Δύο γυναίκες υποψήφιες πρόεδροι
 
 
N.D. DIM.TOΕσωκομματικές εκλογές των διαφόρων οργάνων της έχει εξαγγείλει η Νέα Δημοκρατία και την Κυριακή 13 Μαΐου καλούνται οι ψηφοφόροι της να προσέλθουν για να ψηφίσουν προκειμένου να αναδείξουν προέδρους και μέλη των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων (ΔΗΜ.ΤΟ). και προέδρους και μέλη των Νομαρχιακών Οργανώσεων (ΝΟΔΕ).
 
Στην Περιφέρεια Αττικής, στον βόρειο τομέα, η νυν πρόεδρος Βάνα Ζώτου απέκτησε αντίπαλο την Φρόσω Σακελλαρίου, σύζυγο του πρώην δημάρχου Αγίου Στεφάνου. Στον ανατολικό τομέα αντιμέτωποι είναι ο Νεκτάριος Καλαντζής δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης στο Δήμο Παλλήνης και o Ανδρέας Γκλαβάς, και στον δυτικό τομέα αντιπαρατίθενται ο Γιάννης Λινάρδος και ο αντιδήμαρχος Φυλής Γιάννης Μαυροειδάκος.
 
Ως μέλος της ΝΟΔΕ Ανατ. Αττικής έχει δηλώσει υποψηφιότητα και ο Βουλιώτης Γιάννης Αγαλιώτης, παλιό στέλεχος στην τοπική κοινωνία της Βούλας, δημοτικός σύμβουλος και τ. πρόεδρος του ΟΑΠΠΑ.
 
Σε κάποιους Δήμους υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός μεταξύ των υποψηφίων, οι οποίοι στηρίζονται και στηρίζουν αιρετά πρόσωπα (δημάρχους) της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και επομένως ο εκλεγμένος πρόεδρος είναι “κλειδί” για τον υποψήφιο ή επανυποψήφιο δήμαρχο κάθε Δήμου και “παίζεται” η εκλογή ή επανεκλογή του.
 
Αντιλαμβάνεται λοιπόν κανείς τα “μαχαιρώματα” που δίνουν και παίρνουν και οι συναλλαγές μεταξύ υποψηφίων και δημοτικών ...αρχόντων.
 
Στο Δήμο 3Β υποψήφιοι για τη θέση του προέδρου, υπάρχει μία καινοτομία. Οι υποψήφιοι είναι δύο και είναι γυναίκες· η Βουλιώτισσα Κλαίρη Σαραντάκου και η Βουλιαγμενιώτισσα, Εννυ Φαρμακίδη.
Αφήνω τις δύο κυρίες να αυτοσυστηθούν με το δικό τους κείμενο.
 
 
Aνοιχτή Επιστολή της υποψήφιας ΔΗΜ.Τ.Ο. Εννυς Φαρμακίδη
 
Η άνω των 20 ετών ενασχόλησή μου με τα κοινά, είτε ως ενεργός πολίτης, είτε ως Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Βουλιαγμένης, είτε ως ταμίας και υπεύθυνη γυναικών της Τοπικής Οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας Βουλιαγμένης, είτε ως μέλος της ΝΟΔΕ Ανατολικής Αττικής, κινείτο πάντοτε με γνώμονα την προσφορά μου στον τόπο όπου κατοικώ και στην Παράταξη. Ποτέ στην πορεία μου αυτή δεν συνέδεσα την ενασχόληση αυτή με το προσωπικό οικονομικό ή επαγγελματικό όφελος, δεν ζήτησα και δεν πήρα ποτέ κάποια θέση στο δημόσιο, ούτε έχω πάρει χρήματα ως αμοιβή για κάποια αντίστοιχη θέση. Δεσμεύομαι να συνεχίσω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου εθελοντικά και δηλώνω κατηγορηματικά πως δεν πρόκειται να διεκδικήσω καμία θέση εργασίας, αμειβόμενη από δημόσιο δημοτικό ή κομματικό ταμείο καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας μου ως πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ αλλά και μετά τη θητεία μου.
 
Οι τοπικές οργανώσεις των κομμάτων αποτελούν μικρά κύτταρα δημοκρατίας μέσα από τα οποία δίνεται η δυνατότητα να διεξάγεται διαρκής διάλογος των κομματικών οργάνων με την κοινωνία, να μεταφέρονται οι θέσεις του κόμματος και να ακούγονται οι απόψεις και οι προβληματισμοί της κοινωνίας.
 
Έχοντας επίγνωση της δύσκολης συγκυρίας που περνάει η χώρα μας, δηλώνω παρούσα και διεκδικώ στις επικείμενες εσωκομματικές εκλογές, της 13ης Μαΐου 2018, τη θέση της Προέδρου της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης. Η στήριξη σας θα μου επιτρέψει να συνεχίσω να προσφέρω στην Παράταξη, να συμβάλω εγώ και η ΔΗΜΤΟ Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στην επικείμενη μεγάλη εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας με στόχο την αυτοδυναμία για το σχηματισμό μίας ισχυρής κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
 
Θέτω τον εαυτό μου, στη διάθεση ενός εκάστου για ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων με στόχο τη συστράτευση όλων μας στον κοινό μας αγώνα. Η επόμενη μέρα θα μας βρει ενωμένους, ισχυρούς και έτοιμους για την εκλογική μάχη όποτε και να γίνει.
 
Εύχομαι καλό αγώνα σε όλους.
Σας ευχαριστώ πολύ,
Φαρμακίδη-Σολογιάννη Άννα (Έννυ)
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 
Η Kλαίρη Σαραντάκου υποψήφια ΔΗΜ.Τ.Ο.
 
Αγαπητοί Νεοδημοκράτες και Νεοδημοκράτισες 
 
οι κοντινοί μου φίλοι γνωρίζουν τις σπουδές μου και τις δραστηριότητές μου, πιστεύω όμως ότι δεν είναι κακό να συστηθώ και στους καινούργιους φίλους που απέκτησα ως εκλεγμένο μέλος της τωρινής τοπικής οργάνωσης της Ν.Δ.
 
Η πολυετής εμπειρία μου στον τομέα της δημόσιας διοίκησης με βοήθησε στο να μπορώ να διακρίνω τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας μας και μου δημιούργησε το έρεισμα να συνεισφέρω στην επίλυσή τους γι αυτό και ήμουν υποψήφια στον Δήμο Βάρης με τον Κώστα Μπαγλατζή και μετά στον ενωμένο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης αρχικά με τον Ανδρέα Κάσδαγλη και μετά με τον Δημήτρη Δαβάκη.
 
Είμαι Πολιτικός Επιστήμων, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών από την Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Πολιτικών Επιστημών του Παν/μίου Αθηνών "Postgraduate Programme in Southeast European Studies" και πτυχιούχος του Παν/μίου Πατρών του τμήματος Ευρωπαϊκών Σπουδών. Γνωρίζω απταίστως Αγγλικά και πολύ καλά Γαλλικά.
 
Έχω γεννηθεί στην Βούλα και είμαι κόρη του διατελέσαντος επί δύο τετραετίες δημοτικού συμβούλου και Προέδρου του Κοινοτικού Συμβουλίου (επί Προεδρίας Ιωάννη Κιούκη) Σταύρου Σαραντάκου.
 
Υπηρετώ στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης ως Προϊσταμένη του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου και παράλληλα είμαι καθηγήτρια της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης όπου διδάσκω πειθαρχικό δίκαιο.
 
- Επί 25 έτη εργάστηκα στον χώρο της Υγείας, σε θέση τμηματάρχη Προσωπικού στο Σπηλιοπούλειο Νοσοκομείο και αναπληρωτού Διευθυντού.
 
- Υπήρξα Γραμματέας της ΕΚΟ του Υπουργείου Υγείας από το 2004 έως το 2007.
- Είμαι υπεύθυνη γυναικών από το 2008 της ΕΚΟ του Υπ. Διοικ. Μεταρρύθμισης.
- Την περίοδο 2012 -2014 ήμουν μέλος της επιτροπής της Δημ. Διοίκησης της ΝΔ.
- Την παρούσα περίοδο είμαι μέλος της επιτροπής του τομέα Εσωτερικών της ΝΔ
 
Kλαίρη Σαραντάκου
Υποψήφια Πρόεδρος ΔΗΜ.ΤΟ στο Δήμο Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης
 
 
 
Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 169 επισκέπτες και κανένα μέλος