Πραγματοποιήθηκε η διεθνής έκθεση VerdeTec και το συνέδριο VerdeTecForum2018 από 2 έως 4 Μαρτίου στο MEC Παιανίας, με θέμα τις τεχνολογίες περιβάλλοντος και την προσαρμογή στην Πράσινη και Κυκλική Οικονομία, η οποία διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Στην έκθεση συμμετείχαν πολλοί Δήμοι, κάποιοι εκ των οποίων βραβεύθηκαν για δράσεις που προσφέρουν ποιότητα στο περιβάλλον των ορίων τους.

Στο πλαίσιο των Greek Green Awards 2018, βραβεύθηκαν οι Δήμοι Σαρωνικού και Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης.

Ο Δήμος Σαρωνικού για το έργο “Ενεργειακή Αναβάθμιση - Αυτοματισμού του Συστήματος Ηλεκτροφωτισμού Κοινόχρηστων Χώρων” και ο Δήμος 3Β για “Αρχιτεκτονική μελέτη για τον βιοκλιματικό βρεφονηπιακό σταθμό”.

Βραβείο στο Δήμο Σαρωνικού

sofronis patoulisΤην Παρασκευή 2 Μαρτίου, ο Δήμαρχος Σαρωνικού, Γιώργος Σωφρόνης πραγματοποίησε ομιλία με αντικείμενο: «Ενεργειακή Αναβάθμιση – Αυτοματοποίηση του Συστήματος Ηλεκτροφωτισμού Κοινόχρηστων Χώρων και εφαρμογές Smart Cities με εξοικονόμηση ενέργειας», που δημοπρατήθηκε από τον Δήμο Σαρωνικού.

Πρόκειται για το πρώτο έργο Σύμβασης Ενεργειακής Απόδοσης στην Ελλάδα, το οποίο περιλαμβάνει την εγκατάσταση νέων φωτιστικών σωμάτων σύγχρονης τεχνολογίας – τύπου led – στο σύνολο της γεωγραφικής έκτασης του Δήμου, τη λειτουργία συστημάτων τηλε-διαχείρισης και προληπτικής συντήρησης, καθώς και την πιλοτική λειτουργία εφαρμογών και υπηρεσιών Smart Cities. Στις υπηρεσίες αυτές περιλαμβάνονται συστήματα έξυπνης στάθμευσης, διαχείρισης κάδων απορριμμάτων, σημεία ελεύθερης πρόσβασης wi-fi και μέτρησης κυκλοφοριακής ροής.

Ο Γ. Σωφρόνης, κατά την ομιλία του, παρουσίασε τις προδιαγραφές και τη μέθοδο χρηματοδότησης του έργου, τονίζοντας ότι «το κόστος της ενεργειακής αναβάθμισης θα καλυφθεί αποκλειστικά και μόνο από τους πόρους που αυτή θα μας εξοικονομήσει. Με λίγα λόγια, δεν χρειάζεται να δαπανήσουμε ούτε ένα ευρώ από νέους πόρους, για την πραγματοποίηση της επένδυσης. Επιπλέον, εξασφαλίζοντας μηδενικές δαπάνες και για τη λειτουργία και συντήρηση του συστήματος, αποκτούμε τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε πόρους για νέες επενδύσεις και έργα, αλλά για τη μείωση των ανταποδοτικών τελών που πληρώνουν οι δημότες μας».

Αναφερόμενος στη διαδικασία υλοποίησης του έργου, ο δήμαρχος επισήμανε ότι«πληρεί τις υψηλότερες προδιαγραφές νομιμότητας και διαφάνειας, εξασφαλίζοντας κατά απόλυτο τρόπο το συμφέρον του Δήμου και των Δημοτών.»

To βραβείο του Δήμου Σαρωνικού παρέλαβε ο Δήμαρχος Γ. Σωφρόνηε, από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Γιώργο Πατούλη.

Βραβείο στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Το βραβείο Greek Green Awards απέσπασε επίσης ο Δήμος 3Β για την “αρχιτεκτονική μελέτη του βιοκλιματικού βρεφονηπιακού σταθμού, που σχεδιάζεται να ανεγερθεί στη Βούλα, στο πλαίσιο των βέλτιστων πρακτικών φορέων, για το περιβάλλον και την αειφορία, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

kosntantelos verde tec

Το βραβείο παρέλαβε, ο δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ο οποίος τόνισε ότι η διάκριση αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία διότι αφορά τα παιδιά.

Ο βιοκλιματικός παιδικός σταθμός, πρόκειται να ανεγερθεί επί των οδών Αλεξάνδρας και Ηρακλειδών στη Βούλα, και τη μελέτη υπογράφουν οι αρχιτέκτονες Αγγελική Αναγνωστοπούλου, Αλέξανδρος Αυλωνίτης και Δημήτρης Ζούπας.

Το έργο έχει αναλάβει να χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια Αττικής, αν και βρίσκεται ακόμη σε πολύ πρώιμο στάδιο, αφού δεν έχει καν προκηρυχθεί ο σχετικός διαγωνισμός.

Τιμητική διάκριση και στη ΣΑΝΚΕ ΕΠΕ

Τιμητική διάκριση έλαβε και το Συλλογικό Σύστημα Ανακύκλωσης Αποβλήτων, Εκσκαφών, Κατεδαφίσων και Κατασκευών ΣΑΝΚΕ ΕΠΕ, της οποίας Διευθύνων σύμβουλος και υπεύθυνος για την Αττική είναι ο Δημ. Κιούκης, δημοτικός σύμβουλος του Δήμου 3Β.

Η εταιρεία ΣΑΝΚΕ ΕΠΕ δραστηριοποιείται στα Απόβλητα από εκσκαφές, κατασκευές και κατεδαφίσεις (ΑΕΚΚ) που προέρχονται από ιδιωτικά και Δημόσια έργα. Στερεά απόβλητα που προκύπτουν από την κοπή μαρμάρων, από περίσσεια σκυροδέματος, ενώ εξαιρούνται τα ΑΕΚΚ που προέρχονται από βιομηχανικές και άλλες περιοχές και έχουν ρυπανθεί με επικίνδυνες ουσίες.

sanke kioukis

Ο Δήμος 3Β παρουσίασε ένα εντυπωσιακό περίπτερο, με φωτιστικά LED, που έχει ξεκινήσει και τοποθετεί και σε όλο το φωτιζόμενο δίκτυο του Δήμου. Το πρόγραμμα φωτισμού διαθέτει και άλλα “έξυπνα” ρομποτικά στοιχεία παρακολούθησης συστήματος, συντήρησης κλπ. Επίσης στο περίπτερο παρουσίασε ο Δήμος, τον τρόπο συλλογής βιοαποβλήτων και τη δημιουργία εδαφοβελτιωτικού που διανέμει στους κατοίκους, αλλά και δημοτικό φυτώριο με φυσικό γκαζόν και πολλά λουλούδια εποχής.

Βραβείο και στο  Δήμο Παλλήνης

Το βραβείο, το οποίο παρέλαβε ο Δήμαρχος Θ. Ζούτσος, αφορούσε στην πρωτοποριακή πλατφόρμα Follow Green, την οποία λειτουργεί ο Δήμος.

Στη δήλωσή του ο Θανάσης Ζούτσος ανέφερε: “Οι δράσεις που προωθούν την ανακύκλωση είναι προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή του Δήμου Παλλήνης. Η βράβευση για το Follow Green αποτελεί ηθική επιβράβευση της πρωτοποριακής πολιτικής που ασκεί ο Δήμος μας. Καλούμε όλους τους κατοίκους του Δήμου να συμμετέχουν σε αυτήν την προσπάθεια που είναι κοινή για όλους μας».

zoutsos zineli

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 179 guests και κανένα μέλος