Εγκρίθηκε από το Π.Ε.Π. Αττικής, στα πλαίσια του ΕΣΠΑ, η πρόταση για τις «Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις (ΟΧΕ) Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ)», ύψους 35.416.200 ευρώ, που αφορούν την ανάπλαση του Φαληρικού Δέλτα μέχρι τον Άλιμο, έτσι ώστε να ανοίξει ο θαλάσσιος ορίζοντας.

Η μελέτη αυτή υποβλήθηκε με επικεφαλής εταίρο τον Δήμο Καλλιθέας, σε συνεργασία με τους Δήμους Αλίμου και Π.Φαλήρου. Οι τρεις Δήμοι έχουν συγκροτήσει το ΝΠΔΔ «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΗΜΩΝ ΝΟΤΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ».

Υπάρχει Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ των: Συνδέσμου Δήμων Νότιας Αττικής, Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος Α.Ε., Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.

Σύμφωνα με την  υπ’ αρ. 630/28-02-2018 (ΑΔΑ: 6Β2Ν7Λ7-ΠΥΧ) Απόφαση Έγκρισης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της “Αστικής Αρχής: Σύνδεσμος Δήμων Νότιας Αττικής (Συ.Δ.Ν.Α.)”, εγκρίνεται η δαπάνη για το έργο με τίτλο: «Η μουσική και η ιστορία των δρόμων», η οποία συγχρηματοδοτείται από το Ε.Τ.Π.Α. και το Ε.Κ.Τ.

Στο έργο περιλαμβάνονται δράσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων (5,9 εκατ. €), δράσεις για την ενίσχυση της επιχειρηματικής καινοτομίας και προώθηση της επιχειρηματικότητας νέων ιδεών (start up) (4,180 εκατ. €), πολιτικές βελτίωσης των δυνατοτήτων απασχόλησης (3,820 εκατ. €), βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος και ανάπλαση των πόλεων (3,5 εκατ. €), δημιουργία προηγμένων προϊόντων και υπηρεσιών (3,5 εκατ. €), στήριξη των επενδύσεων για προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή (2,7 εκατ. €).

Ειδικότερα, ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος δήλωσε: «Το σχέδιο της ΒΑΑ-ΟΧΕ αποτελεί μία μεγάλη ευκαιρία για τη βιώσιμη ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή με αναμφισβήτητα πολιτιστικά, γεωγραφικά και περιβαλλοντικά πλεονεκτήματα, τα οποία μπορούν να την καταστήσουν έναν διεθνή πολιτιστικό και τουριστικό προορισμό. Μέσα από το σχέδιο αυτό προσφέρονται δυνατότητες για ανάπτυξη, που να σέβεται τον άνθρωπο, την ιστορία και το περιβάλλον. Στο παραλιακό μας μέτωπο ξεκινάει ένα μεγάλο αναπτυξιακό κεφάλαιο. Τόσο η διαδημοτική αυτή συνεργασία, όσο και το έργο αυτό καθεαυτό συμβάλλουν τα μάλα στο μέλλον της αυτοδιοίκησης αλλά και στην ανάπτυξη των δεικτών διαβίωσης του κάθε Δήμου».

O Δήμαρχος Π. Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης, μεταξύ άλλων, δήλωσε τα εξής: «Θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους μου Δημάρχους Καλλιθέας κ. Δημήτρη Κάρναβο και Αλίμου κ. Ανδρέα Κονδύλη για την συντονισμένη και αποτελεσματική εργασία ώστε να φτάσουμε σε αυτό το ευχάριστο αποτέλεσμα καθώς και την Περιφερειάρχη Αττικής κα Ρένα Δούρου που μας εμπιστεύτηκε και στήριξε την προσπάθεια μας».

Ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης επεσήμανε ότι «η Τοπική Αυτοδιοίκηση, μαζί με επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς, διαμορφώνει την Αθηναϊκή Ριβιέρα. Έχει ξεκινήσει μία μεγάλη αλλαγή στη Νότια Αθήνα, έχουμε μπροστά μας πολλή και δύσκολη δουλειά, αλλά πλέον τα πράγματα έχουν δρομολογηθεί».

 

Διαδικτυακή εκστρατεία ενημέρωσης από την Περιφέρεια Αττικής

Η Περιφέρεια Αττικής έχει ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης, διαδικτυακά, έχοντας ως στόχο «την αδιαμεσολάβητη ενημέρωση των συμπολιτών».

Πρόκειται για έργα όπως σημειώνουν «βελτίωσης της καθημερινότητάς μας, κρίσιμα έργα υποδομής, που είτε έχουν ολοκληρωθεί είτε είναι σε εξέλιξη, και τα οποία αλλάζουν ριζικά το πρόσωπο της Αττικής.

Επειδή το δικαίωμα των πολιτών στην ενημέρωση είναι ιερό, επειδή οι εικόνες είναι ο καλύτερος μάρτυρας, εμείς πάμε κόντρα στο ρεύμα, πάμε κόντρα στα fakenews. Επιλέγουμε να δείξουμε την αλήθεια,

Γιατί δεν είμαστε όλοι ίδιοι.
Η Αττική αλλάζει» καταλήγει η Περιφέρεια.
 
 

Ψηφίστηκαν μελέτες επένδυσης για την παραλία της Βούλας

Ανάλογη επένδυση γίνεται και στο παραλιακό μέτωπο από Βούλα μέχρι Βάρκιζα, μέσω του Δήμου 3Β, που παρουσιάστηκαν στη συνεδρίαση του Δ.Σ. 12/3/18 και ψηφίστηκαν η μελέτη για το κάμπινγκ και η μελέτη για τη Β’ πλαζ.

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 102 guests και κανένα μέλος