Μανώλης Τσαλικίδης και Αγγελική Ράπτη

 

Η καλή ημέρα από το πρωί φαίνεται και κατά πως φαίνεται η ημέρα της πρώτης διακοματικής του δήμου Σαρωνικού για την αποχέτευση δεν ήταν καλή, αφού δεν συμμετείχαν οι δύο παρατάξεις της αντιπολίτευσης με επικεφαλής τους Μανώλη Τσαλικίδη και Αγγελική Ράπτη..

Η σύγκλιση της διακοματικής είχε ανακοινωθεί από την περασμένη εβδομάδα για την Τρίτη 21 Νοεμβρίου.

Να θυμίσουμε ότι η διακομματική επιτροπή είχε προκύψει από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 3ης Νοέμβρη, όπου επανεξετάστηκε η χωροθέτηση του ΚΕΛ Σαρωνικού, μετά από αίτημα με υπογραφές από δημοτικούς συμβούλους. Αποτελείται από τους επικεφαλής των τεσσάρων παρατάξεων που συμμετέχουν στη Δημοτική Αρχή και είναι:

ο Δήμαρχος «Σαρωνικός Αύριο» Γιώργος Σωφρόνης, ο «Σαρωνικός Σύγχρονη Πόλη» Νίκος Βολάκος, ο «Σαρωνικός 5+» Μανώλης Τσαλικίδης και οι «ΡΙΖΕΣ» Αγγελική Ράπτη. Δεν προσήλθαν ο Μ. Τσαλικίδης και η Α. Ράπτη.

«Βλέπω με λύπη να επιβεβαιώνεται η δήλωση των κ.κ. Τσαλικίδη και Ράπτη στη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι δεν θα λάβουν μέρος στην Διαπαραταξιακή Επιτροπή. Δυστυχώς, οι ίδιοι άνθρωποι που μας κατηγορούν ως τώρα ότι δρούμε μονομερώς στο θέμα του αποχετευτικού, όταν έρχεται η ώρα της συμμετοχής και της ευθύνης επέλεξαν να απέχουν, αγνοώντας μάλιστα τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου», επισήμανε ο Δήμαρχος και δήλωσε ότι θα συγκαλέσει νέα συνεδρίαση.

Και συνέχισε: «Η μη συμμετοχή σε μια τέτοια διαδικασία, σημαίνει ότι δεν υπάρχει διάθεση για την εξεύρεση λύσης. Όσοι ανακυκλώνουν συνειδητά, υποτιθέμενες εναλλακτικές προτάσεις που έχουν ρητώς απορριφθεί, πρέπει να παραδεχθούν ότι στην πραγματικότητα δεν θέλουν λύση. Η πρότασή μας για τη δημιουργία ΚΕΛ στο Δήμο Σαρωνικού, όπως έχουν κάνει ήδη όλοι οι υπόλοιποι Δήμοι της Νότιας και Ανατολικής Αττικής, είναι μονόδρομος. Με αίσθημα ευθύνης, προτείναμε να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να επανεξετάσουμε το θέμα της χωροθέτησης. Αλλά το να προσπαθούν κάποιοι να πείσουν ότι θα μεταφέρουμε τα λύματά μας αλλού, δεν οδηγεί πουθενά».

Ο ρόλος της διακομματικής όπως προέκυψε από το Δημοτικό Συμβούλιο είναι να συντονίσει τις ενέργειες ώστε να προκύψει μια επιστημονικά τεκμηριωμένη μελέτη, με εναλλακτικές προτάσεις για τη χωροθέτηση ΚΕΛ στο Δήμο Σαρωνικού, ώστε να λυθεί το μείζον πρόβλημα της αποχέτευσης.

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 647 επισκέπτες και κανένα μέλος