ο Δήμος απαντά σε δημοσιεύματα

Ο Δήμος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης απαντά σε δημοσιεύματα όσον αφορά τη μονάδα που προωθεί να δημιουργήσει μέσα στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ευελπίδων και συγκεκριμένα για τις μελέτες των δύο πανεπιστημιακών ιδρυμάτων που έχουν αναλάβει.

 

Γράφει μεταξύ άλλων:

Επειδή το θέμα της μονάδας και συνολικά της διαχείρισης των απορριμμάτων της πόλης είναι ζωτικής σημασίας για το αύριο της πόλης μας, είναι σημαντικό η ενημέρωση να είναι πλήρης, έγκυρη και ακριβής και όχι αποσπασματική για τη δημιουργία εντυπώσεων.

Οφείλουμε λοιπόν να αποκαταστήσουμε την αλήθεια και να ενημερώσουμε πως:

Με το Α.Π. 301240/2016 ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης έχει συνάψει συμφωνητικό με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το οποίο φέρει τις υπογραφές του Δημάρχου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρη Κωνσταντέλλου και του καθ. Αναπληρωτη Πρύτανη Οικονομικού Προγραμματισμού & Ανάπτυξης του ΕΜΠ Ιωάννη Πασπαλιάρη, το οποίο αφορά την «Τεχνοοικονομική Αξιολόγηση λύσεων για την ενεργειακά και περιβαλλοντικά αποδοτική αξιοποίηση των απορριμμάτων». Μετά την ολοκλήρωση της σύμβασης αυτής, ο Δήμος προκήρυξε συνοπτικό διαγωνισμό ο οποίος ολοκληρώθηκε με αποτέλεσμα να υπογραφεί εκ νέου σύμβαση με το ΕΜΠ, με Α.Π. 7012/2018 για την «Τεχνική και συμβουλευτική υποστήριξη για την βιωσιμότητα τεχνολογιών ενεργειακής αξιοποίησης απορριμμάτων».

Με το Α.Π. 43293/2017 συμφωνητικό, ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ανέθεσε στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών το οποίο εκπροσωπήθηκε για την υπογραφή της σύμβασης από τον Θωμά Σφηκόπουλο – Αναπληρωτή Πρύτανη Ερευνητικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, το έργο «Εναλλακτική διαχείριση οργανικών στέρεων αποβλήτων του Δήμου για την καινοτομική παραγωγή Vita Green Plus», εφαρμογή, αξιολόγηση και αξιοποίηση.

Όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς με μία πρόχειρη αναζήτηση στο «Διαύγεια» του Δήμου, οι συγκεκριμένες συμβάσεις αφορούν τη συνεργασία του με τα συγκεκριμένα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, οι εργασίες και οι μελέτες που παραδίνονται φέρουν την υπογραφή των κορυφαίων επιστημόνων τους και τη σφραγίδα των Ιδρυμάτων.

Παρά το γεγονός ότι οι πληροφορίες που αναφέρονται στο παρόν δελτίο τύπου είναι αναρτημένες στο διαύγεια προφανώς δεν υπέπεσαν στην αντίληψη του συντάκτη του κειμένου.

Επαναλαμβάνουμε ότι το θέμα της μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων είναι πολύ μεγάλης σημασίας και αφορά το μέλλον της περιοχής και τη διατήρηση της υψηλής ποιότητας ζωής που απολαμβάνουμε στην πόλη μας. Ακόμα και ένα αθώο λάθος από κάποιον δημοσιογράφο μπορεί να δημιουργήσει λανθασμένες εντυπώσεις ενώ το συγκεκριμένο θέμα  οφείλουμε όλοι να το αντιμετωπίζουμε με την πρέπουσα σοβαρότητα, ακόμα και αν δεν συμφωνούμε με τη δημιουργία της μονάδας.

Aπό το Γραφείο Τύπου

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 68 guests και κανένα μέλος