Σε τελετή που πλαισιώθηκε από τον εορτασμό για τα 150 χρόνια της νεότερης ιστορίας της Λαυρεωτικής, ο Δήμος τίμησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο κάνοντάς τον επίτιμο δημότη Λαυρεωτικής.

Ήταν μία ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Ιανουαρίου στην αίθουσα του Τεχνολογικού ¨άρκου Λαυρίου.

Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς στην ομιλία του σημείωσε μεταξύ άλλων: «[…]Κύριε Πρόεδρε, η παρουσία σας είναι ενεργός, όχι μόνον στο αυστηρό πλαίσιο του συνταγματικού σας ρόλου, αλλά και μέσα στην κοινωνία με τις πολλαπλές εκφάνσεις της. Η πνευματικότητά σας απορρέει όχι μόνον από την ιδιότητά σας ως ακαδημαϊκού καθηγητή, αλλά και από μια βαθιά ανθρωπιστική μόρφωση, δίνοντας ένα παιδευτικό πρότυπο, με εκείνον τον τρόπο, που ξέρει πάντα να τον διακρίνει ο λαός μας. Η ουσιαστική σας παιδεία σάς επιτρέπει να αντιμετωπίζετε τη θέση της εξουσίας του ανωτάτου άρχοντος όχι με έπαρση, αλλά αντίθετα με σεμνότητα και με τη συνείδηση του υπηρετούντος τον λαό και τη χώρα. Είναι το μεγάλο μάθημα που δίνετε στην πολιτική ζωή της χώρας: ότι η προστασία του πολίτη από την αλαζονεία της εξουσίας μπορεί να υπάρξει μόνον μέσα από την αυτογνωσία. Διότι πράγματι “Αρχή άνδρα δείκνυσι”.»

Ο Δήμαρχος επίσης αναφέρθηκε στο λιμάνι του Λαυρίου και τις προοπτικές του, ως ευρωπαϊκή πύλη εισόδου-εξόδου, καθώς και στην αδήριτη ανάγκη επέκτασης του προαστιακού σιδηροδρόμου προς το λιμάνι.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Διδάκτορα Ιστορίας Γ.Ν. Δερμάτη και τον Αρχιτέκτονα Κ. Μάνθο, ενώ η εκδήλωση άνοιξε με έναν χαιρετισμό από τον Πρύτανη του Ε.Μ.Π. Ι. Γκόλια.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά την αντιφώνησή του αφού ευχαρίστησε το Δήμαρχο για την τιμή αυτή, έδωσε έμφαση στη μέριμνα που πρέπει να δοθεί σε περιοχές που αντιμετωπίζουν προβλήματα ύφεσης. Διευκρίνισε ότι «Η οικονομική πρόοδος πρέπει να επιδιωχθεί με τον προσήκοντα σεβασμό στα δικαιώματα των εργαζομένων και, ευρύτερα, στο κοινωνικό κράτος δικαίου, αλλά και με ταυτόχρονη φροντίδα για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος».

Έκλεισε δε την αντιφώνησή του σημειώνοντας: «Κύριε Δήμαρχε να είστε βέβαιος ότι θα το πράξω στο ακέραιο και ελπίζω ως το τέλος της θητείας μου να φανώ αντάξιος στην εμπιστοσύνη που μου δείξατε. Στο μεταξύ αισθανόμαστε όλοι περήφανοι για την προσπάθεια που κάνετε για μία επανεκκίνηση της ζωής από εδώ μετά τη μεγάλη κρίση.»

Στους προσκεκλημένους που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, παραβρέθηκε ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών Χ.Σπίρτζης εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση, ο   Αν. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γ.Τσιρώνης, ο Π. Σκουρολιάκος ως εκπρόσωπος της Βούλης των Ελλήνων, ο Μητροπολίτης Μεσογαίας & Λαυρεωτικής Νικόλαος, η Περιφερειάρχης Αττικής Ρ. Δούρου, βουλευτές από όλα τα κόμματα, οι Αντιπεριφερειάρχες Π. Φιλίππου και Ν.Αναγνωστόπουλος, Δήμαρχοι της Αττικής Περιφερειαρχικοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι της Δημόσιας Διοίκησης (πρόεδροι και στελέχη δημόσιων φορέων και οργανισμών).

 

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 159 επισκέπτες και κανένα μέλος