Ο επικεφαλής της “Δημοτικής Βούλησης” Δημοσθένης Δόγκας στις ερωτήσεις προ ημερησίας, τη Δευτέρα 7/5 στη δημοτική συνεδρίαση του Δήμου 3Β, ρώτησε το δήμαρχο ότι: «Κυκλοφορεί μία φήμη περί πώλησης της Φασκομηλιάς. Ερωτώ αν εσείς έχετε κάποια γνώση για το θέμα».

Μας θορύβησε η απάντηση του δημάρχου Γρ. Κωνσταντέλλου: «Δεν υπάρχουν φήμες, αν υπήρχαν φήμες θα ήμασταν όλοι χαρούμενοι. Εδώ υπάρχει επίσημη συνέντευξη του κεντρικού διαχειριστή της εκκλησιαστικής περιουσίας, του μητροπολίτη Σαλώνων Αντωνίου, στον Ελ. Τύπο, πριν 15 ημέρες, ο οποίος αναφέρει ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με Ρώσους επενδυτές, ότι 250 στρέμματα πρέπει να αξιοποιηθούν για να μπορέσουν να εξευρεθούν χρήματα για τα άλλα 1300 να έχουν ουσιαστική προστασία».

Και συνεχίζει ο δήμαρχος: «Και επ’ αυτού με το που συνέβη, δήλωσα ότι το θέμα της Φασκομηλιάς ούτε το συζητάμε ούτε προτιθέμεθα να το συζητήσουμε, ούτε έχουμε κάτι να συζητήσουμε. Εμείς αυτό το οποίο έχουμε είναι ένα Διάταγμα προστασίας της Λίμνης που προστατεύει την ευρύτερη περιοχή, έχουμε 3 Οικοδομικά Τετράγωνα 200 περίπου στρεμμάτων τα οποία έχουν συντελεστή δόμησης 0,02%.

Όμως, υπάρχει ένα εργαλείο από πλευράς εκκλησίας και κυβέρνησης το ΕΣΧΑΣΕ, που είναι για τα ιδιωτικά και ημιιδιωτικά οικόπεδα, όπου μπορούν να αλλάξουν όρους δόμησης και χρήσης.

Η μεγάλη δική μας άμυνα είναι το διάταγμα της Λίμνης, το οποίο με την οποιαδήποτε προσφυγή απαιτηθεί να γίνει, εμείς δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι θα υπάρξουν πιο δυσμενείς όροι από αυτούς που ορίζει το Διάταγμα της λίμνης.

Είμαστε τυχεροί που έχουν οριοθετήσει τα Ο. Τετράγωνα κοντά στο μνημείο της Φύσης που λέγεται λίμνη.

Το μόνο που εμείς μπορούμε να δεχθούμε είναι η δημιουργία εθνικού δρυμού με τις υποδομές τις οποίες απαιτούνται: περιπατητικού, εκδρομικού χαρακτήρα, υπαίθριων αθλητικών εγκαταστάσεων, ορεινή ποδηλασία» κατέληξε ο δήμαρχος.

Ψύλλοι στ’ αυτιά μας μπήκανε

Εμείς όμως τώρα ανησυχούμε διπλά. Γιατί η Φασκομηλιά είναι από μόνη της εθνικός δρυμός και περιπατητική και εκδρομική. Δεν χρειάζεται απολύτως τίποτα παραπάνω.

faskomilia geniki

 

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 131 επισκέπτες και κανένα μέλος