• 60΄ η ώρα της γης
  • ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΠ
  • Καρχαρίας στη Βουλιαγμένη!
  • Ο ΟΑΕΔ "χορηγός" των ...ανέργων μαμάδων!!!

60΄ η ώρα της γης


Η Ώρα της Γης (EARTH HOUR) ξεκίνησε ως μία εκστρατεία ευαισθητοποίησης που καλούσε τους πολίτες του Σίδνεϊ για να σβήσουν τα φώτα τους ένα βράδυ, για μια ώρα. Η ενέργεια αυτή σύντομα μετατράπηκε σε μία από τις μεγαλύτερες πρωτοβουλίες ενάντια στην κλιματική αλλαγή παγκοσμίως.

Φέτος, στις 20.30 το Σάββατο 28 Μαρτίου, καλούνται οι πολίτες σε ολόκληρο τον κόσμο να σβήσουν τα φώτα τους για μία ώρα – την Ώρα της Γης. Στόχος είναι να συμμετάσχουν 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι, σε περισσότερες από 1000 πόλεις, και όλοι μαζί να αποδείξουμε πως είναι δυνατόν να δράσουμε ενάντια στην υπερθέρμανση του πλανήτη.


Στην Ελλάδα η παγκόσμια αυτή πρωτοβουλία του WWF διοργανώνεται σε συνεργασία με το ραδιόφωνο και την τηλεόραση του ΣΚΑΙ και την εφημερίδα Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.


Μνημεία που αποτελούν παγκόσμια σύμβολα όπως ο Παρθενώνας και ο ιερός βράχος της Ακρόπολης, αλλά και εθνικά τοπόσημα, όπως το κτίριο του ελληνικού Κοινοβουλίου και ο λόφος του Λυκαβηττού στην Αθήνα, ο Λευκός Πύργος και η Καμάρα στη Θεσσαλονίκη και δεκάδες άλλα ιστορικά κτίρια και τοποθεσίες θα σκοτεινιάσουν, και θα στείλουν ένα ισχυρό συμβολικό μήνυμα σε ολόκληρο τον κόσμο. Μέχρι στιγμής περισσότεροι από 35 δήμοι από όλη την Ελλάδα έχουν δηλώσει συμμετοχή ενώ ο αριθμός τους αυξάνεται συνεχώς.


Οι Δήμοι από την Ανατολική Αττική που έχουν δηλώσει συμμετοχή στην ελληνική «Ώρα της Γης», μέχρι στιγμής είναι οι εξής:

Δήμος Λαυρεωτικής, Παιανίας, Παλλήνης, Καλυβίων, Νέας Μάκρης, Αγ. Στεφάνου, Ραφήνας, Ανθούσας, Πικερμίου Αρτέμιδος, Μαρκοπούλου και Βάρης.


Ήδη, μέσα από το εκτεταμένο διεθνές δίκτυο του WWF, η Ώρα της Γης 2009 διοργανώνεται σε περισσότερες από 70 χώρες και ο αριθμός αυτός μεγαλώνει καθημερινά. Κάθε πολίτης που δηλώνει επίσημα συμμετοχή στην Ώρα της Γης του WWF, στέλνει το μήνυμα ότι συμμετέχει τον αγώνα για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής! Όσοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή, μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα www.earthhour.org/greece."

 

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΠ

 


Υπεγράφη κοινή υπουργική απόφαση με το Υπουργείο Μεταφορών, με την οποία επιτρέπεται οι αιτήσεις των οδηγών αυτοκινήτων για τις ανανεώσεις των διπλωμάτων τους να γίνονται στα τοπικά Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, προκειμένου να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες στις κατά τόπους Διευθύνσεις Μεταφορών των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων της χώρας.

 

Καρχαρίας στη Βουλιαγμένη!


Την έκπληξη της ζωής του δοκίμασε ψαράς όταν ανασύροντας τα δίχτυα του έφερε στην επιφάνεια ένα καρχαριοειδές μήκους 8 μέτρων και βάρους δύο τόνων, τα ξημερώματα της Τρίτης, στ’ ανοιχτά των νησίδων Φλέβες στη Βουλιαγμένη.

Ο ψαράς χρειάστηκε να ζητήσει τη βοήθεια γερανού για να μεταφέρει την ασυνήθιστη ψαριά του στην ιχθυόσκαλα Κερατσινίου. Σύμφωνα με την ιχθυολόγο Αναστασία Μήλιου, του Ινστιτούτου Θαλάσσιας και Περιβαλλοντολογικής Έρευνας Αιγαίου Αρχιπελάγους, το ψάρι είναι θηλυκού γένους και ανήκει στο είδος καρχαριοειδούς που οι ψαράδες ονομάζουν σαπουνά, παπά, ή προσκυνητή. Τόνισε ότι τρέφεται με μικρά ψάρια και πλαγκτόν κι ότι είναι ακίνδυνο για τον άνθρωπο. Δεν γνωρίζω βέβαια κατά πόσον μιά τέτοια γνώση θα μπορούσε να καθησυχάσει τον οποιονδήποτε κολυμβητή που θα του τύχαινε να κολυμπάει δίπλα σ’ έναν «άκακο» καρχαρία μήκους οκτώ μέτρων.

Μετά από πλειστηριασμό ο υπερμεγέθης μεζές περιήλθε σε ιδιοκτήτη ιχθυοπωλείου, ο οποίος δήλωσε ότι θα δωρίσει το κήτος στο Ζωολογικό Μουσείο του Πανεπιστημίου Αθηνών για να βαλσαμωθεί.

 

 

Ο ΟΑΕΔ "χορηγός" των ...ανέργων μαμάδων!!!

 


Θα έχετε ακούσει το σποτάκι του Υπουργείου Απασχόλησης στο ραφιόφωνο που ενημερώνει ότι ο ΟΑΕΔ επιχορηγεί τις εργαζόμενες μαμάδες με εξάμηνη άδεια μητρότητας, και ακούγεται η γλυκιά φωνή ενός παιδιού που λέει ότι: τώρα θα είναι μαζί μου η μαμά μου...

Εκείνο που δεν ακούσαμε όπως μας ενημερώνει ο Αγγ. Φραγκόπουλος, μέλος του Δ.Σ. της Γ.Σ.Ε.Ε., είναι ότι στην πραγματικότητα:

• Αποκλείονται από την εξάμηνη άδεια μητρότητας οι εργαζόμενες που έχουν πιο ευνοϊκότερους όρους έστω και κατ’ ελάχιστο μειωμένου ωραρίου στη κλαδική τους σύμβαση σε σχέση με όσα προβλέπονται στην ΕΓΣΣΕ.

• Αποκλείονται από την εξάμηνη άδεια μητρότητας οι εργαζόμενες που δεν παίρνουν το επίδομα τοκετού – λοχείας από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

• Αποκλείονται από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη του ΙΚΑ, όσες εργαζόμενες κάνουν χρήση της ειδικής άδειας μητρότητας, δεδομένου ότι επειδή ο ΟΑΕΔ δεν παρακρατεί εισφορές για τον κλάδο ασθένειας, δεν μπορούν περαιτέρω να αναθεωρήσουν ή να εκδώσουν βιβλιάριο υγείας.

• Αποκλείονται από το επίδομα ανεργίας συνολικά ή εν μέρει, οι εργαζόμενες αν απολυθούν όταν λήξει η προστασία μητρότητας τους (διάρκεια 1 έτους μετά τον τοκετό), δεδομένου ότι ο ΟΑΕΔ δεν παρακρατεί εισφορές για τον κλάδο Ανεργίας.

Οι μητέρες εργαζόμενες «απολαμβάνουν» για άλλη μια φορά την ανεπάρκεια των νόμων.

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 205 guests και κανένα μέλος