Ο Κων/νος Παλαιολόγος αυτοθυσιάστηκε πάνω στα τείχη της πόλης όπως ο Λεωνίδας στις Θερμοπύλες

 

Ο Δάσκαλός μας Σαράντος Ι. Καργάκος, ως άλλος Κοσμάς ο Αιτωλός, διατρέχει όλη την Ελλάδα διδάσκοντας τα εθνικά ιδεώδη του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού και του εν γένει πολιτισμού, που δεν διδάσκονται σήμερα στα σχολεία, αφού κυρίαρχη ιδεοπολιτική αντίληψη είναι αυτή του εθνομηδενισμού και του εθνοαποδομισμού στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης.

Την Τρίτη 29 Μαΐου 2018 είχαμε την τιμή και τη χαρά να απολαύσουμε το χειμαρρώδη πατριωτικό του λόγο επ’ ευκαιρία της μνήμης της αλώσεως της Πόλης των Πόλεων, στην κατάμεστη αίθουσα “Ιωνία” στη Βούλα, προσκεκλημένος από το Δήμο 3Β, με θέμα «Κωνσταντίνος Παλαιολόγος ο τελευταίος των Βυζαντινών ο πρώτος των Ελλήνων».

Διερωτώμαι και σας ερωτώ μήπως και ο έσχατος των Ελληνων;;; (= ο έσχατος υπέρμαχος της ελληνικής ελευθερίας).

«Φήμη τόν σθλόν κάν μυχος δείκνυσι γς» [(Ευριπίδης Fragment 865, 1), = η φήμη αναδεικνύει τον άξιο, τίμιο και ικανό ακόμη και μέσα στα έγκατα της γης].

Εντύπωση μου έκανε η διαπίστωση του δασκάλου μας για τα τρία ΟΧΙ της ιστορίας, που δείχνουν τη συνοχή και τη συνέχεια του Ελληνισμού: το ΟΧΙ του ΛΕΩΝΙΔΑ, το ΟΧΙ του ΚΩΝ/ΝΟΥ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ και το ΟΧΙ του 1940. Η ιστορία υφαίνεται μόνο με τα ΟΧΙ. Η Αρχαία ιστορία, η Μεσαιοχρονική (Βυζαντινή) και η Νεότερη αποτελούν ένα ενιαίο και αδιαίρετο σύνολο. Κι όποιος αποκόπτει τη μια απ’ την άλλη - χρονική περίοδο - διαπράττει γενοκτονία/ανοσιούργημα.

Ο Κων/νος Παλαιολόγος αυτοθυσιάστηκε πάνω στα τείχη της πόλης όπως ο Λεωνίδας στις Θερμοπύλες. Εξάλλου ανέλαβε τον αυτοκρατορικό θρόνο ως Σπαρτιάτης, γνωρίζοντας ότι η πόλη θα πέσει και ότι οι βάρβαροι θα περάσουν. Δεν συμβιβάστηκε ούτε και ενέδωσε.

Προτροπή του Ιωάννη Αγγέλου: «Εσύ διαβάτη, που θα περάσεις κάποτε από τα ερείπια αυτού του τείχους, να ξέρεις πως μέσα από τα κίτρινα λουλούδια και τη σκόνη θα σε κοιτάζουν βαθιά και λυπημένα τα μάτια των τελευταίων Ελλήνων».

Πέτρος Ιωαννίδης

Καθηγητής φιλόλογος

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 97 guests και κανένα μέλος