Νομαρχιακό Συμβούλιο εξελίχθηκε την περασμένη Δευτέρα 16 Μαρτίου. Τα θέματα ήταν τρέχοντα και το Ν.Σ. απασχόλησαν κυρίως τα προ ημερησίας έργα.
«Βόμβα» έριξε ο Καλαποθαράκος για την Πολεοδομία της Νομαρχίας, αναφερόμενος σε διαμαρτυρίες επιχειρηματιών που δέχτηκαν πρόστιμα παραμονή Χριστουγέννων, για πέργκολες στην αιγιαλίτιδα ζώνη της Αρτέμιδας...

Βόμβα Καλαποθαράκου

για την Πολεοδομία της Νομαρχίας

 

Νομαρχιακό Συμβούλιο εξελίχθηκε την περασμένη Δευτέρα 16 Μαρτίου. Τα θέματα ήταν τρέχοντα και το Ν.Σ. απασχόλησαν κυρίως τα προ ημερησίας έργα.


«Βόμβα» έριξε ο Καλαποθαράκος για την Πολεοδομία της Νομαρχίας, αναφερόμενος σε διαμαρτυρίες επιχειρηματιών που δέχτηκαν πρόστιμα παραμονή Χριστουγέννων, για πέργκολες στην αιγιαλίτιδα ζώνη της Αρτέμιδας.

Μίλησε για «πιθανή ιδιοτέλεια από υπαλλήλους», που κατέγραψαν 24/12/08 μετά από έλεγχο καταστήματα. Όταν διαμαρτυρήθηκαν οι καταστηματάρχες, γιατί έγραψε τον έναν και όχι τους άλλους, ξαναπήγαν οι υπάλληλοι αρχές του ’09 για αυτοψία και έκοψαν πρόστιμο με προγενέστερη ημερομηνία. Ο δε υπάλληλος δεν έκανε θυροκόλληση με αποτέλεσμα οι επαγγελματίες να χάσουν τις προθεσμίες των 30 ημερών!


Είχαμε πει ότι δεν έχει αρμοδιότητα η Νομαρχία. Θα έπρεπε να ενημερωθούν οι αρμόδιοι υπάλληλοι να μην κόβουν πρόστιμα 600.000 ευρώ γιατί ξαφνικά έτσι τους ήρθε. Και μάλιστα γράφει: «αυθαίρετες κατασκευές στην αιγιαλίτιδα ζώνη πιθανόν!», γράφει ο αρμόδιος της Πολεοδομίας. Απ’ την άλλη υπάρχει βεβαίωση από το Δήμο Αρτέμιδας ότι οι πέργκολες είναι δικές του.


Απάντησε ο διευθυντής της Πολεοδομίας Φούρλαρης, ο οποίος εξήγησε ότι όταν η Πολεοδομία έχει μία καταγγελία είναι υποχρεωμένη να πάει. Και επειδή η Ανατ. Αττική δεν έχει θεσμοθετημένο αιγιαλό σε πολλά τμήματα, δεν μπορεί ο υπάλληλος να κρατάει ένα ντοσιέ με χάρτες.

Αν αποδειχτεί ότι είναι χαρτογραφημένος ο αιγιαλός και ανήκει στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, θα ακυρωθεί το ένταλμα και θα σβηστεί το πρόστιμο!


Σ.Σ. Και η ταλαιπωρία του πολίτη; Το τρέξιμο με το πρόστιμο στο χέρι να αποδείξει ότι δεν είναι αρκούδα; Ποιος του πληρώνει τις εργατοώρες που έχασε και την ψυχική οδύνη;

 

Σε κάποια επιστολή μαθητών της Ανατολής, για το δίκτυο ύδρευσης, αναφέρθηκε ο Δημ. Μπαρούτας, η οποία προκάλεσε την επίσκεψη του Δημάρχου Αρτέμιδας στο σχολείο.

Ο Μπαρούτας πρότεινε να κάνει κάτι και η Νομαρχία για να αισθάνονται ασφαλείς οι κάτοικοι.

Ο Νομάρχης εξήγησε βέβαια ότι για τα δίκτυα ύδρευσης που διαχειρίζονται οι Δήμοι, υπεύθυνοι είναι οι ίδιοι οι Δήμοι να κάνουν και τους ελέγχους.

 

 

Αγωγοί ομβρίων και οδοστρωσίας

στην Παιανίας - Σπάτα - Λούτσα


Στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση γεωμετρικών στοιχείων και χάραξης της Ε.Ο. 40 (Παιανία - Σπάτα - Λούτσα) τμήμα: Σπάτα- Λούτσα» συνεχίζονται οι εργασίες τοποθέτησης αγωγού ομβρίων και οδοστρωσίας στην Λ. Καραμανλή στην εντός σχεδίου περιοχή του Δήμου Αρτέμιδος.

Συγκεκριμένα από την Τρίτη 17 Μαρτίου και για διάστημα τριών μηνών θα ισχύουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο τμήμα της Λ. Καραμανλή από την οδό Αγ. Ιωάννου έως την οδό 25ης Μαρτίου.


Στο τμήμα αυτό το η κυκλοφορία θα διεξάγεται εναλλάξ (άνοδος-κάθοδος) με τη βοήθεια σημάτων, φωτεινών σηματοδοτών και σημαιοφόρων, ενώ καθορίζεται  ανώτατο όριο ταχύτητας τα σαράντα χλμ./ώρα.


Η Νομαρχία  παρακαλεί τους οδηγούς, να τηρούν τα όρια ταχύτητας, τη σήμανση, όπως επίσης και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις της Τροχαίας για την ασφαλή διέλευση των οχημάτων και την αποφυγή της όποιας τυχόν ταλαιπωρίας και ζητά την κατανόησή τους μέχρι την ολοκλήρωση των έργων.

 

Δημοτικός Οίκος Ευγηρίας στη Δροσιά


Με ομόφωνη απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου εγκρίθηκε η σύναψη Συμπληρωματικής Προγραμματικής Σύμβασης με το Δήμο Δροσιάς για την Κατασκευή οίκου ευγηρίας στον Δήμο  Δροσιάς.


Το έργο αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων της Νομαρχίας για την ενίσχυση των κοινωνικών υποδομών στην περιοχή και έχει ήδη χρηματοδοτηθεί με 988.700 € κατά 65% από την Νομαρχία  και κατά 35% από τον Δήμο Δροσιάς.


Ωστόσο κατά την διάρκεια εκτέλεσης του έργου προέκυψε η ανάγκη εκτέλεσης συμπληρωματικών εργασιών που δεν μπορούσαν να προβλεφθούν εκ των προτέρων και οι οποίες κρίθηκαν απόλυτα αναγκαίες για την ολοκλήρωση, την ασφαλή κατασκευή και την ομαλή λειτουργία του κτηρίου, ενώ δεν μπορούν τεχνικά και οικονομικά να διαχωριστούν από το αρχικό έργο χωρίς να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα σε αυτό.

Η Συμπληρωματική Προγραμματική Σύμβαση ανέρχεται σε 147.411,43 € και θα καλυφθεί κατά 65% από την Νομαρχία και κατά 35% από τον Δήμο Δροσιάς.

Ο οίκος ευγηρίας  θα είναι δυναμικότητας 20 κλινών και σύμφωνα με την σύμβαση το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί εντός του 2009.

 

 

«Ηλεκτροφωτισμός Ε.Ο.32 Μαραθώνας-Γραμματικό

Βαρνάβας-Καπανδρίτι»,


Υπεγράφη από τον Νομάρχη Λ. Κουρή η σύμβαση με την εταιρία «Ι.Δ. Χρυσοσπάθης Τεχνική», ανάδοχο, μετά από διαγωνισμό, του έργου «Ηλεκτροφωτισμός Ε.Ο.32 Μαραθώνας-Γραμματικό-Βαρνάβας-Καπανδρίτι», προϋπολογισμού 150.000 ευρώ.


Με τη σύμβαση αυτή προβλέπεται να γίνουν εργασίες βελτίωσης και επαύξησης του ηλεκτροφωτισμού στην επαρχιακή οδό Μαραθώνα - Καπανδριτίου, σύμφωνα με τις προδιαγραφές του ΥΠΕΧΩΔΕ και σε μήκος 750 μέτρων περίπου. Συγκεκριμένα προβλέπεται η εγκατάσταση νέων ιστών ηλεκτροφωτισμού ύψους 10 μ. σε διαστήματα 30 μ. στον κόμβο Βαρνάβα.


Το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε 4 μήνες και θα βελτιώσει σημαντικά τις συνθήκες ασφαλείας των διακινουμένων οδηγών και πεζών στην ανωτέρω οδό.

 


Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 60 επισκέπτες και κανένα μέλος