από τους Δήμους  Διονύσου και Κηφισιάς
 
 
 
Θύελα αντιδράσεων έχει ξεσηκώσει η έγκριση, από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, της σχετικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για τοποθέτηση διοδίων στους παράπλευρους δρόμους στα χωρικά ύδατα των Δήμων Διονύσου και Κηφισιάς.
 
Οι κάτοικοι στο πόδι, γιατί θα πρέπει να πληρώνουν διόδι όταν πηγαίνουν να πάρουν το παιδί από το σχολείο, και γενικά για τις εσωτερικές κινήσεις τους στο Δήμο.
 
Καθαρό όχι στα πλευρικά διόδια
Ο Δήμαρχος Διονύσου Δ. Ζαμάνης είχε το Σαββατοκύριακο που πέρασε, αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρ. Σπίρτζη σχετικά με τα διόδια.
 
Ο Υπουργός εξήγησε στον Δήμαρχο Διονύσου ότι προκειμένου να απελευθερωθούν οι ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις για τα έργα των αυτοκινητοδρόμων, έπρεπε να εγκριθούν όλες οι μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ). Συγκεκριμένα για να πληρωθεί το έργο της Ιόνιας Οδού έπρεπε το κράτος να παρουσιάσει εγκεκριμένη ΜΠΕ ακόμα και για την Αττική.
 
Ισχυρίστηκε ότι ισχύουν οι δεσμεύσεις του Υπουργείου για την κατάργηση συμβατικών μετωπικών σταθμών διοδίων. Ότι δεν θα εφαρμοστεί η πλευρική τοποθέτηση διοδίων, άσχετα αν περιλαμβάνονται στην ΜΠΕ!
 
Τέλος τόνισε ότι οι κάτοικοι των Δήμων Διονύσου και Κηφισιάς δεν θα πληρώνουν τα μελλοντικά διόδια διέλευσης από τον Δήμο τους.
 
Ο Δήμος για να μη βρεθεί γελασμένος, κατέθεσε άμεσα αίτηση αναστολής και ακύρωσης της Μ.Π.Ε. στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
 
Διαπαραταξιακή σύσκεψη
 
Παράλληλα ο Δήμαρχος προσκάλεσε σε σύσκεψη διαπαραταξιακή για το θέμα, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23/1. Στη σύσκεψη, οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για όλες τις πτυχές των τελευταίων εξελίξεων.
 
Ο Δ. Ζαμάνης αναφέρθηκε στο περιεχόμενο συνομιλίας του με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρ. Σπίρτζη καθώς και στις ενέργειες του Δήμου για την άμεση κατάθεση αίτησης αναστολής και ακύρωσης της ΜΠΕ στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
 
Αποφασίστηκε ο πλήρης συντονισμός των περαιτέρω ενεργειών καθώς και η πραγματοποίηση άμεσης συνάντησης με τον Δήμο Κηφισιάς για τον από κοινού προγραμματισμό των επόμενων κινήσεων των δύο Δήμων.
 
Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι όλων των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Διονύσου, δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων.
 
 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 68 guests και κανένα μέλος