Δευτέρα 23 Απριλίου στο Μουσείο Ακρόπολης

Η Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου είναι μία πρωτοβουλία της UNESCO, του Εκπαιδευτικού, Επιστημονικού και Πολιτιστικού Οργανισμού του ΟΗΕ.

Ξεκίνησε το 2001, μετά από πρόταση της ισπανικής κυβέρνησης και της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Εκδοτών και η ιδέα προέκυψε μετά από τη μεγάλη αποδοχή που είχε η καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου και Πνευματικών Δικαιωμάτων.

Ο τίτλος απονέμεται κάθε χρόνο σε διαφορετική πόλη και η διοργάνωση διαρκεί από τις 23 Απριλίου (Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και Πνευματικών Δικαιωμάτων) έως τις 22 Απριλίου του επόμενου έτους.

Παγκόσμια πρωτεύουσα βιβλίου 2018 η Αθήνα

Από τις 23 Απριλίου 2018 και για ένα χρόνο (23/4/19), η Αθήνα θα είναι η Παγκόσμια Πρωτεύουσα του Βιβλίου για το 2018. Η ελληνική πρωτεύουσα θα βρεθεί στο επίκεντρο του παγκόσμιου πολιτιστικού ενδιαφέροντος, με το μήνυμα «Βιβλία Παντού»!

 

Συμμετέχουν περισσότερα από 30 ιδρύματα

Για έναν ολόκληρο χρόνο, από τις 23 Απριλίου 2018 έως τις 22 Απριλίου 2019 η Αθήνα απευθύνει προσκλητήριο στους κατοίκους και στους επισκέπτες της, σε ανθρώπους σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και σε όλο τον κόσμο, να απολαύσουν λογοτεχνικούς θησαυρούς, να αποκαλύψουν άγνωστες πολιτιστικές πτυχές της πόλης, σε περισσότερα από 30 ιδρύματα, ινστιτούτα, βιβλιοθήκες, χώρους πολιτισμού της Αθήνας, στα μεγάλα φεστιβάλ της πόλης, αλλά και στις μικρές υπαίθριες γωνιές της.

 

Το βιβλίο πάει σε γειτονιές

«Με πυξίδα την εξερεύνηση των πολιτισμών και την αναγνώριση των λαών, οι διαπολιτιστικές δράσεις της διοργάνωσης μας προσκαλούν σε ένα δημιουργικό ταξίδι παραστάσεων, σεμιναρίων, αφηγήσεων και συζητήσεων» δήλωνε ο Γιάννης Τροχόπουλος, συντονιστής της διοργάνωσης Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018.

 

 

Η έναρξη του έτους Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018 θα γίνει τη Δευτέρα 23 Απριλίου στο Μουσείο Ακρόπολης, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, και στη συνέχεια η Διονυσίου Αρεοπαγίτου θα γεμίσει από τις 19.45 με αναγνώσεις και θεατρικά δρώμενα εμπνευσμένα από το βιβλίο, και μουσική και χορό σε ρυθμούς σουίνγκ, τζαζ από τη Big Band του Δήμου Αθηναίων.

Στις 10 μ.μ. θα ανοίξουν οι πύλες του Ωδείου Ηρώδου Αττικού για μια μοναδική εκδήλωση αφιερωμένη στο βιβλίο και στην ποίηση με την ελεύθερη συμμετοχή του κοινού: Αθηναίοι και επισκέπτες καλούνται να συμμετάσχουν σε μαραθώνια ανάγνωση των ομηρικών επών, σε όποια γλώσσα επιθυμεί ο καθένας, η οποία θα διαρκέσει μέχρι το πρωί, σε μια μεγάλη γιορτή του βιβλίου.

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 106 guests και κανένα μέλος