Από τον επικεφαλής συνδυασμού της μειοψηφίας του Δήμου Παλλήνης Αναστ. Μπουντουβά πήραμε δελτίο τύπου, όπου επισημαίνει την επιβάρυνση που θα υποστεί η πόλη, αν προχωρήσουν στην κατασκευή πολυκέντρου. Μεταξύ άλλων γράφει...

Κτήμα ΚΑΜΠΑ: η κατασκευή πολυκέντρου

καταστροφική για την Παλλήνη


Από τον επικεφαλής συνδυασμού της μειοψηφίας του Δήμου Παλλήνης Αναστ. Μπουντουβά πήραμε δελτίο τύπου, όπου επισημαίνει την επιβάρυνση που θα υποστεί η πόλη, αν προχωρήσουν στην κατασκευή πολυκέντρου. Μεταξύ άλλων γράφει:

Οι εξελίξεις στο θέμα της επιχειρούμενης κατασκευής του εμπορικού κέντρου από την εταιρεία REDS στο κτήμα ΚΑΜΠΑ είναι σημαντικές. Είναι η ώρα των καθαρών και εμπεριστατωμένων θέσεων, προθέσεων και ενεργειών όλων, ιδιαίτερα όμως του Δήμαρχου, των επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων, και όλων των Δημοτικών Συμβούλων.

Πρέπει να ειπωθεί από όλους μας τι πόλη θέλουμε, τι ενέργειες κάνουμε προς αυτή την κατεύθυνση και ποιες προτεραιότητες βάζουμε, γιατί η Παλλήνη είναι μια πόλη με τεράστια προβλήματα υποδομών για τα οποία οι ευθύνες όλων των μέχρι τώρα Δημοτικών Αρχών είναι μεγάλες.

Είναι πρόκληση απέναντι στους χιλιάδες συμπολίτες μας που περιμένουν για πολλά χρόνια να ενταχθεί το οικόπεδό τους στο σχέδιο πόλης και αντί γι’ αυτό να βλέπουν να επιδεικνύεται ιδιαίτερη σπουδή για την κατασκευή που επιχειρείται να γίνει προς όφελος μεγάλης εταιρείας και μάλιστα με ειδική νομοθετική ρύθμιση.

Η Παλλήνη έχει ανάγκη εξεύρεσης ελεύθερων χώρων. Σε αυτό πρέπει να δοθεί προτεραιότητα και όχι στην κατασκευή εμπορικού κέντρου δίπλα σε σχολεία.

Το άλυτο μέχρι τώρα πρόβλημα της αποχέτευσης πρέπει να μας απασχολεί και όχι να συναινούμε στη δημιουργία τεράστιων εγκαταστάσεων.

....Όσοι ασχολούμαστε με τα κοινά αυτής της πόλης, είμαστε υποχρεωμένοι να ακούσουμε εκτός των άλλων την αγωνία που εκφράζει ο εμπορικός κόσμος της για πιθανό αφανισμό του.

Με δεδομένο ότι στην περιοχή των Μεσογείων και μάλιστα κοντά στην πόλη μας, λειτουργούν και κατασκευάζονται και άλλα εμπορικά κέντρα, δεν μπορεί να μας αφήνει αδιάφορους ο τρόπος με τον οποίο επιχειρείται να αναπτυχθεί η περιοχή η οποία δεν διαθέτει τις απαραίτητες υποδομές (αποχέτευση - δρόμοι κλπ) και για την οποία δεν έχει συνταχθεί και εγκριθεί το Περιφερειακό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης ώστε να έχουμε μια συνολική άποψη για την φέρουσα ικανότητα της ευρύτερης περιοχής σε τέτοιου είδους δραστηριότητα.

Ο Συνδυασμός μας «ΠΑΛΛΗΝΗ-ΕΝΟΤΗΤΑ και ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ» συνήλθε και με αίσθημα ευθύνης αποφάσισε ότι είναι αντίθετος με την κατασκευή αυτή και την επιχειρούμενη αλλοίωση του περιβάλλοντος που θα επιφέρει. Την αντίθεσή του αυτή την εκφράζει καθαρά και σταθερά μέχρι τέλους προς όλες τις κατευθύνσεις.

Τον Οκτώβριο του 2007 στο Δημοτικό Συμβούλιο  πήραμε ομόφωνη απόφαση με την οποία  διαφωνούσαμε όχι μόνο στην κατασκευή του μεγάλου έργου και τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων,

Τον ίδιο μήνα το Ν.Σ. πήρε ομόφωνη απόφαση με την οποία εξέφραζε την αντίθεσή του κι αυτό στην κατασκευή του έργου.

Παρά το ότι κατατέθηκαν προτάσεις για ημερίδες, συνεργασία με τη Νομαρχία και παρεμβάσεις στο ΥΠΕΧΩΔΕ με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής ελάχιστα πράγματα έγιναν.

Η αυτονόητη υποχρέωση της πολιτείας για την κατασκευή κάποιων δρόμων, προσφέρεται τώρα σαν αντισταθμιστικό μέτρο και μάλιστα για δρόμους που μόνο στόχο έχουν την εξυπηρέτηση του εμπορικού κέντρου. 

Η λειτουργία του αυτόνομου βιολογικού καθαρισμού του εμπορικού κέντρου, θα αποτελεί μια μόνιμη πηγή κινδύνου πλημμύρας, μόλυνσης και δυσοσμίας για τους κατοίκους της περιοχής, που θα μεγαλώσει ακόμα περισσότερο με την επεξεργασία των λυμάτων κοντινών περιοχών 

Η δική μας θέση είναι ότι η πολεοδόμηση του κτήματος ΚΑΜΠΑ  πρέπει να γίνει μέσα από το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της πόλης (ΓΠΣ) και με χρήσεις γης που εμείς θα καθορίσουμε. Επίσης πρέπει να υπάρξει συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού για την αξιοποίηση του εργοστασίου και της βίλας Καμπά.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΜΠΟΥΝΤΟΥΒΑΣ 

Δημοτικός Σύμβουλος

Επικεφαλής του Συνδυασμού

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 190 guests και κανένα μέλος