Μεγάλη ημέρα η 27 Σεπτεμβρίου 2017 για την Παλλήνη

 

Με μοναδικό θέμα συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παλλήνης (3/10/17), αυτό της αποχέτευσης της περιοχής. Το θέμα επακριβώς ήταν: λήψη απόφασης για υποβολή αιτήματος του Δήμου Παλλήνης προς την ΕΥΔΑΠ, για την κατασκευή του δευτερεύοντος δικτύου και των εξωτερικών διακλαδώσεων που αντιστοιχούν στο προς κατασκευή αποχετευτικό δίκτυο σε όλες τις κοινότητες του Δήμου.

Το θέμα εισηγήθηκε ο δήμαρχος Αθαν. Ζούτσος, ο οποίος χαρακτήρισε την 27.9.2017 ως μία σημαντική ημέρα για το Δήμο Παλλήνης, γιατί λύνει οριστικά το θέμα της αποχέτευσης.

Επεσήμανε στην εισήγησή του μεταξύ άλλων: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ με την υπ’ αριθμόν 19.310/27.9.17 απόφασή του, υιοθέτησε την εισήγηση του διευθύνοντος συμβούλου Ι. Μπελίση, με την οποία εγκρίθηκαν οι οριστικές μελέτες αποχέτευσης ακαθάρτων του Δήμου Παλλήνης προς Ψυττάλεια εκτιμώμενου κόστους 55 εκατομμύρια ευρώ περίπου.

Η απόφαση της ΕΥΔΑΠ σηματοδοτεί για Ανθούσα, Γέρακα, Παλλήνη το οριστικό τέλος μιας εποχής και την αρχή μίας νέας. Σήμερα μπορούμε να κοιτάξουμε οριστικά πλέον το μέλλον του δήμου μας, μέσω μιας άλλης προοπτικής.

Είναι μία κατάκτηση για το Δήμο, που την περίμεναν τριάντα χρόνια. Η έλλειψη δικτύου αποχέτευσης

... Αγωνιστήκαμε επίμονα, με υπευθυνότητα, χωρίς να προκαλέσουμε αντιδράσεις και παρενέργειες. Διαπραγματευθήκαμε διαχρονικά με όλους τους υπουργούς και με όλες τις κυβερνήσεις. Παρουσιάσαμε όλες τις τεχνικές μελέτες και καταφέραμε να πείσουμε.

Η μόνη εφικτή λύση για το Δήμο Παλλήνης, πείσαμε, ότι είναι η Ψυττάλεια.

Είχαμε εξασφαλισμένη από το 2011 την χρηματοδότηση για τα εσωτερικά δίκτυα, κάτι που έπαιξε αποφασιστικό ρόλο στην απόφαση.

Σήμερα πετύχαμε την εκ νέου χρηματοδότηση των 55 εκατομμ. € για το εσωτερικό και το κεντρικό δίκυτο. Θα εκτελούνται παράλληλα και τα δύο έργα».

Αναγνώρισε τους αγώνες δεκεαετιών για την αποχέτευση και από τους προηγούμενους δημάρχους, αλλά και από φορείς και πολίτες σημειώνοντας:

«Αναγνωρίζω τους αγώνες και τις όποιες κινητοποιήσεις έγιναν για την αποχέτευση στους συλλογικούς φορείς των τότε αυτόνομων Δήμων Γέρακα και Παλλήνης και της τότε Κοινότητας Ανθούσας με αποκορύφωμα τη μεγάλη συγκέντρωση των πολιτών που πραγματοποιήθηκε 27.6.2006 στην κεντρική πλατεία Γέρακα με πρωτοβουλία των συντονιστικών Επιτροπών και τη συμπαράσταση των τότε Δημάρχων και του τότε Κοινοτάρχη».

Η απόφαση της ΕΥΔΑΠ είναι ότι θα αποχετεύουν και την τελευταία συνοικία του δήμου. Χωρίς λύματα στους δρόμους, χωρίς βυτιοφόρα να κλείνουν τους δρόμους.

Κατέληξε δε ο δήμαρχος ότι «υπάρχουν ακόμα ελάχιστες διαδικασίες, που θα συνεχιστούν εντατικά και μεθοδικά, για να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν, ώστε το έργο να δημοπρατηθεί εντός του έτους 2017».

 

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 806 guests και κανένα μέλος