Η μεταστέγαση του Λυκείου Δροσιάς αποτελεί την πραγμάτωση ενός μεγάλου ονείρου

Τα εγκαίνια του νέων εγκαταστάσεων του Λυκείου Δροσιάς πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 30 Ιανουαρίου, ανήμερα των Τριών Ιεραρχών, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου, ο οποίος ετέλεσε και τον Αγιασμό.

Στην τελετή εγκαινίων παραβρέθηκε ο επίτιμος Δημότης του Δήμου Διονύσου, Αθανάσιος Μαρτίνος, με χορηγία του οποίου ανακαινίσθηκαν πλήρως οι νέες εγκαταστάσεις και παραδόθηκαν στους μαθητές του Δήμου Διονύσου, κάτι που επεσήμανε στην ομιλία του ο δήμαρχος Διονύσης Ζαμάνης, σημειώνοντας: «Σήμερα, εγκαινιάζουμε ένα σχολείο – στολίδι. Οφείλω μέσα απ’ την καρδιά μου, να πω ότι δεν θα ήμασταν εδώ σήμερα χωρίς την γενναιοδωρία του επίτιμου δημότη της πόλης μας, του ευεργέτη του δήμου μας, κου Αθανάσιου Μαρτίνου. Ο κ. Μαρτίνος, ευαίσθητος και στα εκπαιδευτικά πράγματα, αποφάσισε να προσφέρει την επισκευή του σχολείου ως δωρεά στο ίδρυμα. Αλλά κυρίως ως δωρεά στα παιδιά μας. Σας απευθύνω προσωπικά, για άλλη μια φορά, ένα μεγάλο ευχαριστώ, το οποίο πιστεύω ότι θα ήθελε να σας απευθύνει κάθε δημότης του Δήμου Διονύσου».

Ο δήμαρχος τόνισε ακόμη: «Η μεταστέγαση του Λυκείου Δροσιάς αποτελεί την πραγμάτωση ενός μεγάλου ονείρου αλλά κι ενός προσωπικού στοιχήματος. Στην περίπτωση αυτή, η γενναιοδωρία ενός ιδιώτη συνδυάστηκε με την πραγματική βούληση και θέληση ενός Δήμου. Τα αρμόδια Υπουργεία και η Περιφέρεια στάθηκαν αρωγοί μας σε ό,τι τους ζητήσαμε. Όλα αυτά μαζί συνέθεσαν μία δύναμη που ξεπέρασε κάθε εμπόδιο. Η αρμονική συνεργασία ιδιωτών, δήμων, περιφερειακής και κεντρικής διοίκησης είναι εφικτή. Παράγει απτά αποτελέσματα. Την οφείλουμε στους πολίτες μας, την οφείλουμε στα παιδιά μας».

Ο Διον. Ζαμάνης έκλεισε τον χαιρετισμό του ευχαριστώντας όλους όσοι συνεισέφεραν στο να γίνει πραγματικότητα το νέο Λύκειο Δροσιάς.

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο Μακαριότατος κ. Ιερώνυμος, ο Αθ. Μαρτίνος και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Π. Φιλίππου.

Το νέο διδακτήριο που λειτουργεί στον χώρο του Ζαννείου Ιδρύματος, αποτελείται από εσωτερικούς χώρους συνολικού εμβαδού 1300 τ.μ. και περιλαμβάνει δέκα σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας, ο εξωτερικός αύλειος χώρος ξεπερνάει τα 1.000 τ.μ. ενώ διαθέτει γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ. Με το νέο αυτό σχολείο δημιουργούνται οι ιδανικότερες συνθήκες, ώστε οι 155 μαθητές του Λυκείου Δροσιάς να παρακολουθούν τα μαθήματά τους σε ένα ευρύχωρο, καλαίσθητο και άρτια ανακαινισμένο σχολείο, ενώ παράλληλα, εξασφαλίζεται και για τους εκπαιδευτικούς, το κατάλληλο περιβάλλον, προκειμένου να εκπληρώνουν το λειτούργημά τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Αφήστε σχόλιο...

Περιφέρεια Αττικής

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 127 guests και κανένα μέλος