Δίχρονη εκπαίδευση στα Νήπια

Ξεκίνησαν τη Δευτέρα 21 Μαΐου  οι εγγραφές στους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης για το Σχολικό έτος 2018 - 2019.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να έχουν υποβάλει αίτηση, με όλα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά, μέχρις την 1η Ιουνίου 2018.

Για τα βρέφη και νήπια που επιθυμούν να εγγραφούν στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς των Δημοτικών Ενοτήτων θα πρέπει να απευθύνονται στον Βρεφονηπιακό της δημοτικής ενότητας.

Στη Βούλα θα πρέπει να απευθύνονται στο Δημοτικό Βρεφονηπιακό Σταθμό της οδού Οδυσσέως και Πανός. (Τηλ. 210 8900023)

Για τα βρέφη και νήπια που επιθυμούν να εγγραφούν στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της Δημοτικής Ενότητας Βάρης, οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές στο Δημοτικό Βρεφονηπιακό Σταθμό, της οδού Νικ. Φωκά, Μουτούση, Ιουστινιανού (Τηλ. 210 8974745)

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς των τριών Δημοτικών Ενοτήτων έχουν το δικαίωμα μίας αίτησης.

Αιτήσεις θα γίνονται επίσης δεκτές για οποιονδήποτε Δημοτικό Βρεφονηπιακό Σταθμό του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με συστημένη επιστολή ταχυδρομείου, η οποία θα πρέπει να έχει αποσταλεί εντός των ημερομηνιών εγγραφών στην διεύθυνση Οργανισμός Αθλητισμού Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής, Αφροδίτης 2, Βουλιαγμένη 16671, με την ένδειξη πάνω στο φάκελο: «Για εγγραφή στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς».

Ημέρες και ώρες υποβολής των αιτήσεων:

Από 21 Μαϊου 2018 έως 1 Ιουνίου 2018 - 09:00 έως 12:00.

Καλόν θα είναι οι αιτούντες γονείς και κηδεμόνες να προσέρχονται στους Σταθμούς κατά τη διάρκεια του παραπάνω ωραρίου, γιατί οι πόρτες θα κλείνουν για λόγους ασφαλείας των φιλοξενούμενων παιδιών. Δεν γίνονται δεκτές αιτήσεις με ελλιπή δικαιολογητικά.

 

Έτοιμος ο Δήμος για την ένταξη των νήπιων στην υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση

 

Στη δίχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση των Νηπίων μπαίνει ο Δήμος 3Β από το ερχόμενο σχολικό έτος.

Ετσι τα Νηπιαγωγεία του Δήμου θα υποδέχονται από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, όσα παιδιά την 31 η Δεκεμβρίου 2018 θα συμπληρώσουν το 4ο έτος της ηλικίας τους.

Ο Δήμος αποτελεί έναν από τους δέκα συνολικά δήμους της Αττικής που «προκρίθηκε» για την ένταξη των παιδιών στην υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση, μιας που κρίθηκε έτοιμος σε ότι αφορά τις υποδομές του για να υποδεχθεί τα νήπια στις τάξεις των νηπιαγωγείων.

Οι δήμοι που έχουν προκριθεί προέκυψαν από τις θετικές εισηγήσεις των περιφερειακών διευθυντών εκπαίδευσης και των ομόφωνη απόφαση θετικής γνωμοδότησης των αντίστοιχων τριμερών επιτροπών στο οποίες συμμετέχουν και οι εκπρόσωποι του κάθε Δήμου.

 

ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΒΑΡΗΣ – ΒΟΥΛΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

 

ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΒΟΥΛΑΣ

1ος ΒΟΥΛΑΣ

Οδυσσέως και Πανός Βούλα

Υπεύθυνη Σταθμού Κότσιαλου Κυριακή   (τηλ.2108900023)

2ος ΒΟΥΛΑΣ

Ηρακλειδών 35 Βούλα

Υπεύθυνη Σταθμού Μιχαλοπούλου Ιωάννα (Τηλ. 2109689357)

 

ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΒΑΡΗΣ

1ος ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ Νικ. Φωκά και Μουτούση Βάρη  

Υπεύθυνη Σταθμού Χριστοπούλου Χριστίνα (Τηλ. 2108974745)

2ος ΜΗΛΑΔΕΖΑΣ Οθωνών 5 Βάρη

Υπεύθυνη Σταθμού Κολωνιάρη Νικολέτα (τηλ. 2109653222)

 

Το καθημερινό παιδαγωγικό πρόγραμμα των Βρεφονηπιακών Σταθμών διαμορφώνεται βάση των ηλικιακών αναγκών των νηπίων / βρεφών και στόχο έχει την ολόπλευρη εξέλιξή τους στους διάφορους τομείς ανάπτυξης.

Α. ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ

Η προσαρμογή του νηπίου/βρέφους στον Σταθμό γίνεται σταδιακά κατά τον πρώτο μήνα παρακολούθησης σε συνεργασία με την παιδαγωγό. Τα νήπια/βρέφη που κοιμούνται το μεσημέρι ξεκινούν το απογευματινό πρόγραμμα μετά την περίοδο προσαρμογής τους.

Τα παιδιά θα πρέπει να έχουν μαζί τους, σε καθημερινή βάση, μια τσάντα, ένα παγούρι με το όνομά τους και μια αλλαξιά ρούχα. Επίσης για την καλύτερη αυτοεξυπηρέτησή τους θα πρέπει να φορούν ρούχα άνετα, πρακτικά παπούτσια χωρίς κορδόνια και για την αποφυγή τυχόν ατυχημάτων δεν επιτρέπονται κοσμήματα.

Β. ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ από 7:00 έως 16:00

7:00 – 8:30 Υποδοχή (Η πόρτα κλείνει αυστηρώς στις 8:30). Για προσέλευση πέραν αυτής της ώρας απαιτείται να έχει προηγουμένως ειδοποιηθεί η παιδαγωγός. Η κατ' επανάληψη πρωινή αργοπορία και μη συμμόρφωση με τους όρους λειτουργίας του Σταθμού αποτελεί λόγο διαγραφής).

Γ. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ

Σε περίπτωση που το νήπιο το παραλαμβάνει άλλος από τους δηλωθέντες στην αίτηση/υπεύθυνη δήλωση εγγραφής, απαιτείται να ειδοποιηθεί από τους γονείς η παιδαγωγός και να επιδεικνύεται η ταυτότητα αυτού που το παραλαμβάνει.

Δ. ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΑΘΜΟΥ

   Το καθημερινό παιδαγωγικό πρόγραμμα των Βρεφονηπιακών Σταθμών διαμορφώνεται βάση των ηλικιακών αναγκών των νηπίων / βρεφών και στόχο έχει την ολόπλευρη εξέλιξή τους στους διάφορους τομείς ανάπτυξης.

Ε. ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΟ

Το διαιτολόγιο σε καθημερινή βάση περιλαμβάνει τροφές και από τις 5 ομάδες τροφίμων.

Όλα τα παιδιά παίρνουν πρωινό και μεσημεριανό.

ΣΤ. ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ

Τα νήπια/ βρέφη παρακολουθούνται κάθε 15 μέρες από παιδίατρο. Όταν το νήπιο ασθενεί δε γίνεται δεκτό στον Παιδικό Σταθμό.

και κατά την επιστροφή του στον Σταθμό απαιτείται η βεβαίωση του παιδιάτρου για την αποθεραπεία του και την καλή σωματική υγεία του.

Δεν επιτρέπεται η οποιαδήποτε χορήγηση φαρμάκων από τις παιδαγωγούς.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 70 guests και κανένα μέλος