Επικαλείται “Λόγους αξιοπρέπειας και παραβίασης αρχών”

 

Στην πρώτη συνεδρίαση του έτους 2018, Τρίτη 23 Ιανουαρίου, ο Δήμος Παλλήνης έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα και ανταλλάγησαν ευχές από όλους. Ο δήμαρχος Αθ. Ζούτσος τόνισε ότι η νέα χρονιά προβλέπεται ιδιαίτερα δημιουργική για το Δήμο με δεδομένο ότι πολλά έργα, βρίσκονται στο τελικό τους στάδιο πριν την υλοποίηση αφού έχουν περάσει με επιτυχία τα στάδια του σχεδιασμού/μελέτης - της εξεύρεσης κονδυλίων.

«Ειδικό όσον αφορά το σημαντικότερο έργο, αυτό της αποχέτευσης λυμάτων ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ είναι στη φάση της διαδικασίας η οποία μας έφερε πια μπροστά στην δημοπράτηση και εκκίνηση του έργου, ήταν και η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δημάρχου Αθαν. Ζούτσου και του δ/ντος συμβούλου της ΕΥΔΑΠ Γιαννη Μπενίση, στις 22 /01/ 2018», τόνισε ο δήμαρχος.

Ακολούθησαν τα προ ημερησίας και στη συνέχεια η δημοτική σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος της πλειοψηφίας Ειρήνη Κουνενάκη* ζήτησε το λόγο και διάβασε την ανεξαρτητοποίησή της από την παράταξη. Ανεξαρτησία για λόγους παραβίασης αρχών, πολιτικής συνοχής και πελατειακών εξυπηρετήσεων, όπως σημειώνει στην επιστολή της.

Η Ειρήνη Κουνενάκη έχει ξεκινήσει την δημοτική της πορεία ως αιρετή, στο Δήμο Παλλήνης με δήμαρχο τον Θ. Γκοτσόπουλο. Έχει μία μακρά πορεία κοινωνικής πολιτικής στην Παλλήνη.

Οπως σημειώνει μεταξύ άλλων στην επιστολή της: «Εκλέχθηκα Δημοτική Σύμβουλος με την παράταξη “Mια πόλη για όλουςτο 2010.

Η συμμετοχή μου στην παράταξη εμπνεύστηκε από ένα κοινό όραμα και έναν ενθουσιασμό για τον ενιαίο Καλλικρατικό Δήμο Παλλήνης, με την πεποίθηση ότι θα καταφέρουμε να άρουμε όλα εκείνα τα εμπόδια που κρατούσαν την πόλη μας πίσω πολλές δεκαετίες.

[...]Όταν αναλάβαμε την Διοίκηση του νέου Καλλικρατικού Δήμου η κοινωνική πολιτική ήταν ανύπαρκτη. Έχοντας τις απαιτούμενες γνώσεις αλλά και την προσωπική φιλοσοφία, προχώρησα βήμα βήμα, με την στήριξη αρχικά ενός μικρού αριθμού εργαζομένων που πίστεψαν στο εγχείρημα, δημιουργώντας τις Κοινωνικές δομές που σήμερα υπάρχουν στο Δήμο μας. Κοινωνικό παντοπωλείο, Φροντιστήριο, Ανταλλακτήριο, Φαρμακείο, Τράπεζα Χρόνου, Γραφείο Ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, Διανομή προϊόντων χωρίς μεσάζοντες.

Κι αυτή ήταν η κοινωνική πολιτική που βραβεύθηκε ως καλύτερη σε παγκόσμιο συνέδριο στο Μάντζεστερ.

Σ αυτήν την διαδρομή της συμμετοχής μου, εκτός από το πεδίο που όριζα, πολλές φορές ένοιωσα ότι παραβιάζονται οι αρχές μου, πολλές φορές ένοιωσα ότι είμαι μόνη μου. Όταν συνειδητοποιούσα ότι δεν υπήρχε συναντίληψη και πολιτική συνοχή π.χ. αξιοκρατικές διαδικασίες ή πελατειακές εξυπηρετήσεις.

[...] Τον τελευταίο καιρό ξεπέρασα τα όρια των προσωπικών μου ανοχών.

1.Το Δεκέμβριο συνειδητοποίησα ότι έγιναν δυο συνεδριάσεις του δημοτικού Συμβουλίου, με αποφάσεις αναρτημένες στη Διαύγεια. Έγιναν δια περιφοράς όπως ενημερώθηκα εκ των υστέρων από συναδέλφους.

Δεν θα σταθώ στο γεγονός ότι δεν εστάλη πρόσκληση όπως προβλέπεται από τον κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων που θα τεκμηρίωνε τον έκτακτο χαρακτήρα. Δεν θα σταθώ στο δια περιφοράς που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο και που όλοι συναινούμε για να προχωρήσουν τα έκτακτα θέματα.

Θα σταθώ όμως στο γεγονός ότι χωρίς καμία ενημέρωση, γραπτή ή προφορική, εμφανίζομαι ως παρούσα σε μια συνεδρίαση (Παρασκευή 22/1 12.00 το μεσημέρι) υπερψηφίζουσα θέματα και μάλιστα θέματα οικονομικού περιεχομένου (αναμόρφωση προϋπολογισμού).

...Θα σταθώ όμως στο ότι νιώθω ότι είναι μια πολιτική απαξίωση μια έλλειψη δημοκρατικών διαδικασίων και είναι θέμα πολιτικής αξιοπρέπειας.

Το πρόσφατο περιστατικό με τις εξετάσεις χοληστερίνης παραβιάζει άλλη μια κόκκινη γραμμή δική μου. Η κοινωνική πολιτική δεν μπορεί να δίνεται υπεργολαβία για την προβολή και προώθηση φαρμακευτικών εταιρειών.

Με αυτούς τους άξονες πορεύτηκα αυτοδιοικητικά και σ’ αυτούς θα μείνω. [...] Θα παραμείνω ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι στην κοινωνία, στους συλλογικούς φορείς, όπως έκανα πάντα».

Ο δήμαρχος δεν απάντησε

«Όσα είπε η Ειρήνη είναι αλήθεια, πράγματι την πολέμησαν... Την ευχαριστώ για όσα προσέφερε στο Δήμο Παλλήνης», ήταν η δήλωση του δημάρχου, η οποία γίνεται ακόμη πιο μυστήρια, μια που πολιτικός προϊστάμενος αιρετών και διοικητικών είναι ο ίδιος ο ίδιος δήμαρχος.

Με θετικά σχόλια εκφράστηκαν και σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, ο Αντιπρόεδρος όμως του Δημοτικού Συμβουλίου Άρης Βίτσιος, ζήτησε από το Δήμαρχο να απαντήσει στις "ιδιαίτερα σοβαρές δηλώσεις της Ειρ. Κουνενάκη". Ο δήμαρχος όμως δεν απάντησε... τουναντίον είπε να μην επιχειρούν να βάλουν διχόνοιες ανάμεσα σ’ αυτόν και την Ειρήνη!

 

 

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 162 επισκέπτες και κανένα μέλος