• Ο φύλακας της περιουσίας σας από τις φωτιές
  • Ψηφοφορία για την Κύπρο
  • Προσοχή στον Υδράργυρο (απαγορεύτηκαν τα υδραργυρικά θερμόμετρα).

Ο φύλακας της περιουσίας σας από τις φωτιές


ΕΝΑ πρωτοποριακό σύστημα προειδοποίησης πυρκαγιών, με τη χρήση δορυφορικών τεχνολογιών μπορεί να αποτελέσει την λύση σε περιπτώσεις καταστροφικών πυρκαγιών για ιδιώτες που σε πολλές περιπτώσεις βλέπουν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται χωρίς να μπορούν να επέμβουν. Το σύστημα αυτό ονομάζεται European Fire Guard Alarm System™ και  είναι προϊόν της εταιρίας Άρατος Τεχνολογίες Α.Ε.


Το καινοτόμο αυτό σύστημα, μοναδικό στην Ευρώπη, δίνει τη δυνατότητα παρακολούθησης, μέσω πλήθους δορυφόρων, συγκεκριμένης περιοχής, που ορίζεται από τον χρήστη, εικοσιτέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο, ανά 15 λεπτά. Τα δεδομένα αυτά επεξεργάζονται από την εταιρία μας και σε περίπτωση που εντοπιστεί εστία πυρκαγιάς, αποστέλλονται αμέσως αυτοματοποιημένα SMS (μηνύματα κινητού) και email στον χρήστη.


Λαμβάνοντας υπόψη το μεγάλο πρόβλημα πυρκαγιών που αντιμετωπίζει η Ελλάδα κατά την διάρκεια των εαρινών, θερινών ακόμα και φθινοπωρινών μηνών και το μεγάλο οικονομικό και συναισθηματικό κόστος σε απώλειες που απαριθμούμε κάθε χρόνο φαίνεται το σύστημα αυτό να είναι μια καλή λύση.

 

 

Ψηφοφορία για την Κύπρο

 


Ο “Σύλλογος για τα ανθρώπινα δικαιώματα οικογενειών αγνοουμένων και πεσόντων Κυπριακής τραγωδίας 1974” ξεκίνησε ηλεκτρονική ψηφοφορία μέσω της ιστοσελίδας του για το “αν οφείλουν, για το ανθρωπιστικό πρόβλημα των πεσόντων, αγνοούμενων και αδήλωτων αιχμαλώτων της Κυπρικής τραγωδίας του 1974, να δραστηριοποιούνται εξίσου Ελλάδα και Κύπρος”.

Αυτό το ζήτημα, αν και η απάντηση του για τους περισσότερους Έλληνες είναι δεδομένη, εγείρεται μέχρι και σήμερα.

Με την πλήρως ελεύθερη και ανώνυμη ψηφοφορία αυτή επιχειρούν να αφυπνίσουν την κοινή γνώμη στην Ελλάδα και το Εξωτερικό διατρανώνοντας την κοινή πορεία Ελλάδας-Κύπρου για την τελική επίλυση του πολύπαθου Κυπριακού ζητήματος.

ΨΗΦΙΣΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ www.agnooumenoi74.gr

 

Προσοχή στον Υδράργυρο

(απαγορεύτηκαν τα υδραργυρικά θερμόμετρα)


Ολοι έχουμε στο σπίτι μας από ένα θερμόμετρο υδραργύρου. Σε πολλούς από εμάς θα έχει συμβεί να σπάσει κιόλας.

thermometro.jpgΤι αξιοθαύμαστες που είναι αυτές οι σταγόνες που σαν μαγνήτης τραβάει η μια την άλλη και ενώνονται. Πόσες φορές παίξατε πριν τις μαζέψετε για να τις πετάξετε;

Ήρθε η ώρα να μάθετε ότι έχετε έρθει σε επαφή με το πιο επιβλαβές βαρύ μέταλλο, η κατάποση ή η εισπνοή του οποίου επιφέρει από πρόσκαιρες παρενέργειες όπως πονοκέφαλο, απώλεια συνείδησης κ.λ.π. μέχρι και μόνιμες καρδιαγγειακές και νεφρικές βλάβες.

Έτσι η χρήση του υδραργυρικού θερμομέτρου απαγορεύτηκε και ο νόμος θα τεθεί σε ισχύ από 1.1.2011 όπου με οδηγία της Ε.Ε. όλοι θα χρησιμοποιούμε πλέον ηλεκτρονικά. Τα οποία δυστυχώς δεν είναι πάντα αξιόπιστα...

Συνεπώς, για όσους ακόμα κάνουν χρήση των παραδοσιακών θερμομέτρων καλό είναι σε περίπτωση σπασίματος να ακολουθείτε τα εξής:


1. Ανοίγετε τα παράθυρα, για να αερίζεται καλά ο χώρος.

2. Απομακρύνετε παιδί ή ζώο.

3. Φοράτε τα γάντια σας.

4. Με ένα κομμάτι χαρτί συγκεντρώνετε τα σώματα του υδραργύρου. Δε χρησιμοποιούμε ηλεκτρική σκούπα ή σκουπάκια διότι βοηθάνε στην εξάπλωση του υδραργύρου στον αέρα!!!

5. Τα βάζετε σε τρεις πλαστικές σακούλες που τις κλείνουμε όσο πιο ερμητικά γίνεται και τα βγάζουμε στο μπαλκόνι.

6. Τα απορρίπτετε, όχι στα σκουπίδια, αλλά σε σταθμούς συγκέντρωσης τοξικών αποβλήτων. Οι περισσότεροι Δήμοι έχουν τέτοιους πια.

 


Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 78 guests και κανένα μέλος