Η Δια-παραταξιακή Επιτροπή για το αποχετευτικό συνεδριάζει

Την Τρίτη 21/11 η πρώτη συνεδρίαση της Δια-παραταξιακής Επιτροπής για το αποχετευτικό.

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Σαρωνικού, εφαρμόζοντας την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 3ης Νοεμβρίου 2017, όπου αποφασίστηκε η ανάκληση της αρχικής απόφασης του Δ.Σ., που προέβλεπε τη δημιουργία Κ.Ε.Λ. στο ΒΙΟΠΑ Καλυβίων, σε συνδυασμό με τη δημιουργία δια-παραταξιακής επιτροπής που θα αναλάβει την αναζήτηση σε εύλογο χρονικό διάστημα εναλλακτικής λύσης για τη χωροθέτηση και κατασκευή του, προχώρησε στις παρακάτω ενέργειες:

Ο δήμαρχος Γ. Σωφρόνης, με επιστολή του προς την Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ ζήτησε την αναβολή της διαγωνιστικής διαδικασίας, για την εκπόνηση προμελέτης και μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τη δημιουργία Κ.Ε.Λ. στο ΒΙΟΠΑ Καλυβίων.

Παράλληλα ζήτησε από την ΕΥΔΑΠ να τοποθετηθεί με επίσημο τρόπο κατά πόσο είναι εφικτή η λύση της Ψυττάλειας.

 

 ΟΧΙ ΑΠΟ ΕΥΔΑΠ

Η ΕΥΔΑΠ τόνισε κατηγορηματικά, με επιστολή του Προέδρου του Διοικητικού της Συμβουλίου Κ. Παπαδόπουλου, ότι για μια σειρά από λόγους, η λύση αυτή δεν είναι εφικτή.

Στην ίδια επιστολή επισημάνθηκε ότι όλοι οι Δήμοι της Περιφέρειας Αττικής έχουν δώσει λύση στο ζήτημα αυτό εφαρμόζοντας την αρχή της εγγύτητας, παραθέτοντας μια σειρά από παραδείγματα.

Με βάση τα παραπάνω, την ερχόμενη Τρίτη 21 Νοεμβρίου τα ζητήματα αυτά θα τεθούν στη συνεδρίαση της Δια- παραταξιακής και θα υπάρξει ολοκληρωμένη ενημέρωση των μελών της, προκειμένου να αποφασισθούν οι παραπέρα κινήσεις.

Ο Δήμαρχος δήλωσε:

«Η σημερινή Δημοτική Αρχή έχει ξεκαθαρίσει ότι αποτελεί προτεραιότητά της η επίλυση του σημαντικότερου προβλήματος του Δήμου Σαρωνικού, της αποχέτευσης. Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να δώσουμε μια ρεαλιστική κι εφαρμόσιμη λύση.

Δεν ανεχόμαστε να ζούμε με την ντροπή των βόθρων. Επιδείξαμε σύνεση και υπευθυνότητα, κάναμε ένα βήμα πίσω όσον αφορά τη θέση μας και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν, για να μην διχάσουμε την τοπική κοινωνία. Η συμμετοχή όλων μας στη δια-παραταξιακή επιτροπή είναι υποχρεωτική, αν θέλουμε να σεβαστούμε τους συμπολίτες μας.

 

Εμείς, ως Διοίκηση και παράταξη θα επιδιώξουμε να βρεθεί μόνιμη και βιώσιμη λύση».

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 90 guests και κανένα μέλος