mpoyras.jpgΞεκάθαρη υπόσχεση έδωσε ο αρμόδιος Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Αθανάσιος Μπούρας, ότι θα επιληφθεί άμεσα του θέματος της παραχώρησης της οικοπεδικής έκτασης (2,5στρμ.), όπου έχει ήδη χτιστεί από το Δήμο Βούλας, το Διαμαντοπούλειο Γηροκομείο, ώστε να ολοκληρωθεί και να λειτουργήσει...

Ανακινείται η παραχώρηση

του Γηροκομείου στη Βούλα

Αμεση ενέργεια υποσχέθηκε ο Υπουργός Αθαν. Μπούρας


Ξεκάθαρη υπόσχεση έδωσε ο αρμόδιος Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Αθανάσιος Μπούρας, ότι θα επιληφθεί άμεσα του θέματος της παραχώρησης της οικοπεδικής έκτασης (2,5στρμ.), όπου έχει ήδη χτιστεί από το Δήμο Βούλας, το Διαμαντοπούλειο Γηροκομείο, ώστε να ολοκληρωθεί και να λειτουργήσει.

Για τους μη γνωρίζοντες και τους λησμονούντες, υπενθυμίζουμε ότι ο οικοπεδικός χώρος είχε αφεθεί (καταληφθεί) ως κληροδότημα από τον αείμνηστο Νικόλαο Διαμαντόπουλο, για ν’ αναγερθεί και να λειτουργήσει Γηροκομείο που θα φέρει το όνομά του.

Επειδή στην ιδιόγραφη διαθήκη του – προφανώς από συγκινησιακή φόρτιση – είχε λησμονήσει ν’ αναγράψει “σε ποιον τ’ αφήνει”, αυτά τα οικόπεδα περιήλθαν σύμφωνα με το νόμο, στη δημόσιο.

Η πραγματική βούληση του διαθέτη ήταν να περιέλθουν τα οικόπεδα (4 τον αριθμό στο Ο.Τ. 63) στο Δήμο Βούλας, πράγμα που καταφανώς συνάγεται από διάφορα στοιχεία και μαρτυρίες. Ο Δήμος άρχισε να το χτίζει από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 “διανοία κυρίου”. Εκτοτε με διάφορες δικαστικές παρεμβάσεις απετράπη η ολοκλήρωση του έργου.

Πολλές προσπάθειες του πρόσφατου παρελθόντος και από πολλές πλευρές, επίσημες και ανεπίσημες απέβησαν άκαρπες. Δεν είναι όμως του παρόντος να εξιστορήσουμε λεπτομέρειες και να καταγράψουμε κρίσεις.

Εκείνο που ενδιαφέρει είναι ο σκοπός. Και ο σκοπός είναι ιερός και κοινωνικά επιτακτικός.

benetsanos_mpoyras.jpgΟ Υφυπουργός Οικονομικών Αθ. Μπούρας δέχτηκε την περασμένη Τετάρτη 11 Μαρτίου, στο Υπουργείο, τον Κ. Βενετσάνο, ως δημοσιογράφο και ενεργό πολίτη, ο οποίος και εξέθεσε το όλο πρόβλημα του εν λόγω Γηροκομείου, παραθέτοντας διάφορα στοιχεία και σχετικά δημοσιεύματα της 7ης. Αφού ανέπτυξε τους ισχυρισμούς του για την ανάγκη επίλυσης του προβλήματος και λειτουργίας του ιδρύματος  για την κάλυψη της συγκεκριμένης ανάγκης της ευρύτερης περιοχής, ως κοινωνική υποχρέωση απέναντι στους απόμαχους, του ζήτησε να ενδιαφερθεί για την έκδοση Υπουργικής απόφασης - εκχώρησης της οικοπεδικής έκτασης στο Δήμο Βούλας.

Του επέδωσε δε υπόμνημα και φάκελο με τα σχετικά στοιχεία.


Ο Υφυπουργός ρώτησε αν ενδιαφέρεται ο Δήμος και εάν έχει ενεργήσει σχετικά κι αφού πήρε την καταφατική διαβεβαίωση του Κ. Βενετσάνου, δεσμεύθηκε ρητά, πρωτίστως να επικοινωνήσει με το Δήμο και παράλληλα με τις υπηρεσίες του Υπουργείου για να δει «πού βρίσκεται το θέμα» και στη συνέχεια να φροντίσει για την ικανοποίηση του αιτήματος.

Εχουμε μετά ταύτα, βάσιμες ελπίδες, γνωρίζοντας και τον ενεργητικό και θετικό χαρακτήρα του Θ. Μπούρα, καθώς και το γεγονός ότι δεν υπάρχει κανένα πρόσκομμα, κανένας που να μη το θέλει – εκτός ίσως κάποιων τυπολατρών των υπηρεσιών του Υπουργείου – ότι το θέμα θα επιλυθεί και αυτό βεβαίως θα εγγραφεί στο ενεργητικό του Υφυπουργού Θανάση Μπούρα, βουλευτή της περιφέρειάς μας, ο οποίος – είναι αλήθεια – έχει επιδείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και κινητικότητα επί όλων των θεμάτων της περιοχής.

 


Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 105 guests και κανένα μέλος