Απουσιάζοντος του Δημάρχου ξεκίνησε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βουλιαγμένης, ο οποίος δεν άργησε να προσέλθει.
Προ ημερησίας λοιπόν δεν ήταν εκεί, και το θέμα που έθεσε ο Διον...

Ενός έτους μισθώματα χρωστάει η Κοινοπραξία

για τις Καντίνες Καβουρίου


Απουσιάζοντος του Δημάρχου ξεκίνησε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βουλιαγμένης, ο οποίος δεν άργησε να προσέλθει.

Προ ημερησίας λοιπόν δεν ήταν εκεί, και το θέμα που έθεσε ο Διον. Γεωργουλόπουλος και ενίσχυσε η Μαρία Σίνα για τη φύλαξη των μαθητών από εξωσχολικούς δεν κατάφερε να συζητηθεί. Εχουμε πει αρχηγού παρόντος…

Το θέμα πάντως είναι σοβαρό, γιατί έχουμε αρχίσει και ακούμε περίεργα φαινόμενα και είναι λογικό οι γονείς να ανησυχούν. Πρόσφατα μάλιστα έχουμε την περίπτωση της μαθήτριας στο Μπραχάμι που προσπαθώντας να της πάρουν την τσάντα τη χτύπησαν με μαχαίρι σε διάφορα σημεία. 

Ελπίζουμε ότι θα επιληφθούν, γιατί και ο Δήμαρχος δείχνει μια ευαισθησία στα παιδιά.

 

Το θέμα των καντινών του Καβουρίου απασχόλησε άλλη μια φορά το Δ.Σ. αλλά αυτή τη φορά η οικονομική τους κατάσταση. Ο επιχειρηματίας χρωστάει μισθώματα που ξεπερνούν τις 400.000 ευρώ (ένα έτος περίπου) και ο Δήμαρχος έθεσε θέμα να εισπράξουν τις εγγυητικές της επιχείρησης προκειμένου ο Δήμος να πάρει τα λεφτά του.

Βέβαια ήθελε, και την πίτα σωστή και το σκύλο χορτάτο, κατά πως λέει η παροιμία.

Γιατί ήθελε να εισπράξει τα χρήματα αλλά να μη γίνει καταγγελία της σύμβασης. Να γίνει κατάπτωση των εγγυήσεων μόνο, «γιατί η Κοινοπραξία έχει δείξει μέχρι τώρα ότι είναι φερέγγυα».

Ο Δήμαρχος τόνισε ότι έχει βγει πόρισμα μετά τον έλεγχο των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για το Μεγάλο Καβούρι και τις καντίνες και ό,τι έλεγε ο Δήμος είναι αλήθεια. Είναι νόμιμα, ότι κάνει ο Δήμος και θα ζητηθούν ευθύνες, κατέληξε.

Ο πρόεδρος Διον. Κοντονής, σαν πιο «ψαγμένος» του εξήγησε ότι αυτό δεν γίνεται. Θα γίνει κατάπτωση εγγυητικών, καταγγελία της σύμβασης και έξωση, τόνισε.

To ίδιο εξήγησε και η δημ. Σύμβουλος Μ. Κακογιαννάκου, γνώστης του θέματος εξ επαγγέλματος (δικηγόρος).


Γινόμαστε όλοι νομικοί εδώ μέσα, δεν θέλουμε να τον διώξουμε, τα λεφτά μας να πάρουμε θέλουμε, επανήλθε ο Δήμαρχος.


Ο Παν. Κουλουβάρης προσπαθεί να εξηγήσει ότι αν γίνει αυτό που λέει ο Δήμαρχος «θα είμαστε μέχρι τον Αύγουστο χωρίς εγγυητικές, θα προκύψουν νέα ποσά και τον Αύγουστο μας λέει: “γεια σας”

Ο Διον.  Γεωργουλόπουλος έδωσε τη λύση, προτείνοντας προθεσμία μέχρι τέλος Μαρτίου για να δώσει κάποια χρήματα η κοινοπραξία.

Ο Θ. Σταμάτης, ως επαγγελματίας και ο ίδιος, ζήτησε η παράταση να φτάσει το τέλος Απριλίου για να διευκολυνθεί η εταιρία, πράγμα που ψηφίστηκε ομόφωνα.

Ο Δήμαρχος αποδέχθηκε την πρόταση, αλλά ήθελε να αποφασίσουν, ότι αν δεν έχουν πάρει τα χρήματα μέχρι τέλος Απριλίου, να καταγγελθεί άμεσα η σύμβαση (τον έχουν ζώσει τα φίδια… που λέει η παροιμία).


Ο εκπρόσωπος της εταιρίας, απέφυγε επιμελώς να δεσμευτεί ότι μέχρι τέλος Απριλίου θα καταβάλει τα χρήματα η Κοινοπραξία.

Και όπως γνωρίζουμε, από δημοσιογραφικές πηγές, η Κοινοπραξία δεν πρόκειται να καταβάλει το ποσό μέχρι τέλος Απριλίου, οπότε «βαράτε βιολιτζήδες»…

 

Η περιοχή του Καβουρίου δεν είναι δασική και έχει καθορισμένη χρήση με συγκεκριμένους όρους και περιορισμούς δόμησης.

Και μιας και μιλάμε για τις καντίνες, θυμίζουμε τη διαμάχη του Δήμου με το Σύλλογο Περιβάλλοντος για τις χρήσεις γης στο συγκεκριμένο κομμάτι και για τις καντίνες ειδικότερα. Όπως σημειώνω παραπάνω, ο δήμαρχος, δήλωσε ότι βγήκε απόφαση για τις καντίνες και ότι θα ζητήσει ευθύνες γιατί ζημιώνει ο Δήμος. (Οι Ε.Δ.Δ. γνωμοδοτούν, δεν αποφασίζουν).

Τον ρωτήσαμε λοιπόν για ποια απόφαση μιλούσε και μας είπε ότι ο  Σύλλογος Περιβάλλοντος είχε καλέσει τον επιθεωρητή Ελεγκτή Δημόσιας Διοίκησης για το θέμα των καντινών, ο οποίος μετά από ένα μακροσκελές πόρισμα (θα ασχοληθούμε άλλη ώρα) καταλήγει σε κάποια συμπεράσματα:

“Δ.1. Οι καταγγελίες είναι εν μέρει βάσιμες και συγκεκριμένα:

Είναι βάσιμες ως προς την ύπαρξη, στην υπό εξέταση έκταση, αυθαίρετων από πολεοδομικής άποψης κατασκευών-αναψυκτηρίων, τα οποία έχουν άδεια λειτουργίας Κ.Υ.Ε. και εκμισθώνονται από το Δήμο Βουλιαγμένης σε τρίτο.

Επιπλέον το Τμήμα Πολεοδομίας του Δήμου δεν έχει προβεί στις ενέργειες της αρμοδιότητάς του για την αποξήλωση της ξύλινης κατασκευής με σκέπαστρο (12τ.μ.) η οποία έχει καταγραφεί από την αρμόδια Κτηματική Υπηρεσία Πειραιά ως κατασκευή κατά παράβαση του Ν. 2971/01, εντός ζώνης αιγιαλού, καθώς και για τα ανωτέρω αυθαίρετα αναψυκτήρια. Οσον αφορά όμως τα αυθαίρετα αναψυκτήρια, το Σώμα ελέγχου δημόσιας διοίκησης θα επιληφθεί μετά τη λήξη της υφισταμένης εκκρεμοδικίας, αναφορικά με την ανέγερση των τριών νέων αναψυκτηρίων.

Δ.2. Κατά τα λοιπά οι καταγγελίες είναι αβάσιμες. Η εν λόγω έκταση δεν έχει χαρακτηριστεί δασική, δεν αποτελεί κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο, είναι περιοχή με καθορισμένη χρήση και καθορισμένους όρους και περιορισμούς δόμησης”.


Και προτείνει στην υπηρεσία του Δήμου να “προβεί στις ενέργειες της αρμοδιότητάς του:


α) για την αποξήλωση της ως άνω ξύλινης κατασκευής με σκέπαστρο

β) που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία περί αυθαιρέτων κατασκευών, όσον αφορά στα τρία υφιστάμενα αναψυκτήρια, τα οποία δεν έχουν άδειες οικοδομής”.

Όπως είπε ο Δήμαρχος, οι υπηρεσίες της πολεοδομίας ήδη έχουν επιληφθεί και έχουν αφαιρέσει τις αυθαίρετες κατασκευές.


Για το θέμα θα επανέλθουμε γιατί είναι γεγονός ότι πρέπει να διαμορφωθεί ο χώρος, να πάψει να είναι τσαντίρ μαχαλάς, που είναι σήμερα. Αλλά ό,τι γίνει πρέπει να γίνει με σεβασμό στο περιβάλλον. Ισως είναι καιρός να γίνει μία συνάντηση εκπροσώπων του Δήμου με το Σύλλογο, ώστε από κοινού να βρουν λύσεις. Πάντα ο διάλογος είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

 


Αφήστε σχόλιο...

Προσεχή Γεγονότα

Καμία εκδήλωση

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 257 επισκέπτες και κανένα μέλος