στο Δήμο Παλλήνης

Προστατεύουμε το περιβάλλον, στηρίζουμε το σχολείο μας

Ξεκίνησε ο Σχολικός Μαραθώνιος Ανακύκλωσης 2017-2018 για όλα τα δημόσια Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Παλλήνης (16 συνολικά), ενώ θα ακολουθήσει και για όλα τα δημόσια Νηπιαγωγεία του Δήμου, με στόχο την ευαισθητοποίηση και επιβράβευση της Σχολικής Κοινότητας σε θέματα ανακύκλωσης.

Ο Σχολικός Μαραθώνιος υλοποιείται από τον Δήμο Παλλήνης, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Π/θμιας Εκπαίδευσης Ανατ. Αττικής.

Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί ανακυκλώνουν σε ειδικούς κάδους που τοποθετήθηκαν στα σχολεία:

Χαρτί (βιβλία, περιοδικά, τετράδια, εφημερίδες)

Αλουμίνιο (μόνο κουτάκια από αναψυκτικά)

Πλαστικό (μπουκάλια από αναψυκτικά & καπάκια)

Μπαταρίες

Τηγανέλαιο σε πλαστικό μπουκάλι 1-1,5 lt.

Μικρές ηλεκτρικές ή ηλεκτρονικές συσκευές (από τις 15 Νοέμβρη)

Όταν γεμίσουν οι κάδοι, τα υλικά ζυγίζονται από τους ανακυκλωτές και το σχολείο λαμβάνει πόντους επιβράβευσης ανά κιλό ανά υλικό.

Στο τέλος επιβραβεύονται όλα τα σχολεία που συμμετέχουν, σε ειδική εκδήλωση.

Στην ειδική ενότητα «ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ», της δημοτικής πλατφόρμας, μπορούμε να δωρίσουμε πόντους επιβράβευσης στα σχολεία της επιλογής μας και να παρακολουθούμε τις επιδόσεις όλων των σχολείων.

Ο Δήμος Παλλήνης καλεί όλους, και ιδιαίτερα τους γονείς, να στηρίξουν ενεργά τον Σχολικό Μαραθώνιο Ανακύκλωσης:

«ξεκινάμε από το σπίτι και διαχωρίζουμε τα υλικά τα οποία φέρνουν τα παιδιά στο σχολεία για ανακύκλωση.

Επισκεπτόμαστε μαζί με τα παιδιά μας η και μόνοι μας τη δημοτική πλατφόρμα ανακύκλωσης www.followgreen.gr/pallini και δωρίζουμε πόντους επιβράβευσης στα σχολεία», σημειώνει το δελτίο τύπου του Δήμου.

Ας μπούμε όλοι στο παιχνίδι ΣΗΜΕΡΑ!

 

Δήμος Παλλήνης

Πληροφορίες:

Πόπη Ζινέλη, Αντιδήμαρχος Περιβαλλοντικής Πολιτικής & Δημόσιας Υγείας Δήμου Παλλήνης, 2132031651, 6974020778, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Βέρα Βορύλλα, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Διεύθυνσης Π/θμιας Εκπαίδευσης Ανατ. Αττικής,  6974074794, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Για το Followgreen Δήμου Παλλήνης, 2130436298,  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.,   www.followgreen.gr/pallini

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 232 guests και κανένα μέλος