ο Δήμαρχος απαντά σχετικά...

Στην προ ημερησίας συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου των 3Β, τη Δευτέρα 23/10, η δημοτική σύμβουλος Μαρία Σίνα έθεσε το παρακάτω ερώτημα - έκφραση γνώμης: «Πολλοί Βουλιαγμενιώτες έχουν ανησυχήσει πάρα πολύ. Πιστεύω μήπως πρέπει να μαζέψουμε όλα τα θέματα της Βουλιαγμένης και γίνει μία ενημέρωση στους ανθρώπους κάπως... να τους εξηγήσουμε τί γίνεται μ’ αυτή τη διάβαση ή την Ερμού, το Νηπιαγωγείο· είναι πολλά τα θέματα. Εχουν μαζέψει υπογραφές, δεν ξέρω αν είστε ενήμερος», τόνισε απευθυνόμενη στο δήμαρχο.

Ο δήμαρχος απάντησε ότι: «Για ένα θέμα που δημιουργεί μεγάλες αντιθέσεις, γιατί υπάρχει πολύ σπέκουλο, υπάρχει πολύ παραπληροφόρηση, πολιτικά εγώ αποφασίζω να πάω, εκεί που θα με περιμένουν βέβαια, έτσι... βαρβατίλα Βουλιαγμενιώτικη να με υποδεχτούν για να με κατατροπώσουν προφανώς· θα πάμε εκεί και θα τους εξηγήσουμε τι ακριβώς πάμε να κάνουμε».

Αυτή η φράση του δημάρχου περί ...βαρβατίλας προκάλεσε οργή και αντίδραση στη Βουλιαγμένη και στους Βουλιαγμενιώτες, έτσι που αναγκάστηκε ο δήμαρχος να εκδόσει ανακοίνωση την οποία δημοσιεύουμε στη διπλανή στήλη.

Να σημειώσουμε πάντως ότι οι παρεμβάσεις που έχει προγραμματίσει ο δήμαρχος για τη Βουλιαγμένη, δεν έγιναν αποδεκτές από τους κατοίκους οι οποίοι ήδη έχουν συγκεντρώσει υπογραφές κατά της δημιουργίας πεζογέφυρας και την ανάπλαση της πλατείας Νυμφών.

«Η οποιαδήποτε μορφή τσιμεντοποίησης σε χώρους που υπάρχει πράσινο, θα καταστρέψει την ομορφιά και την όαση δροσιάς που έχει μέχρι σήμερα η Βουλιαγμένη» σημειώνουν στην επιστολή τους που συγκεντρώνουν υπογραφές και ακόμη: «διαφωνούμε κάθετα διότι η εν λόγω πεζογέφυρα όσο καλαίσθητη και αν είναι, δεν παύει να προσθέτει τσιμέντο και σιδερικά και να χαλάει τη θέα προς τη θάλασσα αφού θα διακόπτεται από τον όγκο της πεζογέφυρας».

Δήλωση

σχετικά με λανθασμένη απόδοση δηλώσεων μου για τη Δ.Ε. Βουλιαγμένης

Μερίδα των τοπικών ΜΜΕ χρησιμοποίησαν αποσπασματικά δήλωση μου σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο στο οποίο φέρομαι να μιλάω υποτιμητικά για τη Βουλιαγμένη και τους κατοίκους της χρησιμοποιώντας τη φράση, «θα πάω να αντιμετωπίσω τη βαρβατίλα τη Βουλιαγμενιώτικη» αναφερόμενος σε επικείμενη προγραμματισμένη άτυπη διαβούλευση για την ανάπλαση της Πλατείας Νυμφών που θα γίνει σε κατάστημα στην πλατεία της Βουλιαγμένης το ερχόμενο διάστημα.

Προφανώς είναι κατανοητό ότι χρησιμοποίησα τη φράση χαριτολογώντας και αστειευόμενος θέλοντας να αναδείξω την υπερβολή κάποιων μεμονωμένων αντιδράσεων και συγκεκριμένα, ανθρώπου της περιοχής ο οποίος αναρωτήθηκε δημοσίως αν θα «τολμήσω» να εμφανιστώ στη Βουλιαγμένη για την παρουσίαση των έως σήμερα διαμορφωμένων προτάσεων του Δήμου μας για την ανάπλαση της πλατείας Νυμφών, χωρίς ωστόσο να έχω την πρόθεση να θίξω κανέναν.   Γίνεται κατανοητό ότι δεν έλαβα τη συγκεκριμένη συμπεριφορά σοβαρά υπόψη μου, θεωρώ όμως ότι αν μη τι άλλο χρήζουν του σχολιασμού μου.

Έχω δηλώσει κατ’ επανάληψη πως η Δημοτική Ενότητα Βουλιαγμένης αποτελεί το στολίδι της πόλη μας και σέβομαι και τιμώ το σύνολο των κατοίκων της, όπως άλλωστε σέβομαι και τιμώ το σύνολο των συμπολιτών μου κάτι που όλοι γνωρίζουν.

Η παρούσα Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να προστατεύει το φυσικό κάλλος της Βουλιαγμένης, ενώ παράλληλα θα εξαντλήσει κάθε προσπάθεια ανάπλασης της και διατήρησης της στις πρώτες θέσεις των παγκοσμίων τουριστικών προορισμών.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΛΟΣ

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 93 guests και κανένα μέλος