στο προσεχές Αναπτυξιακό Συνέδριο

Και οι δεκατρείς Δήμαρχοι της Ανατολικής Αττικής συναντήθηκαν στην Παλλήνη, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Παλλήνης Αθ. Ζούτσoυ προκειμένου να αποφασίσουν την από κοινού εκπροσώπησή τους στο Αναπτυξιακό Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί 30 & 31 Μαρτίου.

Η συνάντηση έγινε την Τετάρτη 21/3 και όλοι οι δήμαρχοι συμφώνησαν να έχουν κοινή εκπροσώπηση κατά τη διάρκεια του συνεδρίου ώστε να τεθούν τα σημαντικά θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη της περιοχής.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι δήμαρχοι: Βάρη – Βούλα – Βουλιαγμένη Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, Διονύσου Διονύσης Ζαμάνης, Κορωπίου Δημήτρης Κιούσης, Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, Μαρκοπούλου Μεσογαίας Σωτήρης Μεθενίτης, Παιανίας Δημήτρης Στάμου, Παλλήνης Θανάσης Ζούτσος, Ραφήνας Πικερμίου Βαγγέλης Μπουρνούς, Σαρωνικού Γιώργος Σοφρώνης, Σπάτων – Αρτέμιδας Δημήτρης Μάρκου, Ωρωπού Θωμάς Ρούσσης.

Οι Δήμοι Αχαρνών και Μαραθώνα εκπροσωπήθηκαν από τους Γενικούς Γραμματείς τους, Θανάση Κατσιγιάννη και Πηνελόπη Μικελοπούλου.

Το παρών έδωσε ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) Γιώργος Ιωακειμίδης.

Κατά την τοποθέτησή του, ο Δήμαρχος Σαρωνικού Γ. Σωφρόνης αναφέρθηκε στην ανάγκη ουσιαστικής παρουσίας και συμμετοχής της Πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης στο συνέδριο, προτείνοντας συγκεκριμένα να υπάρξει εκπρόσωπος των Δημάρχων, ο οποίος θα λάβει το λόγο και θα παρουσιάσει τα σημαντικότερα θέματα και προβλήματα της περιοχής. Έθεσε επίσης το ζήτημα του εκλογικού νόμου που προωθείται για την Αυτοδιοίκηση, επισημαίνοντας τα προβλήματα που θα δημιουργήσει το σύστημα της απλής αναλογικής στην κυβερνησιμότητα των Δήμων και στη δυνατότητά τους να διαδραματίσουν ουσιαστικό ρόλο στην παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής.

«Το συνέδριο είναι μια ευκαιρία να ορθώσουμε το ανάστημά μας και να δείξουμε ότι η Αυτοδιοίκηση είναι εδώ. Οι Δήμοι, οι οποίοι καλούνται καθημερινά να μπουν μπροστά και να διαχειριστούν όλα τα προβλήματα, δεν μπορούν στο θέμα αυτό να έχουν το ρόλο του κομπάρσου και του απλού χειροκροτητή», κατέληξε ο κ. Σωφρόνης.

Με ομόφωνη απόφασή τους όρισαν εκπρόσωπο για την παρουσίαση των θέσεών τους στο Συνέδριο το Δήμαρχο Παλλήνης Θανάση Ζούτσο, ο οποίος θα συλλέξει όλα τα αιτήματα των Δήμων της Ανατολικής Αττικής προκειμένου αυτά να αξιολογηθούν και να ιεραρχηθούν. Συμφωνήθηκε, επίσης, να γίνει αναφορά στον εκλογικό νόμο.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας θα επαναληφθεί η συνάντηση την προσεχή Τετάρτη 28 Μαρτίου, στις 2:00 μμ στο Δημαρχείο Παλλήνης πάλι, ώστε συλλογικά να πάρουν αποφάσεις και να εγκρίνουν τις τελικές τους θέσεις για τα θέματα που θα παρουσιάσουν στο συνέδριο.

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 165 guests και κανένα μέλος