Μελέτη Διαχείρισης Επικινδυνότητας  δίνει στην Βάρηποσοστό πάνω από 85% χαρακτηρίζοντας την περιοχή σε πολύ υψηλό κίνδυνο!

H αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου, ήταν το θέμα που κυριάρχισε στο δημοτικό συμβούλιο της 4ης Δεκεμβρίου στο Δήμο 3Β, και ήταν αναμενόμενο μετά την καταστροφή και τις ζωές που χάθηκαν στη Δυτική Αττική από τη βροχόπτωση και τα μπαζωμένα ρέματα.

Ο Δήμος 3Β έχει ρέματα και στη Βούλα και στη Βάρη, που άλλα είναι κλεισμένα στη διαδρομή τους και άλλα ανοιχτά. Τις ημέρες της βροχόπτωσης, που στη Βούλα στις 16/11/17 έφτασε στα υψηλότερα επίπεδα, αφού μέσα σε μία ημέρα έριξε το νερό ενός μήνα, ευτυχώς δεν παρουσιάστηκαν ιδιαίτερα προβλήματα. Ολος ο μηχανισμός του Δήμου βρισκόταν επί ποδός και καθάριζε συνεχώς φρεάτια και φερτά υλικά.

Δεν γνωρίζουμε όμως τί θα συμβεί σε μία βροχή όπως στη Δυτική Αττική που χαρακτηρίστηκε “τροπικό φαινόμενο”.

Ενα δείγμα πήραμε το 1993 με τις μεγάλες καταστροφές στη Βούλα και στη Βάρη, που χάθηκαν περιουσίες αλλά ευτυχώς όχι ζωές.

Τα ρέματα δεν ξεχνούν...

Ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Πασακυριάκος ζήτησε ειδική συνεδρίαση για τα αντιπλημμυρικά, διότι όπως ανέφερε υπάρχει Μελέτη Διαχείρισης Επικινδυνότητας τον Ιούλιο του 2017 από το ΥΠΕΚΑ που δίνει στην Βάρη και στην Αγία Μαρίνα, ποσοστό πάνω από 85% χαρακτηρίζοντας την περιοχή σε πολύ υψηλό κίνδυνο!

Ο Δήμαρχος δεν αποδέχτηκε την πρόταση για ειδική συνεδρίαση, απάντησε σε όλους με στοιχεία ότι ο Δήμος αποκτάει αντιπλημμυρική προστασία στο 80% με τη δημοπράτηση τριών έργων που θα γίνουν από την Περιφέρεια Αττικής ύψους 12.500.000 ευρώ. Το ένα είναι στη Βάρη κοντά στα σχολεία, το άλλο στη Βουλιαγμένη και το τρίτο στο Πανόραμα Βούλας.

Αναφέρθηκε μάλιστα στην περιφερειάρχη Ρένα Δούρου σημειώνοντας ότι: «εγώ δεν ψήφισα τη Δούρου ούτε θα την ψηφίσω, αλλά δεν είναι σωστό να την αδικούμε γιατί τα αντιπλημμυρικά που έχουν δρομολογηθεί εδώ και τρία χρόνια δεν έχουν γίνει τα τελευταία 20 χρόνια».

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 171 guests και κανένα μέλος