Γράφαμε στο προηγούμενο φύλλο για τον μαντρότοιχο που γκρέμισαν οι υπηρεσίες του Δήμου 3Β στη Βουλιαγμένη, επί της οδού Απόλλωνος, όταν συγκεκριμένη επιχείρηση απέκλεισε την οπτική της θάλασσας, μαντρώνοντας την ήδη κλεισμένη με κάγκελα περιοχή.

Είχαμε απορήσει με το γεγονός, όταν μας λύθηκε η απορία, μετά την αποκάλυψη, όπως μας ενημέρωσε ο δήμος 3Β, μεγάλης δεξαμενής υγραερίου - 1200 λίτρων, που προσπάθησε να καλύψει και το είχε επιτύχει κατά ένα μέρος.

Η δεξαμενή βρισκόταν εντός της περίφραξης της παρακείμενης επιχείρησης δίπλα ακριβώς στο πεζοδρόμιο(!), εξυπηρετώντας τις ανάγκες του καταστήματος. Οι υπηρεσίες του Δήμου ζήτησαν εγγράφως, την ίδια ημέρα, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία έλεγχο πυρασφάλειας της επιχείρησης.

Η Π.Υ. ανταποκρίθηκε στο επείγον αίτημα του Δήμου, έκανε αυτοψία του χώρου την επόμενη και αφού διαπίστωσε την ύπαρξη της δεξαμενής αφαίρεσε από την επιχείρηση το πιστοποιητικό πυρασφάλειας, ενώ παράλληλα διέταξε την απομάκρυνσή της και συγχρόνως υπέβαλε μήνυση στον εισαγγελέα, διότι μη αδειοδοτημένη δεξαμενή πάνω στο πεζοδρόμιο αποτελεί ιδιαίτερο κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια και μάλιστα σε έναν χώρο που δέχεται μαζικά κόσμο.

Εκείνο που δεν μπορούμε να καταλάβουμε, είναι πώς είναι δυνατόν επιχειρηματίες να προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες που μπορούν να αποβούν μοιραίες για τη δημόσια υγεία και κατ’ επέκτασιν και γι’ αυτούς τους ίδιους.

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 157 guests και κανένα μέλος