στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ με τον τίτλο: «My rights – My responsibilities»

Στο πρόγραμμα αυτό που βασίζεται στην Διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού, συνεργάζονται σχολεία από έξι ευρωπαϊκές χώρες : Αγγλία, Πολωνία, Ρουμανία, Ισπανία, Ιταλία και Ελλάδα. Σκοπός του προγράμματος είναι να ευαισθητοποιήσει εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς για τα δικαιώματα του παιδιού και να συμβάλλει στην καταπολέμηση των ανισοτήτων και των διακρίσεων. Στo πλαίσιo αυτού του προγράμματος οι μαθητές θα γίνουν ικανοί να επιδεικνύουν σεβασμό στα δικαιώματα των άλλων, και θα γίνουν πιο υπεύθυνοι πολίτες, καλύτερα προετοιμασμένοι για το μέλλον και ικανοί να συμβάλλουν θετικά στην ανάπτυξη της κοινωνίας.

Επιπλέον θα δοθεί η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να ανταλλάξουν καλές πρακτικές και νέες διδακτικές μεθόδους, να βελτιώσουν τις δεξιότητες τους στις νέες Τεχνολογίες και να καλλιεργήσουν τη χρήση της αγγλικής γλώσσας στην επικοινωνία τους.

Το Μάιο του 2018 εκπαιδευτικοί του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παιανίας επισκέφθηκαν το σχολείο της Πολωνίας και συνεργάστηκαν. Επιπλέον τέσσερις μαθητές φιλοξενηθήκαν σε οικογένειες μαθητών της Πολωνίας και συμμετείχαν στις δραστηριότητες του προγράμματος. Οι εμπειρίες των συμμετεχόντων υπήρξαν μοναδικές. Όλοι έμειναν γοητευμένοι από τις κτιριακές εγκαταστάσεις του σχολείο, την άψογη οργάνωσή του και την εγκάρδια φιλοξενία. Στους εκπαιδευτικούς της αποστολής μας δόθηκε η ευκαιρία να πραγματοποιήσουν διάφορες δράσεις με τους μαθητές της Πολωνίας και να ανταλλάξουν ιδέες με τους εκεί συναδέλφους τους. Οι μαθητές του σχολείου συμμετείχαν σε δραστηριότητες του προγράμματος, παρακολούθησαν μαθήματα του πολωνικού σχολείου, συνεργάστηκαν και επικοινώνησαν αποτελεσματικά με την χρήση της αγγλικής γλώσσας.

Το Νοέμβριο του 2018 εκπαιδευτικοί και μαθητές από τα συνεργαζόμενα σχολεία θα φιλοξενηθούν για μια εβδομάδα στη χώρα μας και θα συμμετέχουν σε δράσεις των εδώ σχολείων για την υλοποίηση των στόχων του προγράμματος.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 292 guests και κανένα μέλος