Το βλήμα ήταν γερμανικής προέλευσης, του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, που θάφτηκε...

 

Βλήμα πυροβολικού γερμανικής προέλευσης, του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ανακαλύφθηκε μετά από εκσκαφή για αντιπλημμυρικά έργα στο όριο της περίφραξης του στρατοπέδου της Πολεμικής Αεροπορίας-ΕΤΗΜ (Εργοστάσιο Τηλεπικοινωνιακών και Ηλεκτρονικών Μέσων) στην Άνω Γλυφάδα.

Αμέσως ο Δήμος σε συνεργασία με τους αρμοδίους ξεκίνησε τη διαδικασία ελεγχόμενης έκρηξης.

Οι κάτοικοι της περιοχής, αλλά και οι πεζοί και οι οδηγοί συμμορφώθηκαν πλήρως με τις οδηγίες της Ελληνικής Αστυνομίας και της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Γλυφάδας και συνεπώς κανένα πρόβλημα δεν παρουσιάστηκε κατά τη διαδικασία της ελεγχόμενης έκρηξης.

«ξαναζήσαμε την ιστορία μας», τόνισε ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου. «Ένα βλήμα που είχε μείνει ανενεργό από τον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, από τους γερμανικούς βομβαρδισμούς στην Αττική, εξουδετερώθηκε σήμερα από εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό. Σε μια ακόμη διαχείριση κρίσης όλα πήγαν καλά» και ευχαρίστησε όσους συνεργάστηκαν για την επιτυχή έκβαση.

Ο Δήμος Γλυφάδας, δήλωσε ότι σε συνεργασία με εξειδικευμένο προσωπικό και μηχανήματα, θα ελέγξει προσεχώς την ευρύτερη περιοχή για τυχόν ύπαρξη άλλου βλήματος.

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 155 guests και κανένα μέλος