Ο καθορισμός τελών απλής χρήσης παραλιακών χώρων ήταν το 1ο θέμα της ημερήσιας διάταξης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου 3Β, τη Δευτέρα 25/2/18.

Ο δήμαρχος εισηγήθηκε του θέματος εξηγώντας ότι πρόκειται για τροποποίηση της κανονιστικής που έχει ο δήμος και αναφέρεται στο κόστος που θα έχει η μίσθωση παραλιακών χώρων για ομπρελοξαπλώστρες σε εγκαταστάσεις που σήμερα είναι ήδη μισθωμένες. Ορίζει λοιπόν νέο τίμημα ανά τετραγωνικό μέτρο και αν ο μισθωτής που ήδη κάνει χρήση δεν το αποδεχτεί (λόγω υψηλού κόστους), τότε ο Δήμος θα προχωρήσει σε δημοπρατική διαδικασία που θα μπορεί να συμμετέχει ο οποιοσδήποτε, με την τιμή που θα έχει αποφασίσει ο Δήμος, στη σημερινή συνεδρίαση.

Όπως ενημέρωσε ο δήμαρχος στην εισήγησή του «Οι τιμές κυμαίνονται σε κάποιες περιοχές στις τιμές της αγοράς, σε κάποιες άλλες είναι πιο υψηλές. Αλλά όταν κάποιοι επιχειρηματίες δραστηριοποιούνται στον αιγιαλό, στις πόλεις και στις παραλίες, έχουν την απόλυτη βεβαιότητα και πίστη ότι πρέπει να αποδίδουν στο Δήμο την αξία αυτού που ο Δήμος τους παραχωρεί». Ετσι οι τιμές ορίστηκαν:

Για την Κοινότητα Βάρης 47 ευρώ/τ.μ. ετησίως

Για την Κοινότητα Βούλας επίσης 47 ευρώ/τ.μ. ετησίως

Για την Κοινότητα Βουλιαγμένης 47€/τ.μ. ετησίως, για τραπεζοκαθίσματα μειωμένο κατά 20%, πλην της περιοχής στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, όπου το τέλος είναι 93€/τ.μ. ετησίως.

Ο λόγος όπως ισχυρίστηκε ο δήμαρχος είναι, ότι η συγκεκριμένη περιοχή έχει πολύ μεγαλύτερη εμπορικότητα και αξία.

Στην πρόταση αντέδρασε ο επικεφαλής της ΡΙ.ΚΙ.Π., Θάνος Ματόπουλος, ο οποίος σημείωσε πως αν θεωρήσουμε ότι αυτές είναι οι ελεύθερες παραλίες για μικροεπιχειρηματικές δράσεις πάνω στην άμμο (όπως είπε ο δήμαρχος) κι αν υπολογίσουμε και τις μεγάλες επιχειρηματικές δράσεις, που θα πάνε στις μεγάλες παραλιακές εκτάσεις, υπάρχει μία πλήρης εμπορευματοποίηση των παραλιών καθολική και προβλέπουμε ότι στο τέλος δεν θα έχουμε καθόλου φυσικές παραλίες και θα έχουμε ένα συνεχές εμπορευματικό πλάνο που θα εξελίσσεται πάνω στις παραλίες.

Επεσήμανε δε ότι η πρόταση του δημάρχου δεν έχει λάβει υπόψιν της την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που προβλέπει συγκεκριμένες χρήσεις για τις εγκαταστάσεις που βρίσκονται πάνω στον αιγιαλό.

Καταψήφισε δε την πρόταση τονίζοντας ότι «Τετραγωνίζετε τις παραλίες σε τετραγωνικά μέτρα και αρχίζετε και πουλάτε. Εμείς είμαστε κάθετα αντίθετοι σ’ αυτό. Οι παραλίες είναι κοινόχρηστο, δημόσιο αγαθό και τέτοιες υπερβάσεις είναι ενάντια στην κοινή λογική».

Η πρόταση καταψηφίστηκε μόνο από τον Θ. Ματόπουλο.

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 217 guests και κανένα μέλος