέπει να γίνει πάσει θυσία και
Δεύτερον ν’ αναφέρουμε τους πιθανότερους και βεβαιότερους όρους για την κάλυψη των αναγκαίων δαπανών.
1. Στην αρχή θα πρέπει να καλυφθούν από το Υπουργείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και το Δήμο Βούλας. (Και μπορεί) και την εθελοντική ακόμη προσφορά και συνεισφορά.
2. Από τη συμβολή των ίδιων των τροφίμων. Ενδεικτικά:
α. Για μηνιαία εισοδήματα, μηδέν έως 500€, μηδέν εισφορά.
β. για το πάνω των 500€ ποσό το 50% [π.χ. Με σύνταξη ή άλλα εισοδήματα του τροφίμου 1200€, εισφορά 350€. (1300-500 = 700 Χ 50% - 350)]. Αυτή η εισφορά με ανώτατο όριο τα 3000€ π.χ. χωρίς κατηγοριοποίηση. Ολοι το ίδιο!
3. Μετά από μικρό χρονικό διάστημα θα αυτοχρηματοδοτείται από τις δωρεές και κληροδοσίες κυρίως των ίδιων των τροφίμων. (“Γιατί να τ’ αφήσω σε κάποιον αδιάφορο συγγενή κι όχι εδώ που βρήκα ένα αποκούμπι, φροντίδα και αληθινή στοργή!”).
Αυτά εισαγωγικά και ενδεικτικά.
Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 52 guests και κανένα μέλος