Μικροπροβλήματα αντιμετωπίστηκαν από τα συνεργεία του Δήμου

 

H μεγαλύτερη ποσότητα βροχόπτωσης σε όλη την χώρα κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας των τελευταίων ημερών (16/11/17), καταγράφηκε στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, όπως κατέγραψε το τηλεοπτικό κανάλι Ant1.

www.antenna.gr/minisites/ant1-news/watch/ant1-news-17-11-2017-stis-20-00 23’:45”)

Ο Δήμος βρέθηκε σε ετοιμότητα και δεν παρουσιάστηκαν ιδιαίτερα προβλήματα, ιδίως στη Βούλα που έχει ιστορικό προηγούμενο με τις πλημμύρες του 1993 και που από το φυσικό της τοπίο διαθέτει τρία μεγάλα ρέματα τα οποία σήμερα - μέσα στον ιστό της πόλης - είναι εξαφανισμένα.

Πριν ξεκινήσει η θεομηνία, όπως μας ενημέρωσε ο Δήμος είχαν καθαριστεί όλα τα φρεάτια του Δήμου, συνολικά 1750 από φερτά υλικά και κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας καθαρίστηκαν συνολικά άλλες τέσσερις φορές, εξασφαλίζοντας την ανεμπόδιστη στράγγιση του νερού από τους δρόμους.

Παράλληλα, η υπηρεσία καθαριότητας, με μηχανήματα του Δήμου, καθάριζε συνεχώς κεντρικές οδούς, στη Δ.Ε. Βάρης όπου υπάρχει έλλειψη υδραυλικών υποδομών.

Να θυμίσουμε εδώ ότι και η Βάρη διαθέτει μεγάλα ρέματα και έχει υποστεί καταστροφές το 1993, που μέχρι σήμερα δεν έχουν τακτοποιηθεί. Κλεισμένα ρέματα, χτισμένα κλπ.

Οι οδοί Αιγαίου, Αναπαύσεως, Μουτούση και Παπαφώτη, είναι αυτές που πλημμυρίζουν με κάθε βροχή, αλλά και στο Χέρωμα της Βάρης και ειδικά στην Οδό Μακεδονίας όπου λόγω της μη ύπαρξης δικτύου ομβρίων υδάτων διεκόπη από πλημμύρα η κυκλοφορία για αρκετή ώρα μέχρι να απαντλήσει τα νερά η πολιτική προστασία.

Η πολιτική προστασία, ρυμούλκησε αυτοκίνητο από ρέμα, απομάκρυνε πεσμένα δέντρα και συνέβαλε στην απάντληση νερού από σπίτια και οικόπεδα, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Αυξημένα προβλήματα παρατηρήθηκαν στις οδούς Ερμού, Παναγούλη και Πανός στη Βουλιαγμένη. Στις περιοχές αυτές αναδείχθηκε έντονα η ανάγκη επίσπευσης των προγραμματιζόμενων αντιπλημμυρικών έργων.

Ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος δήλωσε:

«Θέλω να μεταφέρω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους του εργαζόμενους του Δήμου, οι οποίοι κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες, σε εικοσιτετράωρη βάση, καθ’ όλη τη διάρκεια της κακοκαιρίας που έπληξε την χώρα.

...Η κακοκαιρία των τελευταίων ημερών ανέδειξε για άλλη μια φορά την ανάγκη να επισπευθούν και να ολοκληρωθούν τα προγραμματιζόμενα αντιπλημμυρικά έργα».

H καταστροφική πλημμύρα στη Δυτική Αττική, ονομάστηκε τροπικό φαινόμενο. Οπως ανέφερε τμήμα του Εθν. Αστεροσκοπείου, μέσα σε έξι ώρες έριξε   το νερό έξη μηνών!!! 600 τόνοι νερού/στρέμμα σε έξι ώρες!!!

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η μελέτη του Βασίλη Αναγώστου, Περιβαλλοντολόγου ΜSc, για τα ρέματα της Βούλας, εδώ.

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 194 guests και κανένα μέλος