Την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018, στην αίθουσα ΙΩΝΙΑ του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, εξελίχθηκε η εκδήλωση «Υδροδυναμική: Νεαροί μαθητές σχεδιάζουν για το περιβάλλον μέσα από την Εκπαιδευτική Ρομποτική, την Έρευνα & την Τεχνολογία», που είχε προαναγγείλει η ομάδα αγωνιστικής ρομποτικής του 1ου Γυμνασίου Βούλας, “the Robots Crew”, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου, με σκοπό τη γνωριμία με τον διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Έρευνας και Τεχνολογίας FIRST® LEGO® League που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Φεβρουαρίου στον χώρο της Hellexpo Maroussi και την παρουσίαση του σχεδίου εργασίας της ομάδας.

Στο πλαίσιο του φετινού διαγωνισμού FIRST® LEGO® League HYDRODYNAMICS, οι ομάδες καλούνται να παρουσιάσουν καινοτόμες ιδέες περιβαλλοντικής διαχείρισης του νερού. Συγκεκριμένα η ομάδα του 1ου Γυμνασίου παρουσίασε την καινοτόμο πρότασή της για τη βελτίωση των μονάδων αφαλάτωσης που χρησιμοποιούνται στην επίλυση των προβλημάτων ύδρευσης σε νησιά.

Στην εκδήλωση συμμετείχε και η ομάδα “HydroLL” ρομποτικής του Ιδρύματος Ευγενίδου, η οποία παρουσίασε την καινοτόμο πρότασή της για ένα οικιακό σύστημα διαχείρισης του νερού.

Παράλληλα, τα μέλη των ομάδων καθώς και οι γονείς τους συμμετείχαν σε ομαδικές STEM δραστηριότητες και παιχνίδια με θέμα την ρομποτική, με σκοπό την ανάπτυξη της συνεργασίας, της άμιλλας και την επαφή με την πιο παιγνιώδη διάσταση της εκπαιδευτικής ρομποτικής.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Δήμαρχος και μέλη του Δημοτικής Αρχής.

 

Αφήστε σχόλιο...

Προσεχή Γεγονότα

Καμία εκδήλωση

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 105 guests και κανένα μέλος