στο ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό πρόγραμμα EUROSCOLA

 

Όπως ενημερωθήκαμε από τη διεύθυνση του 3ου ΓΕΛ Κορωπίου, το σχολείο του, το 3ο ΓΕΛ Κορωπίου συμμετέχει κάθε χρόνο με αξιόλογες διακρίσεις στο ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό πρόγραμμα EUROSCOLA. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με στόχο οι νέοι Eυρωπαίοι να καταστούν ενεργή συνιστώσα της δημοκρατικής ζωής της Ευρώπης, δημιούργησε το πρόγραμμα με προκειμένου οι νέοι να έχουν τη δυνατότητα να να συναντηθούν και να ανταλλάξουν απόψεις πάνω στις εμπειρίες τους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Οι συναντήσεις αυτές γίνονται στην αίθουσα συνεδριάσεων του Σώματος, στο Στρασβούργο και παίρνουν τη μορφή ενός Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων με τη συμμετοχή μαθητών Λυκείου από τα 28 κράτη μέλη της Ένωσης. Φέτος λοιπόν συμμετείχε και αντιπροσωπεία μαθητριών του 3ου ΓΕΛ Κορωπίου, από τις μαθήτριες Νομικού Ευθαλία, Νούρια Ιωάννα και Παπαμιχάλη Ισιδώρα.

Επικεφαλής της αποστολής ήταν η οικονομολόγος καθηγήτρια Μαρία Παππά. Η αποστολή έφτασε τις 18 Ιανουαρίου 2018 στο Στρασβούργο και επέστρεψε στις 20 Ιανουαρίου 2018.

 

Ο Δήμαρχος Κρωπίας, Δημήτρης Ν. Κιούσης και η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας & Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Δήμητρα Μιχαιρίνα, εκφράζουν «τα θερμότατά τους συγχαρητήρια στις μαθήτριες του 3ου Γενικού Λυκείου Κορωπίου για τη συμμετοχή τους σε ημερίδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Οι μαθήτριες, Νομικού Ευθαλία, Νούρια Ιωάννα και Παπαμιχάλη Ισιδώρα διακρίθηκαν στο διαγωνισμό Euroscola- ανάμεσα σε 20 μαθητές της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αττικής- και ανέδειξαν το τόπο μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν και στους εκπαιδευτικούς τους που τους συνοδεύουν στο «ταξίδι» της γνώσης, παρέχοντας τους όλα τα απαραίτητα εφόδια, ώστε να κατακτούν πρωτιές. Ευχόμαστε να συνεχίζουν να αγωνίζονται και στο μέλλον με την ίδια μαχητικότητα, τον ίδιο ζήλο και την ίδια αποτελεσματικότητα. Τα παιδιά είναι το μέλλον του τόπου μας και σε αυτά επενδύουμε την αγάπη μας και τις προσδοκίες μας για ένα λαμπρό μέλλον».

 

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 84 guests και κανένα μέλος