πήρε ο Δήμος Σαρωνικού

Το “σίριαλ” της αναζήτησης σύνδεσης με την Ψυττάλεια συνεχίζεται για το Δήμο Σαρωνικού, μετά την ανάκληση της απόφασης που είχε λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο να δημιουργήουν στα όρια του Δήμου τους Κέντρο Επεξεργασίας Λύμάτων.

Γράφαμε και στις 3/3/18 ότι σε απάντηση επιστολών του Δήμου, απάντησαν αρνητικά και η Περιφέρεια και η ΕΥΔΑΠ.

Ερχεται τώρα και νέο ΟΧΙ από το Υπουργείο Περιβάλλοντος για να επιβεβαιωθεί για άλλη μια φορά ο δήμαρχος που είχε επιλέξει να προχωρήσουν μόνοι τους, κερδίζοντας έτσι το χαμένο χρόνο και αποφεύγοντας τον κίνδυνο να αρχίσουν να “τρώνε” πρόστιμα από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Και νέο ΟΧΙ λοιπόν στη συνάντηση που είχαν με τον αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος Σ. Φάμελλο στη συνάντηση που επεδίωξε ο δήμαρχος και πραγματοποιήθηκε με αντιπροσωπεία του Δήμου Σαρωνικού, αποτελούμενη από το Δήμαρχο Γ. Σωφρόνη, τους Αντιδημάρχους Σ. Γκέραλη και Μ. Χαρίτο και τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Τεχνικών Υπηρεσιών Η. Μπουκουβάλα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά Δεν υπογράφει ο Υπουργός την πρόταση για Ψυττάλεια

Ο Δήμαρχος έθεσε υπόψη του Υπουργού όλες τις πτυχές του ζητήματος της αποχέτευσης, παρουσιάζοντάς του τόσο την πρόταση για την κατασκευή τοπικού Κ.Ε.Λ., όσο και την πρόταση που υποστηρίζεται για μεταφορά των λυμάτων του Δήμου στο ΚΕΛ της Ψυττάλειας.

Ο Υπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν είναι δυνατόν να προχωρήσει η πρόταση της Ψυττάλειας, γιατί ο συγκεκριμένος χώρος λειτουργεί ήδη οριακά και δεν μπορεί να δεχθεί επιπλέον λύματα κι από άλλες περιοχές.

Για την επίλυση του αποχετευτικού του Δήμου Σαρωνικού πρόκρινε ως καλύτερη λύση την πρόταση για κατασκευή τοπικού ΚΕΛ, Πράσινου Σημείου και Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, το οποίο χαρακτήρισε πρότυπο έργο. Ενώ υποστήριξε ως πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος την εκτέλεση όλων των αντίστοιχων μεγάλων έργων που προωθεί η ΕΥΔΑΠ.

Δέχθηκε πρόταση να παραστεί σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαρωνικού και να παρουσιάσει επίσημα τις θέσεις του πάνω στο ζήτημα της αποχέτευσης, ενώ επισήμανε τον κίνδυνο αν δεν βρεθεί σύντομα μια ρεαλιστική και βιώσιμη λύση, θα ξεκινήσει ο καταλογισμός προστίμων στο Δήμο.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Δήμαρχος Γ. Σωφρόνης δήλωσε:

«Επισκέφθηκα μαζί με συνεργάτες μου στη Διοίκηση του Δήμου, τον αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος, τον κ. Φάμελλο, στον οποίο έθεσα τα δύο μεγάλα ζητήματα που αφορούν το Δήμο Σαρωνικού και άπτονται των αρμοδιοτήτων του.

Ο κ. Υπουργός ήταν απολύτως ξεκάθαρος και αρνητικός με την πρόταση της Ψυττάλειας για την επίλυση του αποχετευτικού προβλήματος του Δήμου μας, ενώ αντίθετα φάνηκε ιδιαίτερα θετικός στην πρότασή μας να αρθεί ο χαρακτηρισμός ως αναδασωτέας της περιοχής που σχεδιάζουμε να ιδρύσουμε νέο κοιμητήριο.

Ζήτησα επίσης από τον Υπουργό να υπάρξει μια επίσημη ενημέρωση του Δήμου Σαρωνικού όσον αφορά την πολιτική του Υπουργείου του στην επίλυση του αποχετευτικού προβλήματος. Ξεκαθάρισα από τη δική μας πλευρά ότι περιμένουμε να αντιμετωπιστούμε ισότιμα με τους άλλους Δήμους.

Παραμένουμε προσηλωμένοι στον στόχο μας που είναι η επίλυση των προβλημάτων, τα οποία λόγω λανθασμένων πολιτικών, έχουν μείνει άλυτα τις τελευταίες δεκαετίες».

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 564 επισκέπτες και κανένα μέλος