Το μεγαλύτερο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων στην Ανατολική Αττική

 

Aπολογισμός έργου της τριετίας στην Περιφέρεια Αττικής, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 24 Οκτωβρίου στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Ακρόπολης.

Με συνοπτικές ομιλίες παρουσίασαν το έργο τους όλοι οι Αντιπεριφερειάρχες των περιφερειακών ενοτήτων και στη συνέχεια πήρε το λόγο η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου.

Η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου τόνισε: «Ο παρών απολογισμός είναι μια εκδήλωση μακριά από επετειακές λογικές, που εντάσσεται σε μια λογική παρουσίασης έργου και λογοδοσίας. Μια διαδικασία που ξεκίνησε από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε την ευθύνη της διοίκησης της Περιφέρειας, χωρίς επικοινωνιακά τεχνάσματα, μακριά από τις λογικές της τηλεθέασης και της διαμεσολάβησης των τηλεοπτικών πλατό, στη βάση της ουσίας και της άμεσης επικοινωνίας με τους πολίτες», επεσήμανε ο περιφερειάρχης.

Αναφέρθηκε στην ανάγκη νέας σχέσης των πολιτών με την πολιτική ως «νέα βάση για ένα νέο υπόδειγμα δημόσιας διοίκησης». Πρόκειται για μία «αμφίδρομη σχέση, όπου οι αιρετοί αναλαμβάνουν την ευθύνη να ηγηθούν, να πάρουν θέση, να προτείνουν στους πολίτες».

«Εμείς το statusquo του παρελθόντος το ξεθεμελιώνουμε,
όχι με λόγια και αναθέματα, αλλά με έργα»
 

«Από την αρχή της Διοίκησής μας δίνουμε συστηματικά έναν διμέτωπο αγώνα. Τον αγώνα αλλαγής του υποδείγματος άσκησης διοίκησης και ταυτόχρονα τον αγώνα αντιμετώπισης των αναγκών των τοπικών κοινωνιών.

Πρόκειται για μια προσπάθεια διαρκείας την οποία θα συνεχίσουμε. Συγκεκριμένα, η αλλαγή του υποδείγματος Διοίκησης αφορά στην αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας, η οποία συχνά είναι το άλλοθι της διαφθοράς.

Από την άλλη η αντιμετώπιση των αναγκών των τοπικών κοινωνιών έχει να κάνει, σε συνεργασία με τους Δήμους και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, με 14 μνημόνια συνεργασίας με φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα,για έργα υψηλής προστιθέμενης αξίας, όπως τα 73 εκατομμύρια για την ανάπλαση του Φαληρικού όρμου ή τα 32.5 εκατομμύρια για τον υποθαλάσσιο αγωγό της Αίγινας.

... Έχουμε συγκεκριμένο πολιτικό πρόσημο: είμαστε φανατικά και αδιαπραγμάτευτα υπέρ της άσκησης αποτελεσματικής, χρηστής διοίκησης, κόντρα στα μικρά και μεγάλα συμφέροντα που κερδίζουν από την απραξία.

Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο εντάσσεται μια διεκδικητική Περιφέρεια, χωρίς τις «δουλείες» που επιβάλλει μια ξεπερασμένη αντίληψη που θέλει την Αυτοδιοίκηση απλό ιμάντα μεταβίβασης εντολών της κεντρικής εξουσίας. Αυτή είναι η δική μας κόκκινη γραμμή», είπε μεταξύ άλλων η περιφερειάρχης.

Το μεγαλύτερο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων

Τα πεπραγμένα – δράσεις και έργα – της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής παρουσίασε συνοπτικά ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής έχει γίνει αξιοσημείωτη δουλειά σε πολλούς τομείς μέσα από καλή συνεργασία με τους δήμους και τους τοπικούς φορείς και τις συντονισμένες ενέργειες της διοίκησης και των υπηρεσιών, ιδιαίτερα στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ανατ. Αττικής (ΠΕΑΑ), είναι το μεγαλύτερο που έχει συνταχθεί ποτέ, υπερβαίνοντας τα 250.000.000€, επεσήμανε ο Π. Φιλίππου.

Οι βασικοί τομείς που περιλαμβάνει το παραπάνω πρόγραμμα είναι: αποχέτευση, αντιπλημμυρική προστασία, αθλητικές υποδομές, παιδικοί σταθμοί – αναβάθμιση σχολείων, οδοποιία, πολιτισμός, διαχείριση απορριμμάτων, μεταφορά μαθητών, και άλλα.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο Αντιπεριφερειάρχης ότι «στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στο πλευρό των δήμων και των φορέων της χωρικής μας αρμοδιότητας, ώστε μέσα από την καλή συνεργασία να προωθήσουμε έργα που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών αλλά και να αναλάβουμε πρωτοβουλίες για την περαιτέρω ανάπτυξη της Ανατολικής Αττικής».

 

Αφήστε σχόλιο...

Διαφήμιση (2)

Διαφήμιση (1a)

ebdomi-dimosiefseis

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 383 guests και κανένα μέλος