Μεγάλο ερωτηματικό προκαλεί η στάση των πολιτικών και των ΜΜΕ που ασχολούνται τόσο πολύ με μια υπόθεση που μετά από χρόνια θα αποφασίσει η Δικαιοσύνη αν πρόκειται για σκάνδαλο ή όχι, τη στιγμή που ένα πολύ πιο σημαντικό σκάνδαλο εξελίσσεται μπροστά τους. Ο λόγος φυσικά για την άδικη και εν πολλοίς παράνομη εισφορά του ν. 128/75 που πληρώνουν όλοι οι δανειολήπτες. Υπενθυμίζουμε ότι με διάταξη του νόμου 128 του 1975 επιβλήθηκε μια ποσοστιαία επιβάρυνση στα πάσης φύσεως επιτόκια καταναλωτικών, επιχειρηματικών και στεγαστικών δανείων. Σκοπός της εισφοράς αυτής, η οποία βαρύνει το δανειολήπτη, ήταν να δημιουργηθεί ένα ταμείο, το οποίο θα πριμοδοτούσε τον δανεισμό των εξαγωγικών επιχειρήσεων, ώστε να γίνουν πιο ανταγωνιστικές. Παρόλο που από τη συμμετοχή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, απαγορεύεται μια τέτοιας μορφής κρατική ενίσχυση προς επιχειρήσεις, η εισφορά εξακολουθεί να επιβάλλεται, με τα έσοδα από αυτή να τηρούνται σε ειδικό λογαριασμό εκτάκτων εσόδων του Δημοσίου στην Τράπεζα της Ελλάδος μέχρι να διοχετευθούν όπου αποφασίσει η εκάστοτε κυβέρνηση.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος παρουσίασε μια λίστα με τα ποσά που έχει εισπράξει το κράτος ανά έτος μέσω της συγκεκριμένης εισφοράς. Η λίστα αφορά τα έτη 1991 – 2015 και το ποσό που εισπράχθηκε αγγίζει τα 10 δις €, χωρίς να γίνεται σαφές το πού ξοδεύτηκε αυτό το ποσό. Το μείζον, λοιπόν, ερώτημα που προκύπτει είναι τι έγιναν αυτά τα χρήματα δεδομένου ότι το κράτος δεν είχε κανένα δικαίωμα να τα διαθέσει οπουδήποτε.

Τη στιγμή, λοιπόν, που σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα του υπουργείου Οικονομικών αγνοούνται 10 δισεκατομμύρια ευρώ των Ελλήνων φορολογουμένων – δανειοληπτών, κόμματα και ΜΜΕ συμπεριφέρονται σαν μη συμβαίνει τίποτα. Είναι δυνατόν να γίνεται χαμός για 50 εκατομμύρια και να μην κουνιέται φύλλο για 10 δισεκατομμύρια;

Με αφορμή τα παραπάνω, ο πρόεδρος του Συλλόγου Δανειοληπτών Χαράλαμπος Περβανάς δήλωσε μεταξύ άλλων: «Ακόμη δεν έγινε γνωστό πού πήγαν τα 10 δις ευρώ που πλήρωσαν οι δανειολήπτες- φορολογούμενοι. Από το 2016 μέχρι και σήμερα, με τα χρήματα της συγκεκριμένης εισφοράς, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, απ’ τη μία, πράττει κοινωνική πολιτική και, απ’ την άλλη, παίρνει τα σπίτια των δανειοληπτών, μέσω των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών».

πηγη: http://www.radio1d.gr

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 348 guests και κανένα μέλος