Η ώρα των ερωτήσεων στη Βάρη έχει μεγαλύτερη διάρκεια από τις συνεδριάσεις αυτών καθ’ αυτών των θεμάτων, πολλές φορές.
Και πολλές φορές, με θέματα που δεν θα έπρεπε να φθάνουν καν στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου....

Στιγμές από το Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης


Η ώρα των ερωτήσεων στη Βάρη έχει μεγαλύτερη διάρκεια από τις συνεδριάσεις αυτών καθ’ αυτών των θεμάτων, πολλές φορές.

Και πολλές φορές, με θέματα που δεν θα έπρεπε να φθάνουν καν στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου.


Ο τ. δήμαρχος Δημ. Αναστασίου, προφανώς γνώστης της Διοίκησης του Δήμου, είναι λίγες και συγκεκριμένες οι ερωτήσεις που καταθέτει.

Δεν προσπαθεί να κάνει αντιπολίτευση, αν και θα είχε κάθε λόγο, αν θυμηθούμε την κόντρα που δεχότανε κάθε φορά από την παράταξη του Καπετανέα, ως μειοψηφία τότε.


Σύσκεψη για τα όρια του Δήμου Βάρης πρότεινε ο Δημ. Κυπριώτης στη συνεδρίαση της 18/3/09 προ ημερησίας. Κατηγόρησε δε τη Δημοτική Αρχή για αναποφασιστικότητα.

Ο Δήμαρχος του αντέτεινε ότι το θέμα παρακολουθείται από τη Δημοτική Αρχή και τις υπηρεσίες του Δήμου.


Ψήφισμα για το περιβάλλον διάβασε ο Σπ. Τριβιζάς και ψηφίστηκε ομόφωνα από το Δ.Σ., (δημοσιεύεται παρακάτω) μια και ο Δήμος δήλωσε συμμετοχή στην «Ημέρα της Γης» 28 Μαρτίου, όπου θα κατεβάσουν για μία ώρα όλους τους διακόπτες της ηλεκτροδότησης. Μάλιστα πρότειναν να μαζευτούν οι κάτοικοι στην πλατεία Δήμα την ώρα αυτή κρατώντας κεριά στο χέρι.


Δεν απαντούν Δήμαρχος και υπηρεσίες κατά τον Δημ. Κυπριώτη σε ερωτήσεις που έχει καταθέσει εδώ και καιρό.

Επεσήμανε ότι από τον Κώδικα είναι υποχρεωμένοι να απαντούν σε ένα μήνα.


Σ.Σ.:
Μα είναι ερώτημα αυτό για προ ημερησίας: Τι σχέση ακάλυπτου και καλυμμένου χώρου πλατειών υπάρχει κυρία Λυδία; Αυτά είναι θέματα που πρέπει να τα αναζητήσετε στις αρμόδιες υπηρεσίες. Που πιθανόν και αυτές να μη τα έχουν!

Αλήθεια, είναι δυνατόν να έχεις σχέδιο αποτσιμεντοποίησης της πόλης, όταν όλοι κοιτάνε  πώς θα τσιμεντώσουν το σύμπαν, χωρίς να αφήνουν τρίμμα γης ακάλυπτο; Η αποτσιμεντοποίηση, είναι πρώτιστα, στάση ζωής.


Ο Δ. Κυπριώτης θύμισε στον πρόεδρο την δέσμευσή του (τον 11ο του 2007), ότι θα φέρει το θέμα των γεωτρήσεων στο Συμβούλιο, πράγμα που μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει. Ετσι ο πρόεδρος Θωμάς Δεληγιάννης απάντησε ότι όταν αναλαμβάνει ένα θέμα το καταθέτει στις υπηρεσίες για να ενεργήσουν.


Σ.Σ.: Σύμφωνοι κύριε Πρόεδρε, αλλά ποιος ελέγχει τις υπηρεσίες αν ενήργησαν;


Σχετικά με τις γεωτρήσεις ενημέρωσε το σώμα ο πρόεδρος ότι έχουν αναθέσει σε γραφείο να κάνει έλεγχο όσον αφορά την καθαρότητα του νερού. Αυτό χρειάζεται κάποιο χρόνο. Οσον αφορά τις απώλειες νερού από τυχόν ιδιώτες δεν έχει ακόμη διερευνηθεί.

Ο Δήμαρχος έχοντας μία άλλη φιλοσοφία, τόνισε ότι αν ο x ιδιώτης μπορούσε να βάλει νερό στο σπίτι του θα το έβαζε. Αν λοιπόν δεν έχει κάποιος λόγος υπάρχει. Η Δημοτική Αρχή το αντιμετωπίζει το θέμα. Σύστησε δε στον Δ. Κυπριώτη αν έχει κάποια συγκεκριμένη καταγγελία να την καταθέσει.


Για το Λούνα Παρκ ρώτησε η Λ. Αργυροπούλου, αν έχει λήξει η άδειά του.

Ο Δήμαρχος απάντησε ότι το Λούνα Πάρκ το αντιμετωπίζει συνολικά με μια γενικότερη πολιτική που έχει χαράξει  για την παραλία και ότι έχουν καταγγείλει τη μίσθωση τα Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα


Δυσοσμία στο Δίλοφο


Για άλλη μια φορά γίνεται αναφορά για τη δυσοσμία που πολύ συχνά εμφανίζεται στο Δίλοφο της Βάρης από τα φρεάτια ομβρίων.

Παρά το ότι έρχονται συνεργεία της ΕΥΔΑΠ και τα καθαρίζουν, αυτά συνεχίζουν να μυρίζουν.

Όπως μάλιστα επεσήμανε η Γούλα, την περασμένη εβδομάδα ήρθε ο εργολάβος καθάρισε και μύριζε ακόμη πιο πολύ!

Πιθανόν να υπάρχει κακοτεχνία, μια που η Λεωφ. Βάρης έγινε «εν μία νυκτί» λόγω Ολυμπιάδας, που πρέπει να αναζητηθεί από την ΕΥΔΑΠ.

Ισως θα πρέπει να γίνει και ένας έλεγχος πού πέφτουν τα λίπη από τις ταβέρνες γύρω – γύρω.


Αποχώρησε ο Δ. Κυπριώτης


Κι ενώ συζητιόταν η έγκριση προμελέτης του 2ου Βρεφονηπιακού Σταθμού στη Μηλαδέζα, ο Δ. Κυπριώτης αποχώρησε διαμαρτυρόμενος για τη διαδικασία, αισθανόμενος – όπως είπε – ότι είναι περιττός από την πλειοψηφία.


Επικαιροποίηση προηγούμενης απόφασης ζήτησε το Δ.Σ. για τις τροποποιήσεις των καταστατικών του ΝΠΔΔ που έχουν πραγματοποιήσει, γιατί η Περιφέρεια έχασε τα χαρτιά.

Ετσι πάνε τρεις μήνες πίσω τα θέματα, αφού από τον Δεκέμβριο, ζητούν σήμερα επικαιροποίηση.

Η Βαρβάρα Σαραντίδου, που λόγω ασθενείας, είχε μία μακρά απουσία από το Δημοτικό Συμβούλιο, ζήτησε καλύτερη οργάνωση στις εκδηλώσεις του ΚΑΠΗ, γιατί σε πρόσφατη εκδρομή που πραγματοποίησαν δημιουργήθηκε μεγάλη αναταραχή με τα εισιτήρια.

Η Βαρβάρα Σαραντίδου, έχει θητεύσει και σε προηγούμενες Δημοτικές Αρχές, και με τη σοβαρότητα και υπευθυνότητα που τη διακρίνει  προσφέρει στο Δήμο με την παρουσία της.


Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΓΠΣ) Βάρης


Πονεμένη ιστορία για πολλούς κατοίκους της πόλης. Πολλούς που έδωσαν την ψήφο τους στον παρόντα Δήμαρχο, γιατί είχε εντάξει στο πρόγραμμά του την κατάθεση του ΓΠΣ.

Ετσι έχουν αρχίζει να απογοητεύονται αφού ήδη πέρασε η πρώτη διετία και δεν έχει προχωρήσει. Αρχισαν να ακούγονται διάφορα.

Ότι το φρενάρουν αυτοί που δεν θέλουν να περάσει.

Ότι ο Δήμαρχος το πήρε πίσω γιατί άλλαξε γνώμη και άλλα.

Δήμαρχε, πρέπει να τρέξεις πλέον. Ο χρόνος είναι πολύ μικρός και οι προθεσμίες δεν βγαίνουν.

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 241 guests και κανένα μέλος