Σε φυσιολογικά επίπεδα βρίσκονται τα επίπεδα πετρελαϊκών υδρογοναθράκων σύμφωνα με έρευνα του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών μετά από ανάλυση δειγμάτων σε επτά διαφορετικά σημεία εντός των ορίων του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στις 23 Απριλίου καθαρά για προληπτική παρακολούθηση και το πόρισμα ήταν ιδιαίτερα θετικό καθώς στα πέντε δείγματα τα επίπεδα των πετρελαϊκών υδρογοναθράκων ήταν μη ανιχνεύσιμα, ενώ στα άλλα δύο ήταν ιδιαίτερα χαμηλά και σε κάθε περίπτωση εντός των φυσιολογικών ορίων.

Η έρευνα αναφέρεται επίσης σε δημοσίευμα του ηλεκτρονικού τύπου στις 14 Μαΐου περί εκτεταμένης παρουσία μαζούτ στην περιοχή του Μεγάλου Καβουρίου. Με αφορμή το δημοσίευμα αυτό (15 Μαΐου 18), πραγματοποιήθηκε επιτόπια αυτοψία και δειγματοληψία παρουσία επιστημονικού κλιμακίου του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. Δεν διαπιστώθηκε παρουσία πετρελαϊκών καταλοίπων ή πισσωδών συσσωματωμάτων καθ’ όλο το μήκος της ακτής. Ο σκούρος χρωματισμός των ρηχών παράκτιων βράχων στην περιοχή είναι τυπικό βιοτικό στοιχεία της υπερπαράλιας ζώνης της Μεσογείου.

Τέλος, το ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε ενημερώνει ότι στα πλαίσια της προληπτικής παρακολούθησης της ποιότητας των παράκτιων υδάτων στο Σαρωνικό κόλπο, την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου θα πραγματοποιηθεί εκ νέου δειγματοληψία εντός των ορίων του Δήμου 3B.

 

 

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 78 guests και κανένα μέλος